AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3677|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

GM請入~關於合ser既問題   [複製鏈接]

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

樓主

我想問有無得借住合ser依個機會比舊玩家改下名
我由公測到依家都係用緊依個名,用左年幾..合ser後唔想再用同一個名~
我唔想又係第2個ser到開個同名之後又升到60級...合ser後改左名之後又唔用...

點解唔比個個玩家都有機會選擇改名/保留自己個名~

合左ser你地都改左個新既ser名...點解我地就唔可以好似新玩家咁改名..借住合SER比一次舊玩家改名既機會
隻game過左都有一年幾唔少人既ac已經唔係1手..但至少玩緊果個都係支持緊你地

樣可以用商城點品改
點解又唔出個商城改名...

因為驚d少數呃人既人改名(仲有多數呃人既玩家係用分身,低lv既人物,你以依家既改名機制咪仲易比d呃人既人改到名)
而唔比大陪分老老實實玩game玩左好耐既人改名..會唔會唔公平左d...
其實你地係咪企係我地d真係玩,真係比錢,真係支持你地既玩家角度唸過?

唔想個個改到 其實可以比有須要既人係合ser期限之前e-mail比你地改..
改左名既玩家咪係官網到開個公吿
我地依d無呃過人既玩家又無所謂
呃過人既玩家又無所遁形

有無辦法可以掙取到/申請到
只要你地提供管道我就會照住做
要係我ac到收一二百點手續費都無所谓
但最好唔洗

一直支持你地既小小玩家
霜之森:冷若風

希望你地唔好因為怕麻煩多野做就一口拒絕d真正有需要同支持你地既玩家
我相信依個唔係技術解決唔到既問題..

支持的玩家請幫忙推一個

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
1467 點
其實個名就好似ID咁...你應該知道一開始在就應該沒得改...

我又唔覺得全部玩家都支持可以改名...

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

bravecollection 發表於 2012-7-21 01:48
其實個名就好似ID咁...你應該知道一開始在就應該沒得改...

我又唔覺得全部玩家都支持可以改名...

名係一直都有得改..不過之前係特殊情況下可以改名..都係同客服傾

依家合ser佢出個改名機制..其實對工程師黎講要改名都唔係咩難事

所以我咪話想要番個名咪保留
唔想要咪改
睇下有咩方法可以申請到
點解消費係依個遊戲上唔可以為自己爭取多一個選擇權

唔通全陪玩家支持無名改?
唔通全陪玩家支持合ser?

睇野唔該多面睇

EXP
203 點
非常同意+1
宜家都合SER, GM既然都比相同名既人改名,其實要順便比其他玩家改名都唔係話太難
我寧願佢出個改名道具係商城,幾貴我都會買

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

冇咩野呀:)
不過係驚啲昆狗改名:(

HELLOKITTY  +1  發表於 2012-7-21 16:11:01

EXP
846 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章

有一個好簡單既方法,就係
係呢度公開改既人既前後既名

例如:
合併前伺服器: 改名前: 改名後:
霜之森 A君 B君

同埋改名只限呢段合SERVER既時間進行...
最多收返D手續費(要強制改名除外[如同名])

小晴豬oAo  +1  發表於 2012-7-26 13:41:40
花曉語  GOOD!  發表於 2012-7-21 17:03:54

EXP
980 點

非常讚成

EXP
846 點
非常讚成+1

EXP
203 點
我希望GM可以比埋改性,咁就更加好

EXP
988 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

雖然我無需要 不過都支持
始終合併後就係一個新ser
用新id好正常
好似樓上咁講 官方公布個名單咪得囉
可能有d人真係唔鐘意個id
但係無可能刪取角色架
呢次都係一個好機會

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

角色名稱唔係話改就改,就好似你既真實姓名/身份證一樣

要改唔係唔得,請俾足夠既理由,同客服講

EXP
203 點
pgchicken 發表於 2012-7-23 10:53

要改唔係唔得,請俾足夠既理由,同客服講 ...

