AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2955|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

關於 鳳鳴重砲 , 提出的意見,請GM睇睇 謝   [複製鏈接]

EXP
1041 點
樓主
鳳鳴重砲於戰場,公會戰,武鬥場,水色 CD時間改為30秒(此技能為固定冷卻時間),副本正常
御靈9人之前都0 CD,而家最快改為30秒,簡單D講 鳳狙殺一個  個名繼續指住該人物,如果該人物比御靈復活,鳳狙又可以再殺

公平何在?  30秒CD入面,鳳狙當3秒殺1個 ,御靈復活CD 30秒咁計 已經殺左10個 (正常情況更多!)

希望各玩家支持鳳狙可以咁改!

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
420 點
重砲改30秒..不如DEL佐隻職佢啦..留黎冇意思

EXP
2695 點
我覺得鳳炮係戰場強制cd 10-15秒就夠了~

一係復活術解除30秒cd

EXP
1041 點
個個只識鳳鳴重砲? 一轉技廢哂? 新出個5招1轉技又廢?

EXP
802 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

都好
一係將招野改成戰場,公會戰,武鬥場有固定cd
不然解除復活0cd吧=]

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

都不失為一個好辦法
但就算係咁都改善唔到平民鳳狙秒殺全+10的問題

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 趣圖分享勳章

30秒太苛刻了吧?
3轉大技才20秒, 2轉技反而比3轉技長咁多??

EXP
1041 點
戰場大技封左 唔改30秒 者係睇下2邊 邊邊多鳳狙?

EXP
1041 點
你唔改鳳狙 咁改番0CD 9人咯

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

回覆樓主啦, 一轉技, 係真心廢
我唔係鳳狙, 我係一個努力唔想比鳳狙殺既0CD純補御靈
我情係一個物鳳狙, 全身+10, 1轉技打怪得2萬
當其他職一轉技秒怪既情況下, 佢要打兩三下, 起碼
我覺得...如果佢秒完一個, 御靈就復一個...其實真係無乜意思
30秒cd, 御靈唔多洗努力都可以做到, 齊裝就夠了

我覺得, 8~10秒係一個可接受範圍, 鳳狙秒人, 還是必須的
秒人基本上係鳳狙係戰場上既職責, 副本上, 一轉技係必須增強
我都唔係想一味偏幫鳳狙, 比佢地係咁掃都係無乜意思
但30秒, 又真係過份左

EXP
1041 點
鳳狙秒人都係好簡單  齊裝+把武沖+5就夠了
御靈9一個 鳳狙又秒一個 你唔識掉番轉講?
8-10秒直頭不能夠接受, 如果一轉技真係廢 而家好多用緊一轉打怪 打人個D咪好廢?
我而家上戰場 第一下秒我唔到 雷眠牙訓左之後 又一下 咁樣點叫人接受呀!?
新一轉技仲要有暈技, 仲同我話一轉技廢 請鳳狙研究下自己D一轉技先講啦

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

dantekto 發表於 2013-1-16 01:53
鳳狙秒人都係好簡單  齊裝+把武沖+5就夠了
御靈9一個 鳳狙又秒一個 你唔識掉番轉講?
8-10秒直頭不能夠接受, ...

都話...鳳狙秒人呢個重點, 係要存在, 御靈唔會係其相克之職業...
一轉技係廢, 佢地用黎打怪打人都真係好廢, 你要記住...佢地只係被逼
你試下用鳳狙比4隻怪打, 仲慢慢凝神開鳳炮? 不會啦

仲有...我唔係鳳狙, 我只係開我情既ac打下副本
雷眠牙我只會秒唔到副本高血怪果陣用
我都覺得係戰場一出門比人訓左再秒係好慘既事
但佢秒人係合理, 戰場唔係得你一個人
8-10秒夠你死左之後你既隊友為你反擊

