AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3462|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

武道會應否細分為同職VS同職,請GM關注下!並向台灣反映!   [複製鏈接]

EXP
1041 點
樓主
這是武道會可改善的地方!請各位玩家俾意見!
單選投票, 共有 81 人參與投票

投票已經結束

71.60% (58)
28.40% (23)
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
1041 點

請大家討論下!讚成/反對的原因!

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

冇意見 其實同職打同職又點姐 如果咁想同職打同職自己搵個同職決鬥咪得囉 比武場e家e經冇咩人玩 就算開左同職打同職既 我諗唔會吸引太多人玩囉 現在d人只玩王怪 其他好小玩了 出左金裝 冇人要橙裝了 例如天道職咁 如果冇人玩咁點???

EXP
2036 點
讚成
各2/3轉職定位同技能唔同
e.g.打手VS EC,一個願打一個願挨

主打遊戲
晴空物語
EXP
601 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 麻雀勳章 瑪瑙石勳章

力士武道會 狂衛比霸星蝦既

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2352 點

友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 趣圖分享勳章

我唔2轉, 永世都係射手~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

反映左無數咁多次啦,係唔會分到的,職業越黎越多,再分細D只會唔夠人打

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

是 現在E經好小人打了 再同職打同職 根本唔會夠人去打

EXP
208 點
小人打係因為某職業獨大,D人打親都輸先唔入者=.=

EXP
1611 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

pgchicken 發表於 2012-10-16 10:32
反映左無數咁多次啦,係唔會分到的,職業越黎越多,再分細D只會唔夠人打

職業越黎越多同唔夠人打好似唔多關事-.-

陰c(神巫 / 御靈) 武者(武尊 / 塔皇) 細分左2邊都不嬲好多人打  但係我地e d小角色根本無得玩 嬴嘅永遠都係個d hkd戰士(這問題是所有+10效果的遊戲都有的 商業機構是要賺錢的 不能怪gm )   而且入唔到8強豆0都無粒(晒時間)  / 部份細分職業不平衡 有1方面較強(神巫主打 御0補方面強又打得 神巫扣完魚0血又比佢補番  魚0大力d打神巫 神巫又唔夠補) 所以先導致越黎越無人入

但係就算無分細職 部份職業如守衛 玄術士 2轉2group人爽埋根本就無8個人打  e樣野gm係唔係應該檢討下個d新職點解會咁(唔單只武道 遊戲內亦是)?點解唔諗下個d職點解無人玩?

係,出新職係玩家成日要求的,但係出之前可唔可以評估下個新職的反應?會唔會破壞遊戲的平衡?就好似鳳J咁,打咩人都秒 反又反唔到 其他職大技都未必秒到人 仲要等20s 佢地下下秒人 仲要cd得好快....咁嘅職緊係多人玩啦...

但係天樂??細分左之後係會變左武道得鳳J有人玩 天樂唔夠人打/無人打 但係點解d人轉職會轉鳳J唔轉天樂??GM要諗諗啦:)

知e d野gm都必岩聽 亦知你唔會回應我  但都希望gm認真諗諗e個問題

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

pgchicken 發表於 2012-10-16 10:32

GM係到,講下野先,,

我100%讚成上面講的野
我認為,冇人打係因為D職唔平衡,整到絕對的唔夠打,下面比EXAMPLE,,,

神巫                      VS                  魚靈   ?

-火刃高傷                                   -消火盾
-爆率高                                      -爆盾一秒補曬血
-天火降抗                                   -火盾得白XX杖消到,仲要冇乜人有,有都變身啦,仲要消完再放就可以了
(但係暴風雪降仲多,,,                   -再生防暈防定
行開D係明智的)                          -暴風雪降35%抗,仲要好易0CD
-高傷                                         -再生可以補多D

神巫的好的地方,都可以睇做唔好,因為神技火盾
高傷=高反

是問GM,,,神巫係咁的劣勢,又點會去打武道呢?入到8強都偷笑啦

鳯J                      VS                                      天樂  ?

-一切秒殺                                                     -入場等死

再問GM,如果你係天樂,你又會唔會去自殺曬時間呢?

