AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3135|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

有關最新消息,御靈0CD修正有感! [複製鏈接]

EXP
173 點
樓主
小弟自封測起開接觸晴空物語,起初一直玩近戰的坦職業---力士,但基於官網的錯誤引述,去到當時50級封頂的時候,決定放棄了轉投玩遠攻的陰陽系職業!

一直覺得晴空物語吸引之處就是每個人都可以按照自己的喜好去分配技能點,玩出多組不同的玩法......

像當時50級封頂的我---陰陽師,愛用火刃當主技,而暴風雪當範圍技清群怪等等......

可惜到55級封頂推出2轉系統後......大家的個人風格都幾乎不見了,因為技能都幾乎被2轉系統綁死了......

像玩火系的就要去當神巫,冰系就要去當御靈......

而經過一輪後的分析,一直當術爆打手的我.....只好選擇御靈了,原因相信大家都知道,可是這樣術爆方面就比不上神巫了......

不過這些問題都大不......

到近期金裝系統的出現......當打手的御靈,更沒有一套合適的術爆輸出金裝,也就是說相比其他的職業已經遜色了

別人都換金裝了,但我就只能繼續用橙字的星空裝備......裝備級別足足相差2級了(金裝>紫裝>橙裝)

基於在近日終於得到官方人員的回覆,說到御靈60級的金裝不會再作出調整之後,我就決定放棄繼續當御靈打手之路了!

與此同時,我就把心一橫去轉型去當御靈的補師......弄了一套60級的紫系補裝,全打洞和沖上+10......

也就是達到0CD復活的效果.............

------------------------------
簡單說...因為你們的錯誤引述和不重視近戰坦職業,我由玩近戰的轉型遠戰職業;因為你們的2轉系統,我當PVP的陰陽術爆打手只好選擇御靈,因為你們的御靈金裝問題,我只好放棄打手轉移去當輔助的御靈補師......

但今天官方你又告訴我這是還未修正的BUG??

想問一下60級封頂至今已經有多久了???

還有,你們知道去弄一套+10的紫補裝,紫杖,專屬的符文....要花多少防爆,防增,天蘊石和遊戲金嗎?

請問你們官方的在耍我嗎??????

叫我怎樣有動力繼續玩下去??????

叫當御靈的玩家怎樣玩下去?????????
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
533 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

我跟你的情況可說是原全一樣-.-,只有係我隻御靈一直都係玩輔助,早兩日為左冇咩御靈有金裝+10,我先走去沖黎型下,誰不知沖完玩唔夠兩日就見到台灣修改一個存在再個幾月嘅"bug",真是諗起都眼濕濕,鳴~  >~<

EXP
958 點
師兄~ 小第認識幾位 打手御靈 ~ 11000攻 10000 hp ~

60武場裝+10 ~入智石 ~ 靚符文~

打星空開波 ~ 遠冰腳 ~ 中暴風雪 ~ 威猛到不得了~

神巫見到怕~ 近攻見到又怕冰腳 ~ 只有射手不怕~ 鬥射囉~咩呀~

甘威都唔夠 ???

EXP
958 點
不過 0cd 方面~ 我反對修改~

我另一篇講過~ 建議 0cd 復活 keep住 ~ 但係被復活既人 會有 10秒不能再復活既 buff ~

甘就不可以短時間復活同一個人 ~

甘做絕對合理好多 ~ 呢個建議已經比左 gm

gm~都贊好~已經交左去 台灣個邊~

ps: 最新消息~台灣依家仍然可以 0cd復活

話就話改左~實際依家keep住 0cd

所以唔洗擔心 

EXP
732 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

ericmkf 發表於 2012-2-24 18:31
我跟你的情況可說是原全一樣-.-,只有係我隻御靈一直都係玩輔助,早兩日為左冇咩御靈有金裝+10,我先走去沖 ...

吾系存在個幾月既bug~
而系1直存在0.0
其實所有技能都只要谷攻速/法速就可以達到0cd
而家復活0cd要改...對陰陽系列一定好吾公平
如果系咁吾公平既...不如咁改丫:
冇論攻速法速幾多都好,技能依舊以原來cd時間計算,但可以用特別技能減去指定技能cd時間
咁樣好冇?
但系開發商吾該諗下喎..有幾多人為左1招技0cd而去谷攻速/法速
改完之後有幾多人會罷玩?自已諗啦

EXP
173 點
badbear 發表於 2012-2-24 18:41
師兄~ 小第認識幾位 打手御靈 ~ 11000攻 10000 hp ~

60武場裝+10 ~入智石 ~ 靚符文~

我只係想強調,點解冇一套岩御靈師既金裝(不論打手裝/補師裝),人地就用金裝,我地做御靈就得橙星空裝/紫補裝(最適合),第二樣就係其他職可以0CD,點解復活術唔可以,就算改,最少係副本或野外既時候,都俾返0CD啦!,再唔係你個建議都可以接受!而唔係綁死30秒!呢樣真係接受唔到!

