AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1111|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

術爆刺客裝備同太刀一問thx [複製鏈接]

EXP
26 點
樓主
首先, 我刺客打算玩太刀因為型仔, 上網爬完文話玩術爆好

因為技能係幽暝系攻擊, 而太刀攻擊力強所以配太刀都好, 二轉是否轉絕影?

而家我3xlv -_- 裝備都係物爆為主

幾lv開始要換定係身術爆裝會比較好, 打算35左右既裝就開始換術爆裝, 因二轉後可能會因$$問題未必咁快有新裝

裝備打洞上石打算裝運氣(物爆同術爆都提升)或才智(提升幽暝攻擊)~ 呢個心諗法好唔好?

另外裝備熟練果到, 如果無運氣同才智又無得就咁練物/術爆既裝, 我打算首選hp上限其次先靈敏或力量ok ma

另外太刀我見需要8級單手劍核心... 成本真係超高... 會否有其他打怪掉既太刀介紹? 我一心想用太刀, 未到最後關頭都唔會用返匕首T_T
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

其實...冇話物爆定術爆好d的...術爆係pk好姐...但係打有上抗o的人o的時候就好似幫人r痕咁囉...
因為技能係幽暝系攻擊, 而太刀攻擊力強所以配太刀都好, 二轉是否轉絕影?
疾風都係可以玩太刀滳 而且多數用太,所以如果你係為太刀轉絕影o的話,咁就不必了
而家我3xlv -_- 裝備都係物爆為主
幾lv開始要換定係身術爆裝會比較好, 打算35左右既裝就開始換術爆裝, 因二轉後可能會因$$問題未必咁快有新裝
由1lv至到49lv都唔洗刷裝...用術爆裝就好..50就打47副同50副刷一set術爆裝就ok +5就得
裝備打洞上石打算裝運氣(物爆同術爆都提升)或才智(提升幽暝攻擊)~ 呢個心諗法好唔好?
運氣石主要加命中多d..用才智石好d

另外裝備熟練果到, 如果無運氣同才智又無得就咁練物/術爆既裝, 我打算首選hp上限其次先靈敏或力量ok ma
你要力量泥做咩...?

另外太刀我見需要8級單手劍核心... 成本真係超高... 會否有其他打怪掉既太刀介紹? 我一心想用太刀, 未到最後關頭都唔會用返匕首T_T
你lv高左就唔會話貴..

情凶勿語  THX  發表於 2012-8-20 14:01:08

EXP
26 點
helix5b28 發表於 2012-8-17 23:32
其實...冇話物爆定術爆好d的...術爆係pk好姐...但 ...

我而家35LV, 物爆率好似31定32% 術爆率好似18定19%
因為兩樣裝都有用, 始終術爆裝D防好低, 低LV有時打單人副本唔係好頂得順
不過都係用緊任務送D裝姐~ 同埋聲望買果D介子同項鍊
而且我發覺用"絕影斬境" 呢招係幽暝技能, 但打怪好似爆出黎同"惡鬼"差唔多, 定係要用多D才智石先會見到真正效果?
同埋點先知隻怪係咩抗性或者打人出咩屬性?

其實我都係平民玩, 唔使好勁~ 升下LV輕鬆下又唔係咁廢打副本就OK@@
都係照你咁講全術爆裝就得?

但石頭果到, 運氣+命+物爆率又+術爆率, 會好過才智石? 定係要用多D才智石先會見到術爆真正效果? 要有屬性既能力值+術爆值 (姐係例如裝左4粒才智石,令幽暝攻擊提升+150%術爆值 先會見到幽暝攻擊既效果?)

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

em...姐係咁呀..我唔你up乜- -'''

我而家35LV, 物爆率好似31定32% 術爆率好似18定19%
因為兩樣裝都有用, 始終術爆裝D防好低, 低LV有時打單人副本唔係好頂得順
兩樣裝都有用姐係..有物爆又有術爆...??防唔會低d架b...你e+咁低lv用打怪爆出泥個d綠字裝米得...
不過都係用緊任務送D裝姐~ 同埋聲望買果D介子同項鍊
你可以用訓練整個d利爆介同鍊

而且我發覺用"絕影斬境" 呢招係幽暝技能, 但打怪好似爆出黎同"惡鬼"差唔多, 定係要用多D才智石先會見到真正效果?
爆出黎同"惡鬼"差唔多姐係咩..?姐係爆左打出泥個數字同惡鬼一樣- -?定係爆的機會同惡鬼差唔多...??
同埋點先知隻怪係咩抗性或者打人出咩屬性?
怪個個我都唔知,但係人個個就有排講,我係呢個版好似有講過,你去搵下就會有

都係照你咁講全術爆裝就得?
你升到50lv,去打47/50副本會有50lv套裝,打齊一套+5就會ok勁

但石頭果到, 運氣+命+物爆率又+術爆率, 會好過才智石?
1運氣加0.5術/物爆值,,,物/術爆值仲要轉番做物/術爆率 所以,如果你係想加術爆值,咁就唔好靠運氣石了
定係要用多D才智石先會見到術爆真正效果? 要有屬性既能力值+術爆值 (姐係例如裝左4粒才智石,令幽暝攻擊提升+150%術爆值 先會見到幽暝攻擊既效果?)

呢到全部唔知你up乜- -''

情凶勿語  thx...  發表於 2012-8-21 15:39:32

EXP
26 點
唔緊要啦, thank you

總之想高術爆值同術爆率裝備用晒術爆裝已經足夠
想打得勁d爆得勁d就d裝上晒才智石就得
係咪簡單咁諗就夠

"絕影斬境" 呢招係幽暝技能, 但打怪好似爆出黎同"惡鬼"差唔多
呢個意思係話, 雖然絕影斬係幽暝技, 但打出黎同普通物理技惡鬼差不多, 有時個數值仲屎過惡鬼, 係唔係要插多d才智石先會勁d, 因為係法術技能

helix5b28  -0-我D字冇曬'''  發表於 2012-8-21 18:53:24
helix5b28  武器惡鬼就會變成屬性功撃  發表於 2012-8-21 18:52:41

EXP
1240 點

情凶勿語 發表於 2012-8-21 15:38
唔緊要啦, thank you

總之想高術爆值同術爆率裝備用晒術爆裝已經足夠

1.我只係講過運石係冇用的,如果上曬術爆裝仲想要多D術爆,可以用介子/神器/寵 等等
2.你可以睇真D個技能抽述再泥晤我好嗎,,,?惡鬼有個增傷BUFF,姐係你用惡鬼打隻怪一下,佢就會有個增傷壯態,下次用咩打佢都會增加X點傷害,,,可以疊5次,,,絕影斬比惡鬼好的地方係二轉之後的一招,,可以增加絕影斬爆傷,,