GM,,呢隻GAME,,真係幾好玩,,,我一路都好中意,,,但係,佢而+而經趙泥趙小人啦,,,希望GM可以由職業唔平衡入手,改善改善~

EXP
833 點
感覺上鳳j係最大問題!戰場上塔皇一吸鳳j一下重炮秒十几件咁唔係問題?理得人地咩職咩抗咩物防照秒!最大問題係為何不調整技能攻擊度?大技都話20cd 鳳j招重炮?下下都三萬以上唔好話係城入面pvp得一萬血,就算係戰場會戰武道多到三萬血都好又係一下秒!之前話雲狩流星几勁 但你高抗/物防都頂到(但鳳j重炮呢?無視?啪死左!)到最後戰場內精靈守護重點唔係保障岩岩出去既人?但係秒殺又係可以無視?出來有何意義?希望能夠反映下!

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

認同,,精靈守護秒殺要反到先係,

EXP
1611 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

[鳳j題外話]
1個陷阱放係門口 你一出黎就暈q左   再慢慢出重炮招你就898左   

秒殺又唔可以有反傷   根本就係離譜  ! 鳳j出重炮又咩可能唔秒殺???好多職都無沖埋去撞暈人  根本無還擊之力  

強力建議秒殺納入反傷的應用對象之一  咁樣最多同鳳j一鑊熟

helix5b28  EM,,E+個守護CAR勁左咁多,,,放陷阱仲要C法,,,而加好難加啦下話,  發表於 2012-10-17 19:21:56

EXP
833 點
kelvin5a24 發表於 2012-10-16 20:24
[鳳j題外話]
1個陷阱放係門口 你一出黎就暈q左   再慢慢出重炮招你就898左   

秒殺即可反傷 5成問題
最大問題係 點解鳳J 可以無視高抗高防高血(即係咩都可以秒殺)
就算係其他職幾勁 都可以靠高抗高防 黎底受攻擊值..
但係鳳J 係點都秒 希望能夠可以向台灣正視問題 我深信台灣玩家都有此問題!

EXP
1611 點

ms3wu7tt 發表於 2012-10-16 21:38
秒殺即可反傷 5成問題
最大問題係 點解鳳J 可以無視高抗高防高血(即係咩都可以秒殺)
就算係其他職幾勁 都 ...

唯一嘅方法就係改鳳J d技
但係技能設定唔可以改(台灣話事) 同埋會比e家玩緊鳳j的人小

但係假如秒殺都可以反傷的話
入粒反傷石 人人比鳳j打個時都可以同隻j一齊死

EXP
1611 點

helix5b28 發表於 2012-10-16 20:18
認同,,精靈守護秒殺要反到先係,

鳳J遠攻  根本唔會行近精靈守護

所以對岩岩出黎的人無咩影響

helix5b28  咩唔會行近精靈守護,,打戰場一大堆J係個門口等人出泥,,一出就秒,,唔理個反,,仲冇影響,,?  發表於 2012-10-17 19:23:15

EXP
1467 點
其實有D職.....你未玩都知個職個定位,點都唔係拎黎打武會啦....

改呢樣不奴將D資源開發其他野仲好.....
武會個設定係精英制...唔係行大眾化...比你人人都獎分..
咁個D第一既....咪又會覺得自己唔抵...使咩件件裝+10爆屬洗寵洗符文.....

EXP
1611 點

bravecollection 發表於 2012-10-16 22:49
其實有D職.....你未玩都知個職個定位,點都唔係拎黎打武會啦....

改呢樣不奴將D資源開發其他野仲好.....{:f ...

無錯 武會個設定係精英制 但係e家唔係講緊e樣野lo...

係講緊同一職業的2轉之後的設定唔同  一個精英鳳狙(攻)同一個精英天樂(輔助)打 你覺得邊個會羸????

但係如果一個精英鳳狙打另一個精英鳳狙    一個精英天樂打另一個精英天樂  咁會唔會公平d?

大前提係最少要有2個精英天樂

另外...「其實有D職.....你未玩都知個職個定位,點都唔係拎黎打武會啦....」

咁樣你未姐係認同武道只係部分2轉職業的玩意  假如我玩個個職(自己鐘意  想玩)[例子: 定位:輔助  如天樂]但係係比另1個2轉職[例子: 定位:攻  如鳳狙]恰死 咁我就無權係武道到嬴??

EXP
1611 點

而 gm提出嘅係細分左之後會令到一d職業( 例如:天樂) 變得無人去打武道 好似無人咁...  

gm唔肯細分的原因:更加顯得隻game無人玩/職業內的唔平衡    但係事實其實明明係咁:(