EXP
1041 點

SORRY,請你睇清楚我個POST,係戰場,公會戰,武鬥場限定,副本正常!
唔好再拎打副本黎講好唔好!?
我冇話唔比鳯狙秒人,但唔係連續秒咯!OK?
一係咁,乜都照舊,但出左凝神勁之後,不能移動!
狙擊手瞄準人,瞄準完,又行?唔洗再瞄準?
同埋,請公平一D,我知大部份鳯狙都冇沖全身+10,但可輕鬆秒人,人地出十份力,你出五份力就OK?真係點講都講唔通

EXP
1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

dantekto 發表於 2013-1-16 07:56
SORRY,請你睇清楚我個POST,係戰場,公會戰,武鬥場限定,副本正常!
我冇 ...

岀凝神勁後自我封腳/緩速直至鳳砲用完
唔扣mp上限 呢個ok wor

6秒時間夠由後場走上黎射再龜縮
依家重要岀埋技能優化真係on_
邊行邊射冇硬直 痴線

EXP
184 點

咁雲狩既流星係咪都可以改到一路行一路射 都唔知有乜好嘈 改咪改lor 流星比人越改越短都未出過半句聲 如果佢唔係拎弓我仲以為自己係近戰職黎添 廢咪廢lor 咪一樣可以玩 而鳳狙又唔係改到完全殺唔到人 只不過係官方想比返其他職可以係戰場行多2步姐 唔洗一出去精靈守護都未完就比鳳狙射死   
仲有一樣  請問官方幾時會再出好似以前蒼白雪獅狼比賽之類丫  我相信參加比賽既職業一定全部都係鳳狙 玩鬥手快比賽^^

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

小殤 發表於 2013-1-16 11:00
咁雲狩既流星係咪都可以改到一路行一路射 都唔知有乜好嘈 改咪改lor 流星比人越改越短都未出過半 ...

以前甚麼?

EXP
184 點
GM你係咪新黎嫁?.?咪講左以前既蒼白雪獅狼比賽

EXP
1041 點

即係一隊5個人,之後車輪戰,WIN左該隊有限量專有座騎!(以前係藍字座騎,而家應要有金色戰鬥座騎!!)

EXP
455 點
鳳狙真系要改改,秒人唔系問題,但系狂秒E個先系問題,改下CD同開凝神定身E D都唔錯

EXP
758 點

dantekto 發表於 2013-1-16 07:56
我冇 ...

有幾可有人戰場用1轉技?(唔計陷阱)
我只係用打怪打人打出黎既數值解釋下, 其實一轉技真係好廢
廢到根本唔會用, 咁都要人戰場主用1轉技? 真係慘左d囉
沖全身+10既, 抵佢秒所有人(塔除外), 因為佢真係為此而設既職
一個全身攻時, 完全唔上血時既人, 比一個差唔多裝既鳳狙秒, 都係好合理
鳳狙秒人之餘, 佢都好易比人秒, 8~10秒夠佢殺完一個之後, 其他人作出反擊

「一係咁,乜都照舊,但出左凝神勁之後,不能移動!」
這個我倒認同, 有助給予機會另一方反擊

我全血企傷之心萬6血, 全抗55抗以上, 全10, 都係為左頂鳳狙
目前為止我只能食到+10武+8裝既術鳳狙, 這是我目前的上限了
「同埋,請公平一D,我知大部份鳯狙都冇沖全身+10,但可輕鬆秒人,人地出十份力,你出五份力就OK?真係點講都講唔通」
我覺得, 唔係的, 佢地秒人, 真係佢地既優勢黎
如果係pvp, 我覺得先手係好合理
如果我死一下, 可以為我隊友爭取一刻反擊時間, 我都覺得好合理
你講到咁, 就好似我出10分力, 人地出8分力咁, 我食唔起, 不過我認為可接受

karara691  實在不能同意更多:&  發表於 2013-1-17 06:48:36
karara691  人地出十份力,你出五份力就OK? 明明大多數鳳狙只出左一份力+0金錢就秒我 我一堆金錢+ 十份力只有被秒的份  發表於 2013-1-17 06:47:54