AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3989|回復: 50
打印 上一主題 下一主題

港代理請入【關於"強化膠囊"問題】 [複製鏈接]

EXP
251 點
樓主

1. 1件時裝是但強化成功3次都+1200攻/血, 5件就+成6000攻/血? 會吾會變態左d?

2. 淨系時裝都可以上幾千,,什至成萬攻   咁以後仲有人沖+8~+10武咩? 以後個個拎把+3武  主打【膠囊世界】,【時裝世界】啦"  成個game仲有咩意義?

3. 我問想下, 如果有套"強化時裝", +5000攻  咁比小號用  咪可以1lv都可以有5千幾攻? 以後真系有$人玩哂  就算40lv 有套強化時裝, 隨時過萬攻,, 定系官方諗住 時裝都限lv用?

以後晴空就會:
- 個個淨系玩"強化時裝" 冇人會沖+8武 +5裝       ....因為對比 成本高, 但能力+成太少
- 冇人升lv 升黎做咩? 有"強化時裝" 50都打贏60啦  理得你+10紫武~
- 白字時裝隨時貴過手染藍字   傳說藍武+5%攻 (比夠你+500),, 但1粒膠囊都+400攻
- 紫材、紫武冇人會整  我當你收/整把60紫武, 用500金 比橙武高1000攻  吾通你覺得用500金整件強化時裝, 攻擊+成會少過1000攻 ?!
- ...................1定大把人轉GAME

系【官方角度】,, 個個實系咁抽星光/轉蛋 你地就賺大錢, 但你地有冇諗過 出左粒膠囊, 肯定大把人轉game 到時晴空真系會冇哂人玩, 呢隻game將會變成有$人專玩既game  完全吾洗靠實力 有$大哂,, 無錯, 所有game都的確系有$萬能 但你地今次咁做 覺吾覺得對我地d付出努力既玩家 太吾公平?我想你地知道, 要有我地呢d靠實力既人存在, 先會有靠$玩既人,,, 自從強化膠囊消息傳開  大把人都話轉game玩  到時個個離開哂 1隻game人流過少 仲邊有人玩落去? 到時連d有$人都走埋, 你地仲賺咩$?

講真, 晴空1開服我就開始同成班fd玩1齊玩, 直到依+ 好多fd都轉哂game, 我都1直玩落去, 因為晴空真系好好玩. 可惜你地今次實在令我,以及大部分玩家太失望,,, 我希望我講既野吾會成真,  希望你地會及時改變決定 ^^"

以上純屬個人意見 , 【有$人】睇到吾洗過份勞氣 ,

因為官方吾會因為我地d平民而改變決定 ^^"

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

一級新手會員

冇力王者

EXP
28 點
為所有玩家,力推POST~
霜之心,|廢坦王|

EXP
251 點
希望港代理 能夠體諒下我地;

吾該大家幫手推1推 ^^;

EXP
775 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

晴空1開服就開始玩+1
都用左大約1100hkd
e+確實愈來愈小人玩:(

EXP
958 點

1.     1 件時裝 + 2000   ?你知道機率是多少嗎 ??

0.35 5次方 = 0.00525 = 0.525%

平均約 200件時裝 先會有 1 +5

武器為例~ 平均約 300~ 200件即係 60000

250 1000金計~ 60000 =  HKD 15000

你覺得真係會有人用 15000 1件時裝 ??

15000 2000 ??? 如果真係有~你抵輸啦~

如果你怕會影響平衡 ~ 甘只係 1-2個人影響~ 對成隻game影響好小

2.     1 +10 時裝 + 350 hp~ 5 件已經 + 1750血左右

即係你所講到好大件件事既 2000血呀~

1 個全身 + 5~ 1個全身 + 10 ~ 已經差 2000

但係 + 10 一定唔洗 15000~ 甘可以 +10 你又唔反對 ??

自相茅盾~

+ 8 都有能力~ 5 + 10 絕對比 1 +5時裝強~ 但係 $$ 就少好多

3.     小號高攻有咩問題 ??? 就係因為新手太弱勢~ 無心機升~ 追唔到班老手 ~ 吸引唔到新人玩~ 官方開放後~ 新手實力增強容易d ~絕對利多於弊

自從有 6合彩之後~ 中頭獎 可以贏到 3800~

之後有條傻仔話 ~ ~ 甘唔洗返工啦~ 做得甘辛苦有咩用~

人地中 6合彩已經夠 ~我甘辛苦讀書為咩 ~

我甘辛苦返工為咩 ~ 不如買 6合彩算啦~~

中頭獎既 $$ 多過 d 律師 醫生 ~

唔公平~~~ 世界唔平衡喇~~~~~ 要自殺喇~~~~~

要離開呢個世界喇~~~~~~

Kv●包包xD ……大過仔喇~~~ 清醒d~

EXP
135 點

總之就係支持樓主,反對出時空膠囊

唔理其他人講乜野廢話,講咁多無謂啦

講左又點?弊端仍然存左,就算利多於弊又點?就代表真係唔會有人用15000蚊去沖?
當然,一次過拎15000蚊出黎沖的確係【詞語過濾】,但係分開咁用15000蚊就唔覺得有咩問題

樓上所講既新手?係指有錢的新手,定係有錢玩得起老手開新角色既新手?

利多於弊?笑死人咩?代理商同有錢人既角度睇當然係利多於弊

EXP
251 點
badbear 發表於 2011-12-20 09:03
1.     1 件時裝 + 2000 血  ?你知道機率是多少嗎 ?? 0.35 的 5次方 = 0.00525 = 0.525%平均約 200件時裝  ...

