AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2046|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

道法過弱!!!!要求職業平衡!!!   [複製鏈接]

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

樓主
大家係新SER有玩的話,,都見到,,,補師得番好小,,特別係靈先,,魚靈好多都去左做打手,,
點解會咁,,?
因為台灣個邊刻意打壓靈仙!!!!!
由一開始精神屬性係最冇用的屬性,,
到高LV多人副個個DEBUFF都解唔到,,,
再泥三轉冇補技,,大技推得個小小,,,神威得個小小地方,,,
到恩惠比改,,,

呢一連寸唔係打壓靈仙係乜野!!!!!!

(如果有一堆打手出泥話,,''靈仙打同埋天道做打都好勁,比多D錢米得!!''咁唔好意C,,不如你去睇下,,魚靈做打,,同天道做打,,,一樣的裝,,邊個好打D?)

,為左拯救靈仙,我強烈建議GM可以睇下我的意見,,
亦想大家討論下,,引起GM關注

一。施法大範技
道法師作為一個「法師」,有D打技要施法好正常
建議:
係二轉要加技個陣,幫天道加入多招要施法時間的大範技,
  例如:
施法2秒
CD0秒
提高術傷X點,對自身20公尺範圍做成電雷傷害,且做成暈眩,持續X秒

二。施法大補技
靈仙係遠距離補算係比較出色的補,40公尺0CD大補,可以係呢方面強化一下,
但係用大補就自然小D補量
建議:
係三轉第2次增加技能,可加入要施法時間的大補技,

例如:
施法3秒
CD20固定(?)
對同組同區域組員補滿HP和MP,但降低功撃值20%持續5秒。

三。秒補技
陰陽師一招好出色的補技就係再生術,就算係打手陰都會點,
玄祭更係秒補技的代表職業,就連新職都有好勁的秒補技,
但係傳統補師靈仙就係冇秒補技。
當然呢招唔可以太強如果唔係秒補技強的玄祭又會話靈先秒補勁,一次補都勁。
  建議:
施法0秒
CD0秒
持續1X秒
對目標加上效果,秒補XXX血,可疊加X次。

四。精神用作功擊
GM,你知唔知呀,呢個GAME的精神屬係垃圾屬泥架,真係冇用到喊
係我玩緊海盜王個陣,補師有一招技打人好痛,佢係睇精神屬泥決定功撃,而且無視防禦,抗性。
令到想做打的’’補C’’唔會好喳,同時亦令補C有適當的自補能力,殺怪唔同好吃力。

建議:
施法0秒
CD0秒
提功術功值X點,對目標做成X點神聖傷害,無視防禦和抗性,功擊值取決於精神屬性。

水水bb  希望道法d技會勁d啦 現在打41副 招花e經消唔到技了 打副如果冇咩意外 d人其實唔洗要天道/0仙就打到......  發表於 2012-10-22 12:48:30
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1611 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

其實用左你d建議係能夠幫道法平衡到

但係唔會會變左道法大晒~.~到其他職業唔平衡???

就好似e d咁↓↓ 
建議:
施法0秒
CD0秒

提功術功值X點,對目標做成X點神聖傷害,無視防禦和抗性,功擊值取決於精神屬性。

其實咁多職業的遊戲 職業唔平衡好平常 亦唔易解決 只要唔太過份都ok  但係唔平衡到好似鳳狙咁就好離譜lo~.~

而且道法嘅定位最主要係補c 佢e家嘅技能+配合d裝  我都仲接受到

helix5b28  但係,,只要精神轉打出泥個數字唔係真係好高,其實都唔會太痛,  發表於 2012-10-21 11:34:28
HELLOKITTY  鳳狙真係好誇....1下秒人仲要個數值好誇張 -.-  發表於 2012-10-19 20:21:03

EXP
1556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 趣圖分享勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

支持改強道法!!
而家道法比台灣果邊改到唔三唔四咁
差唔多完全變成悲劇職
D新職又愈出愈勁
姐係迫人重練!?
隻道法辛辛苦苦練到60以上
我真係死都唔練過隻啊

主打遊戲
晴空物語
EXP
601 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

要求改鳳J 戰場根本玩曬既 招攻buff秒人

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

道法比起陰陽 比唔上 陰陽最小有mp盾 但道法呢? 我覺得應該唔好再出新職 正番好d職業技能先 太唔公平啦 道法太廢

EXP
949 點

jacky01260326 發表於 2012-10-20 13:21
要求改鳳J 戰場根本玩曬既 招攻buff秒人

我唔覺招技可以秒到人囉 一個ec 有1m血 1m法 有mp盾 點秒? 冇月可以屈死個職了 如果改既話 一定大把人嘈 到時大把罵戰就唔好啦

kelvin5a24  你一定係玩緊鳳J:) 認真齊裝鳳J最小打出6位數字.....9條命都唔夠頂  發表於 2012-10-21 14:56:29
helix5b28  我魚靈火山口20000血,,同個鳳J試技,佢用冥河,我風抗上75,上MP盾,照秒  發表於 2012-10-21 11:36:34

