AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2426|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

GM,三轉技能對每個玩家真係好事- -?   [複製鏈接]

EXP
84 點
樓主

是咁的,我是一位小靈仙,初初以為三轉會有咩特別既補技,盾戈D

一望埋去,感覺係靈仙既末日,只係多左招同淨化之花無異既技同埋一招攻擊技

對靈仙既利益點點解可以咁低呢?

另外我想問一下解除所有可解除既負性狀態既"神威"同解除一個異常狀態既"淨化之花"有何"大"分別之處- -?

我開始對補師呢個職有D失望,仲以為三轉可以多番D強既補技,人地狂衛出到封技,塔王出到神盾,天樂出到和平狀態,絕影出到隱形,御0出到MP盾

連玄祭既攻擊技都有每0.5秒攻擊,持續6秒,石化定身,靈仙都淨係得最衰戈樣震退

玄祭亦有招加抗性都叫幫到手,靈仙呢- -?

咁靈仙究竟出左D咩"正野"呢- -?出多招攻擊技真係叫勁左?抱歉我只係一只純補,並唔係什麼傳說中既打手靈仙

本人對今次既三轉真的非常失望!

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
2036 點
‎3轉共通技能為五行歸一(+抗-受爆傷),再戰前線(​+HP+攻擊傷害)
而多數打手係分配到五行歸一,EC分配​到再戰前線
咁樣係違背咗2轉時候官方對2轉各職嘅說明
而家3轉根本係官方妄想比打手多DD血比EC多DD攻​
去做小小好似平衡番職業嘅門面功夫
最後搞到好多職輸出唔係打手應有嘅痛,頂王/招又未夠班同坦果D比,EC只係保持2轉水平
3轉唔係應該針對番職業路線做強化咩?(打手打得勁痛,EC補得勁唔易死,坦硬過碌庶)

iamahtung  打手打得勁痛,EC補得勁唔易死,坦硬過碌庶<<<like爆既講法-_-"v  發表於 2012-7-15 04:25:27

EXP
84 點
kevinCCK 發表於 2012-7-13 14:42
‎3轉共通技能為五行歸一(+抗-受爆傷),再戰前線(​+HP+攻擊傷害)
而多數打手係分配到五行歸一,EC分配​到 ...

問題係靈仙本來就係輔助職業,點解唔係比多D輔助招式呢?

佢咁樣又算得乜野平衡?每個職個落差都咁大,疾風同絕影個落差相當大

而道法更加因此陷落

所以我先話靈仙真係無希望....

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

因為輔助角已經比天樂搶左

靈仙唯一既獨凸之處
只有解buff= =
e+有招1下解哂全部debuff  已經好好

EXP
84 點
孤單心事 發表於 2012-7-13 15:08
因為輔助角已經比天樂搶左

靈仙唯一既獨凸之處

邊度好....咁同淨花有咩分別呢- -?佢只係有可解除,同淨花無異...一D都唔好

佢連輔助角應得既野都比御0,天樂,玄祭搶哂,靈仙真係玩完....

佢起碼多招不受負面/異常狀態影響,持續X秒,呢招先係佢起死回生擁有既價值,而家...

真係慘不忍睹

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

澪v3v 發表於 2012-7-13 15:13
邊度好....咁同淨花有咩分別呢- -?佢只係有可解除,同淨花無異...一D都唔好

佢連輔助角應得既野都比御0, ...

靈仙唔可以話悲劇既=  = 始終補血職
要佢發揮到好似打手咁又有d過強
要設定到佢不受任何野影響 又無人殺到
當1隻靈仙  唔受定身 暈 封技影響-  -
就變到除非咁岩中流星/比鳳狙針 先殺到
靈仙呢隻職又真係幾難改....將天樂既技套落去 佢又變左無得補血

EXP
2036 點
澪v3v 發表於 2012-7-13 15:05
問題係靈仙本來就係輔助職業,點解唔係比多D輔助招式呢?

佢咁樣又算得乜野平衡?每個職個落差都咁大,疾風 ...

所以今次"平衡"真係做得唔好

EXP
84 點
孤單心事 發表於 2012-7-13 15:16
靈仙唔可以話悲劇既=  = 始終補血職
要佢發揮到好似打手咁又有d過強
要設定到佢不受任何野影響 又無人殺 ...

比起御0同玄祭既存在,佢真係悲劇了

靈仙本身就係補師,佢唔係玄祭同御0入面變成最強,反而要成為最弱- -

我指既只有不受狀態影響姐,損傷都有既,只係可以令友方不受狀態影響,咁樣係靈仙既出路

即使無補技,佢都可以憑呢招佔番一席位

靈仙呢隻職佢改左比唔改衰- -

點解唔係每隻職都加一點希望,要咁樣不平衡落去

呢隻GAME再係咁落去真係合SER都無人玩...

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

澪v3v 發表於 2012-7-13 15:21
比起御0同玄祭既存在,佢真係悲劇了

靈仙本身就係補師,佢唔係玄祭同御0入面變成最強,反而要成為最弱- -

大家咁話啦- -
你睇埋打手職同坦職   
再睇下各補職之間
然後再睇埋輔角
就知佢今次3轉平衡做得幾差

EXP
84 點
孤單心事 發表於 2012-7-13 15:36
大家咁話啦- -
你睇埋打手職同坦職   
再睇下各補職之間

其實靈仙悲哀之外,疾風咪又係咁...淨係加攻速

招隱身比左絕影,疾風真係愈黎愈唔掂...

我就咁睇都覺得呢隻GAME玩唔長,你反正都做到其他職D技咁屈,點解唔可以隻隻都係咁呢?

改靈仙改疾風改天道又衰到嘔血

好玩,終於屈得既職就繼續玩,咁我地點好呢....?

EXP
366 點
孤單心事 發表於 2012-7-13 15:36
大家咁話啦- -
你睇埋打手職同坦職   
再睇下各補職之間

我覺得每隻職既大技要20CD仲要固定先好笑

主打遊戲
星界神話
EXP
295 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

靈仙其實我覺得ok..最少係得佢D被動技可以加治療量..hp..法速個D..

其他補都係+hp+攻..如果做純補靈仙都係好D..而且始終解buff得靈仙

..谷高法速..神威0cd都唔係廢..

同埋其實靈仙都有3招補技..

如果佢真係+招補技..不如多D被動技去強化D補技好過

多招主動技不如多招被動技...

始終覺得其他補職好難純...

EXP
84 點
靈仙唔多招補血都起碼應該多招好D既技,戈招神威真係睇唔出有幾威:(

主打遊戲
星界神話
EXP
295 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

其實佢得10點上限..我+哂被動技都得姐...唔一定話要+招攻技..

EXP
84 點
隻隻改到咁屈...但我地呢D職...

EXP
896 點
No隻隻
武尊並沒有=_=

主打遊戲
晴空物語
EXP
1860 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

神巫3轉技都唔系勁 但冇人出聲甘解

EXP
515 點
bb602345 發表於 2012-7-13 19:24
靈仙其實我覺得ok..最少係得佢D被動技可以加治療量..hp..法速個D..

其他補都係+hp+攻..如果做純補靈仙都係 ...

中肯!

EXP
515 點
澪v3v 發表於 2012-7-14 11:59
隻隻改到咁屈...但我地呢D職...

補職好難改得勁wor, 加被動咪一樣加強d能力。唔好睇到隻隻職都要用主動技先勁ga. 各有各玩法。玩得好,一樣有組會要你。

EXP
84 點
但的確每隻職都屈哂靈仙的確係廢左