我話最多會過萬攻  呢個只系最大假設
你咁計, 要有件+3 0.35的 3次方 = 0.042875 =4% 就會有1件
1件+1200攻 5件就6000攻  吾通就吾算變態 ?!
就算有人想沖+5 都吾會用藍字 只會用白字
(藍字貪佢戈5%?!  比多你咪+500攻  1件時裝+5都2000攻 1套都成萬  洗貪佢戈5%?!)

如果1件時+3  我當1件100金(我緊系吾會用藍字) 1件先500HKD, 1套就2500HKD

[你數口咁精^^ 戈2500你自己計]

咁就有+6000攻, 你覺得冇人會沖?

我同你講 3萬點1隻60%騎都有人買,  2500HKD +6000攻既時冇人整^^?

EXP
251 點

1句講哂  出粒膠囊  
用$玩既人會支持 我地呢D平民,,,反對
但GAME入面, 我地D靠實力玩既平民  佔絕大比數

請官方吾好 為左1棵樹,放棄整個森林 !

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

Kv●包包xD 發表於 2011-12-20 14:40
1句講哂  出粒膠囊  
用$玩既人會支持 我地呢D平民,,,反對
但GAME入面, 我地D靠實力玩既平民  佔絕大比數請 ...

你錯= = 用錢玩既人
我公會大部份人都係用錢玩  
佢1出我地即刻唔玩
最多上黎傾傾計     

EXP
251 點
孤單心事 發表於 2011-12-20 14:42
你錯= = 用錢玩既人
我公會大部份人都係用錢玩  
佢1出我地即刻唔玩

重之大部分玩家都系反對出粒膠囊

EXP
150 點
反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....

EXP
958 點
Kv●包包xD 發表於 2011-12-20 14:18
我話最多會過萬攻  呢個只系最大假設
你咁計, 要有件+3 0.35的 3次方 = 0.042875 =4% 就會有1件
1件+1200 ...

連續成功3次~還有2次機會的白裝 100金 ?? 你唔係真係甘天真呀 =_=.....

EXP
251 點
badbear 發表於 2011-12-20 15:51
連續成功3次~還有2次機會的白裝 100金 ?? 你唔係真係甘天真呀 =_=.....

...

冇人話連續成功3次     100金 系件未沖既白字/綠字
到時要沖+5 冇人會用藍裝沖 ^_^ 邊個天真?
你吾洗講講下扯開話題,

依+我講緊是但沖1套時裝都可以+幾千攻  (只不過上限系1000)
以後吾會再有人整+8~+10武
我地手上既+8~10武, +5~+8裝都會變哂垃圾
以後白字隨時貴過手染時裝
1LV有套時 都可以幾千攻
隻GAME仲點平衡??

EXP
421 點
我認為有錢真係應該玩晒, 起碼人地真係真金白銀俾左錢, 你俾得果少少錢, 真係有咩好反對? (純個人意見)
Cold

EXP
251 點
寒天 發表於 2011-12-20 16:10
我認為有錢真係應該玩晒, 起碼人地真係真金白銀俾左錢, 你俾得果少少錢, 真係有咩好反對? (純個人意見) ...

玩GAME不嬲都系有$人玩哂  但系今次太過份
隻GAME會失去平衡
50LV吾洗哂時間去升LV  靠套時裝都可以秋贏60LV
連個1LV新人 都可以幾千攻
隻隻GAME都系有$萬能  問題系吾可以太過份

EXP
958 點
Kv●包包xD 發表於 2011-12-20 16:33
玩GAME不嬲都系有$人玩哂  但系今次太過份
隻GAME會失去平衡
50LV吾洗哂時間去升LV  靠套時裝都可以秋贏6 ...

咪玩啦~
你都識講啦~ 個個都用綠字沖~
你點都會有綠字時裝啦~ 我沖件 + 3 ~ 已經好勁~
真係平民化左~ 唔洗晒 $ 上 + 10 已經可以好勁~~
你肯定有 + 10裝~ 覺得 +10 左好晒 $$ ~ 唔抵得遲d有時裝沖可以有+10能力~
我用綠時既人~ 你肯定係有藍時個d人啦~ 怕到時藍時唔值 $$ ~
說穿了~ 你都係自私

你依家係武場都係殺人~ 怕到時綠時個d人無 +10都同你平手~
洗 $$ 多個d 更加可以強姦你~

EXP
251 點
badbear 發表於 2011-12-20 17:52
咪玩啦~
你都識講啦~ 個個都用綠字沖~
你點都會有綠字時裝啦~ 我沖件 + 3 ~ 已經好勁~

吾咁得你咁支持出 原來系用綠字時  邊個自私d?
你知吾知幾多人用緊藍時? 用緊+8武
我地呢d靠實力既, 幾難先上到把+8武  草幾耐$先買到件藍時?
依+有膠囊玩哂 成隻game仲有咩意義?

EXP
315 點
由一開始隻game已經係一個bug
晴空玩家

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

樓主你就錯la~
膠囊以粒野出左+1000攻/hp又如何?
無技術既hkd玩家出膠囊比佢提升多小小能力佢都止係一個普通人=比支鎗佢都唔識用。
你所講靠實力玩既平民,如果我係你我就慳D時間收定套手染時裝再去靠自己實力搵多D錢準備迎接D新既更新。
出膠囊唔一定係壞事,你覺得以件點品會無人用點買完再拎返出黎賣嗎?
虛寶方法得到就一定會有人賣,如果有實力根本唔洗怕。

EXP
236 點
其實有冇強化膠囊對平民都係冇大影響..平民始終係比人打壓,同現實係一樣既.不過我都係平民