EXP
20 點
支持推出+15 職唔夠勁就用錢搭夠 反正鳳狙係咪都成身+5裝秒+10裝 你無錢沖唔起+15咪去玩鳳狙囉

EXP
2036 點
應該都唔會改架啦
香港要睇番台灣果邊
台灣唔改都吹佢唔脹
到時一定出D咩抱歉
但我們會從日後的技能和裝備作出平衡嘅公告
不過係D咩平衡大家3轉有眼睇
+得嗰少少血少少攻就叫平衡咗
而家online game都係賺錢為先
你見之前云狩比人係咁投訴
都仲要出隻鳳J等人開多隻AC沖裝就知
除非有勁多人玩道法
否則佢地唔會做D賺唔到錢嘅改動

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

反而我覺得提出來有個好處,可以睇下。

我留意到其實台灣係邊邊都會睇下(講到明,睇下),不過日本個一定係睇得最多(出時裝/坐騎就知,竟然隻海豹仲早出過台灣)

因為個EXP波/WP波 掛波會比惡作劇整走,我睇左幾個星期既巴哈都冇人講~

反而香港嘈左一陣,就話修改(其實修正咪攪到D惡作劇 唔夠惡作~~")

可能咁岩得咁橋

道法太弱,係來緊4轉真係要改改。

EXP
1181 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章

我放棄左我隻0仙LV....

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

其實,,,
好耐知前,
刺客驚魂係戰場勁呀乜咁,
陰陽火盾反到乜咁,
流星抗暈ON 9到乜咁,
呢D
我地嘈左好耐,
中魚有D成果,,
驚魂有祖靈,
火盾有魚靈
抗暈就改9埋,
或者GM可以可以係泥緊我新法C或者新坦
出個乜乜神盾,
有就唔會比人秒殺?

EXP
1181 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章

感覺新職會愈出愈屈..

EXP
1596 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章

龍雍 發表於 2012-10-21 09:33

我留意到其實台灣係邊邊都會睇下(講到明,睇下),不過日本個一定係睇 ...

有人講左不過個post沉左-.-

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

龍雍 發表於 2012-10-21 09:33

我留意到其實台灣係邊邊都會睇下(講到明,睇下),不過日本個一定係睇 ...

惡作劇果件事真係咁岩得咁橋,我個人係認為無修改必要的

另外,職業平衡既問題大家都發表左好多意見,我地係真係有同台灣講架

(ps:日方好似有美術設計,所以某d時裝,其實係日本design的)

EXP
949 點

kelvin5a24 發表於 2012-10-19 20:09
其實用左你d建議係能夠幫道法平衡到

但係唔會會變左道法大晒~.~到其他職業唔平衡???

可能我太低lv 啦 我玩弓既 想用其他武 弓加得太小攻 但我現在好小秒到人

EXP
1240 點

水水bb 發表於 2012-10-22 12:49
可能我太低lv 啦 我玩弓既 想用其他武 弓加得太小攻 但我現在好小秒到人 ...

你玩咩職用弓呀?
我舞月都係用弓,
61LV,60紫弓+3
2件460功時
藍武
第一公會
打埋戰場
10000功多D.
點爆2轉技5點,
加15%一轉單體技傷害
一轉+9%冰技傷害
符文仲有5%單體技傷害
如果唔用幻傷符文,用埋冰箱之怒
又多5%冰傷
開糖糖暈人1.X秒
變身一下單體技爆左都9000上下
唔係戰場就打武者(塔王)多數都打得死,(唔會差好多裝)
佢用暈個招會暈唔到因為有糖
糖會快過佢暈你但係佢會彈左埋泥
跟住冰身
變身,
打多2,3下點都死

EXP
1240 點

水水bb 發表於 2012-10-22 12:49
可能我太低lv 啦 我玩弓既 想用其他武 弓加得太小攻 但我現在好小秒到人 ...

如果係龍呀,,咁唔好林住秒人,,

EXP
949 點

helix5b28 發表於 2012-10-22 20:45
你玩咩職用弓呀?
我舞月都係用弓,
61LV,60紫弓+3

我玩鳳狙的 我用弓 我得好小攻 我上次打ec 唔夠打 佢開mp盾 我秒唔到佢 跟住比佢秒番 其實我應唔應該唔好用弓? 弓好似好廢咁 但佢攻擊速度好快 you覺得我應該點玩好???

EXP
1240 點

水水bb 發表於 2012-10-26 12:48
我玩鳳狙的 我用弓 我得好小攻 我上次打ec 唔夠打 佢開mp盾 我秒唔到佢 跟住比佢秒番 其實我應唔應該唔好 ...

杯具呀,,鳳狙要求秒人當然用老,,,
弓,單手杖,單手劍,全套,匕首
係成個game基楚功最低的~
(舞月可以用弓同單手杖,
都係低功,所以技就好多增傷)
鳳狙可以用老同弓,
想用鳳炮秒人,唔洗諗用老係係了
老基楚功高,弓攻擊速度快
(ps攻擊速度係for普功的)
用鳳炮秒人攻擊速度唔會影響d乜,,

我見過,用弓的云守,功速冇buff好似8x%
我隻玄祭(主打副補)同佢打金副2個人,
條友mp水都唔飲,
直接等王城buff100%功速,
普功快到乜咁,真係好誇將
最後我都係ot唔到佢s0sad

水水bb  多謝回答我既問題 但我等到65lv先ch武定依+ ch 但唔通又收多把咩???  發表於 2012-10-27 10:19:23

EXP
1240 點

所以,跟住自己想玩咩類lo~
上面比個個例子都係好極端的,~
所以~加`油`了`