咁我想問問,怎樣才算足夠的理由?
因為我真係好改到個名
另外想GM你答下呢個問題:http://www.agames.com.hk/forum.p ... &extra=page%3D2
合SER後,同名角色由下列資格依序進行比對,先符合資格的角色則擁有這個名字的資格。
1. 角色等級高低
2. 是否為公會會長
3. 是否為家族族長
4. 是否為公會幹部
5. 是否擁有情侶
6. 最後登出時間
我認為唔應該順次序進行比對,應該改成符合資格最多的玩家擁有使用名字的權利
因為如果順序進行比對的話,咁即係根本就邊個高LV邊個羸?好唔公平...
希望GM可以認真諗諗...

三級英雄會員

sBEAR⋆CHINGsﺕ

EXP
234 點
冇得改咖拉:( GM咁 冇咩希望 可以死心的55
Kiss me baby.
I'll must be stay here DAY BY DAY♥

EXP
988 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

唔好話笑你....足夠理由即係咩?
我可以話個ID樣衰 我又可以話成日比人認錯人
造成困擾 咁都可以話係足夠理由架
仲有 你話好似真實姓名/身份證
身份證無得改我認同
就好似遊戲帳號咁 無得改(((除非注冊新帳號
但係而家講緊個名 現實姓名要改好難?
我身邊好幾個朋友都係話唔鐘意 所以改
咁呢個理由即係話好足夠?
今次合併唔開放改名咪直接講囉
好小事姐吓麻?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

現實都改到名嫁啦╮(╯_╰)╭

EXP
846 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章

butter._. 發表於 2012-7-23 20:18
現實都改到名嫁啦╮(╯_╰)╭

比錢囉....
官方可以諗下呢條財路

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

七夕下的月亮 發表於 2012-7-23 20:30
比錢囉....
官方可以諗下呢條財路

有錢都唔賺╯︿╰

EXP
988 點

butter._. 發表於 2012-7-23 20:48
有錢都唔賺╯︿╰

佢地好偉大架
視錢財如糞土
只需一個足夠既理由
真係笑到我.....

EXP
980 點

真實改個名都唔洗咩理由啦~
過左18歲改咩都得~係收番手績費ja ma

你地咪襯合ser一次過搞埋佢囉
好為難你地咩?

打機都係為開心~
次次玩家有咩訴求..你地就話係咁係咁無問題

以前我每個月會花幾千蚊去轉蛋~
話過個轉蛋機率太低同抽到既時裝完全唔保值, 你地無理過, 又話機率問題, 依樣果樣理由根本說服唔到玩緊你果班玩家
你地咁樣我咪, 我連埋自己叫埋身邊d人唔好抽~
近依2個月我由轉蛋幾千蚊減到0蚊
新出果批時裝你見出左都無人抽過~
今個月買左1500蚊點..無抽過野賣晒星光包出去~
你地唔係靠我地依班玩家肯消費係你地到, 邊有依家咁, 開完一隻又一隻game
可惜你地做小小野都咁多借口

同埋我想講好多game合ser都係有得重新改名..點解佢地做到..你地要搵個咁白痴既理由比自己?
完全係態度問題

你話改名唔係隨便改要有合理理由~咁咩為之合理
你地就係成日講埋d自以為係答案既說話出黎~但根本說服唔到玩家
抵鬧~

你地要顧慮d咩呢? 你地顧慮既野, 我話你聽玩緊既玩家比你地顧慮得仲多過你地
我地都唸埋辦法講埋出黎, 你地連唸都懶得唸唔緊要, 只可惜有埋方法做都唔肯做

三級英雄會員

sBEAR⋆CHINGsﺕ

EXP
234 點
GM哥哥你地好衰
Kiss me baby.
I'll must be stay here DAY BY DAY♥