另外,御靈識+10,洗靚符文,唔通其他職就唔識咩?而打手御靈做到既輸出,神巫一定做得更加出色,只係神巫少左樣滅火盾,但重放一個火盾,洗花幾多時間?
到暴風...你放得到暴風....神巫都有佢既火刃....你覺得邊個殺害大同快丫拿?到近戰....力士又識吸人,又反彈得最勁,又有躍擊....武尊...暈完再勾拳等等....真係未見御靈係PK有幾勁....只係唯一靠個火盾發唔發動到,彈唔彈得死對方....所以論實力真係麻麻地JA WO!

不過,無論係PVP/副本...御靈既輔助性做得幾平均呢樣就真既!但要講到有獨當一面,好威真係牽強左D LOR!

EXP
173 點
badbear 發表於 2012-2-24 18:46
不過 0cd 方面~ 我反對修改~

我另一篇講過~ 建議 0cd 復活 keep住 ~ 但係被復活既人 會有 10秒不能再復活 ...

KEEP住係冇用,我係需要官方肯定既答覆...就好似御靈金裝咁,佢一話唔會改,我就馬上選擇左做60紫補裝既道理一樣!

講真,唔係個個人隨隨便便都可以換一套+10裝,+10武....

佢今日一句話改就改,係咪又要我揀過另一份職業去玩?講真LO...我會選擇放棄了....切底死心!

EXP
732 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

0CD問題已經講完-.-
再講裝備問題0.0
老老實實...真系吾系個個都可以隨便就換1套+10裝
一套+10裝可能講緊系要1000~2000HKD去強化佢
仲未計洗符文石喎!
聽說曾經某人為65LV套裝洗定一套靚石,用左7000點!
你覺得呢個數字..真系個個都俾到嗎?
但系60金裝好似真系一隻白老鼠咁..
從台服一開始出,到佢進行修改~
香港再推出...又俾我地見到一大堆問題
純補御靈,物爆絕影,攻速龍犽..呢3樣玩法目前都吾系好見到金裝系適合佢
金裝好似只系提供俾"官方建議該職業玩法"而製作
咁研究出新玩法果一批玩家呢?無視佢地生死嗎?

EXP
40 點
其實點解靈仙可以0CD連補
但係啲人都唔去玩靈仙而要玩御靈0CD復活?

咪係就係因為呢家啲武尊龍狩招招都秒人 補都補唔切咪唯有玩復活
復活都改埋真係唔洗玩=P

EXP
173 點
燈燈燈登 發表於 2012-2-25 23:19
其實點解靈仙可以0CD連補
但係啲人都唔去玩靈仙而要玩御靈0CD復活?

補充,唔係個個人都鐘意玩pvp..好似我咁,轉型玩御靈補純粹想同朋友刷下副,打下巨獸,想做下補給咁~~~

有D王....莫講話0CD...就算有都係難打....

舉例: 好似59副3王咁....D BUFF ON J到我都唔想再講.....0CD救都未必場場順利.....

我自問真係唔係D咩大會,下下有公會戰BUFF,戰場BUFF...又下下都TEAM到人全+10既坦/打手....自己FD又唔係個個+10.....依家仲要整到30秒先救到一個人....叫我地打毛???

EXP
732 點

Prince_Secret 發表於 2012-2-26 07:01
補充,唔係個個人都鐘意玩pvp..好似我咁,轉型玩御靈補純粹想同朋友刷下副,打下巨獸,想做下補給咁~~~

有D ...

全+10都未必得啦=.=
唯一安全過渡方法就系龍犽完美風箏~
但系系咪真系個個都完美風箏?應該吾會喇
仲有...龍犽又吾系個個都識反幾個...
我都系識3~4個...時間又系難就
即系叫我吾洗刷紫料整紫裝
下下都收又吾系個個負擔到
遲下仲話整d再變態d既王怪...
吾系真系有d冇乜人打到既王 隻王先叫成功架

EXP
40 點
所以重點就係 死亡既速度