AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1599|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

官方人員請進 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章

樓主
請問今次更新  3 月 14 日更新維護公告(內容更正)
仲會吾會有 3.大幅提高金裝掉落率(不是必得) <-- 呢樣野加架 ? 我係岩岩最新更新個網度睇五到 所以想問下官方人員係咪要取消呢樣!?

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
3309 點
呢個係一個伏(evil)

四級霸王會員

` 哭了就要笑-︿-

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
605 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

同意樓主所講既野阿; gm做野啦!
  我心事誰又會在意想聽:D
  花花世界太過美 哪有我蹤影)♪(´ε` )
    芯儿在這唷♪( ´▽`)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章

我好想問清楚係加定吾加-  - ! 好似無左回事甘 !!!!

EXP
3309 點
從來沒有~從來都沒有~~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

有呢個,原來公告無講我通知相關同事!

EXP
958 點
調整組隊經驗值運算式,由『玩家與「最高等」的隊員等級差距10級以上時,該玩家將拿不到任何經驗值,而算式中也不列入這位玩家的等級計算。』改為『玩家與「最低等」的隊員等級差距10級以上時,該玩家將拿不到任何經驗值,而算式中也不列入這位玩家的等級計算』。
13.修正公會小島介面的藍天廣場顯示狀態為未開放。

姐係點~ 唔明 = =

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

pgchicken 發表於 2012-3-14 13:13
有呢個,原來公告無講我通知相關同事!

吾該妳 !

EXP
732 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

badbear 發表於 2012-3-14 13:21
調整組隊經驗值運算式,由『玩家與「最高等」的隊員等級差距10級以上時,該玩家將拿不到任何經驗值,而算式 ...

我諗有好多人都吾明=.=
講得長少少吾洗死既...最緊要系人地明丫嘛:(
我成個公會d人都吾明佢講緊咩...你話大吾大獲

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

惡意灌水 發表於 2012-3-14 13:26
我諗有好多人都吾明=.=
講得長少少吾洗死既...最緊要系人地明丫嘛:(
我成個公會d人都吾明佢講緊咩...你話 ...

講得長咪仲唔明,叫左人改做短d等你地易明d

dizidizi511  讚  發表於 2012-3-14 13:33:03

EXP
2695 點

我理解成~例如: 我:45LV 隊友:60LV~因為佢高我多過10LV所以我得唔到任何經驗<<<<原本

我:60LV 隊友:45LV~ 因為佢低我多過10LV所以我打咩都好佢都係無經驗<<改後

我唔知有無理解錯......如果係咁既話...姐係1個60LV帶1個低過自己10LV既人打怪,對方都係無經....咁同原本有咩分別??

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

00852340 發表於 2012-3-14 13:47
我理解成~例如: 我:45LV 隊友:60LV~因為佢高我多過10LV所以我得唔到任何經驗

改左了公告果句野

EXP
1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

pgchicken 發表於 2012-3-14 13:50
改左了公告果句野

姐係打乜怪都有經?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

3C. 發表於 2012-3-14 13:53
姐係打乜怪都有經?

即係高lv帶低lv,低LV玩家都有經囉,但如果打d太低LV既怪都係無經的,本來既經驗值計算無改到,改左只係高、低LV組隊既經驗

EXP
2695 點
有D古怪....係咪大家對新手同老手既觀點唔同= =
係我角度>>>>新手:45LV以下
                           老手:大部份都60LV

現時設定係>>>高LV過怪太多(怪黑名)就無經
拎冰裂做例~60LV入到去~所有怪都係黑名....帶新手(45LV入得冰裂)~咁60LV開怪既話45LV都係一樣得唔到任何經驗囉....

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

簡單講,以前高級帶唔到低級,因為相差過10lv打咩怪低等都唔會有經驗。而家改左低等會有經驗。

EXP
732 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

舉個例黎說明下可能會易明d=.=
家陣公告果度真系一頭霧水

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

惡意灌水 發表於 2012-3-14 14:51
舉個例黎說明下可能會易明d=.=
家陣公告果度真系一頭霧水

1.組隊分配要揀隨機
2.基礎經驗值分配計算沒有變更,玩家與怪物相差十級是沒有經驗△
舉例說明:
60級與40級玩家組隊,擊殺49級怪物,40級玩家將會獲得經驗值
60級與40級玩家組隊,擊殺50級怪物,40級玩家將會獲得經驗值

EXP
958 點
pgchicken 發表於 2012-3-14 15:50
1.組隊分配要揀隨機
2.基礎經驗值分配計算沒有變更,玩家與怪物相差十級是沒有經驗△
舉例說明:

case 1 : 40 lv 同 40 lv 組隊打 45lv 怪~ 好多 exp
case 2 : 60 lv 同 40 lv 組隊打 45lv 怪~ 少左 exp

case 2 的情況有改善嗎

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

case 2 有,如果以前,高lv開怪,低lv 直情無exp