AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2051|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

GM 天道2轉技 有BUG [複製鏈接]

EXP
683 點
樓主

天道2轉技 - 天杖盾道(5級)

被動技能  強化型  物理屬性

瞬發技能

使用雷系法術時攻擊力提高 15 % ,並額外提高裝備杖盾的術爆傷害 15 % 。

本人試過未學此技時以分身作為實驗對象(武器為+10 65LV龍鱗藍海杖)
係未有發動任何BUFF情況下
未學此技前對方損血量為每下地雷震約4300
而經學習後同樣為每下約4300
咁""使用雷系法術時攻擊力提高 15 %"" 去左邊呢?
好遺憾我無拍低圖 因為本身純粹只係想睇下學與未學之間會增加幾多傷害
誰不知似乎呢招被動技未實裝? 所以有此一問

另外技能後面的""並額外提高裝備杖盾的術爆傷害 15 % 。""
有冇辦法去台灣反映下更改為單手/雙手杖都可以?
天道已經少之有少 因為本身技能同其他職比真係差好遠 尤其同樣玩雷系既"鬼策"
由出2轉技,等到3轉 再加上近期推出以書學習既新技能
雙比之下 天道真係輸好多 點解同樣身為可打可補既雷系職會差咁遠?
天道本身天生已經比其他職少左+術爆值,術爆傷等等既被動技(術爆傷真係好難推高)
點解連新書技都分為1個無視抗性,而1個為機率發動?
(極閃落雷個機率只可以話極低,我試過除武器同分身打好多次,
基本上可以講話係最少打10下先發動到1下落雷,本人2LV極閃落雷,唔知有冇對機率有影響,但機率真係低到幾乎冇..)
一直以來都對天道出新技抱有希望,但每次都失望的人留..
(技能BUG就麻煩GM跟跟 THANK YOU!)

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
283 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

由技能名稱估計,要提高15%攻擊力是需要裝備單手杖的。
請問樓主有試過嗎?

EXP
683 點
使用雷系法術時攻擊力提高 15 % ,額外提高裝備杖盾的術爆傷害 15 % 。

如果照你講係用單手杖先每等級+3%雷攻擊力&+3%雷傷
由技名估計,咁係咪更加唔合理?
即係對用雙手杖既天道黎講 呢招完全廢左?
天道本身已經少, 而會用單手杖既天道又有幾多個?
假如依家得出既結論係如樓上位人兄所講,即係變相天道又少左招技?仲唔夠慘咩

EXP
863 點
玩天道既人一直都被蒙在鼓裡~~真係晴空既敗筆~~
我真係冇錢重洗點試完然後CAP圖比GM你地
但你地都可唔可以幫手問下原廠果邊呢??

EXP
41 點
使用雷系法術時攻擊力提高 15 % ,並額外提高裝備杖盾的術爆傷害 15 % 。

佢招技係咁寫
我地其實大部人對佢GE理解就係
用雷法果陣會+15% 如果裝埋單手就加術傷 咁樣理解
如果淨係加單手杖冇理由會放左"單手杖"去後面/~\

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

以我既理解都係用雷法果陣會+15% 如果裝埋單手就加術傷,我搵人試下

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

已試出問題,似乎部份技能食唔到招技既加成,將回報原廠,睇下佢地有咩回覆。

Ceci311  讚  發表於 2013-5-23 23:34:20

EXP
683 點
唔該晒GM!!! 希望有好消息:)

EXP
683 點
為免再開多個POST重覆講同一樣野 我係呢度覆算了
由我開呢個POST到依家差5多有成個月 但到目前為止一直未見有更新提及到天道既呢個BUG
就連今日(星期四) 台灣果邊既公告依然未見
究竟回報原廠後有咩回覆 可以係咁E講下嗎?
我差唔多等左成個月咁滯了...希望GM可以幫手再跟跟
BUG就已經回報左 但到依家1D粒聲氣都冇..
天道係極少人玩 但唔好無視呢個職既存在好嗎..

EXP
683 點
另外想講下呢招技真係好不合理

好了當真係改返做用雷系技果陣會加傷 咁點解一定要用杖盾先會加埋術爆傷?
點解會咁局限法?
如果係有招咁既技 咁係咪應該有多招對於雙手杖有利既技?
既然冇 咁即係限死用單手杖先有加成
我唔敢講冇天道會用單手杖 但天道已經少 少之餘會用單手杖既天道又有幾多個?
點解唔可以將招技改成就咁""使用雷系法術時攻擊力提高 15 % ,並額外提高術爆傷害 15 % "" 呢?
對於職業平衡 只可以話 如果個職D技夠吸引 自然會多人玩
而眼見依家咁少天道 其實我諗唔難明的
麻煩GM可以向原廠順便講下呢樣野嗎 唔該..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

要提高15%攻擊力是需要裝備[單手杖]的。
本人試過未學此技時以分身作為實驗對象<<(武器為+10 65LV龍鱗藍海杖)>>

EXP
683 點
YAU♥. 發表於 2013-5-23 21:45
要提高15%攻擊力是需要裝備[單手杖]的。
本人試過未學此技時以分身作為實驗對象 ...

..........
唔知妳有冇睇晒成個帖 重點請睇3,5,6,7層 最好睇晒
招技本身說明同實際不符 連GM都講左有問題
依家只係差究竟原廠覆左D乜 定其實根本無理會過?

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

糖果子彈 發表於 2013-5-23 21:31
另外想講下呢招技真係好不合理

正如云狩得弓神
但用弓既云狩都唔多。。。

(利申:弓既攻擊值&力/才都係低過弩好多
導致好多人用弩,放棄用弓再點弓神
同相同帖主意思一樣,云狩都係間接少左一個技。。。

PS:云狩個雙直線大技,經常打唔中怪,聽聞冇人點云狩大技。。。
     弓神、大技,云狩用弩=少左2個技)

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

糖果子彈 發表於 2013-5-23 22:11
..........
唔知妳有冇睇晒成個帖 重點請睇3,5,6,7層 最好睇晒
招技本身說明同實際不符 連GM都講左有問題 ...

天道真係有點悲哀。。。

EXP
683 點
Ceci311 發表於 2013-5-23 22:20
正如云狩得弓神
但用弓既云狩都唔多。。。

其實咁多職業裡面 點解有D職會得咁少人玩 一定有理由
唔止天道 印象中獵魂 森守 狂衛 等等既職都比較少人玩
我只係為天道爭取下 畢竟我都唔想放棄玩天道
希望官方可以係推出新強勢職業既同時 唔好忽略最早期已經有既職業..

Ceci311  正解!  發表於 2013-5-23 23:36:04

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

糖果子彈 發表於 2013-5-23 22:46
其實咁多職業裡面 點解有D職會得咁少人玩 一定有理由
唔止天道 印象中獵魂 森守 狂衛 等等既職都比較少人 ...

絕對了解的。。。
小妹的職業亦深受此問題

EXP
683 點
推一推 求GM既回覆,,,

EXP
683 點
推一推 等好消息...

EXP
683 點
唉...gm開始嫌我煩啦....

EXP
683 點
過多兩日再無回覆 我再去台灣討論區戈邊反映下...唉..