AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2043|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

關於晴空自拍活動..版主進來看一下:  關閉 [複製鏈接]

EXP
375 點
樓主

http://agames.com.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=76783

以上是活網頁..

我只發現以下二種規則

(如版主發玩有參加者呃Post 或灌水的行為,版主將會扣分及刪除有關留言,如過份嚴重版主將會取消有關參加者資格。)

呃postcheat post),又稱為呃帖呃文,是指以沒有意義的回覆,以增加發文量或積分。

• 只以一些短句文字回覆,例如「hihi」、「good」、「正!」、「thx」、「i see」、「oh」、「多謝分享」、「3Q」、「十卜」、「強帖留名」、「Push」等。
  • 只以表情符號回覆,例如「 」、「^.^」、「XDXDXDXD」、「@@」、「><」、「= =」等。
  • 不斷建立及參與接龍帖子。
  • 不斷發表只有標題而沒有內容的帖子。
  • 藉投訴案件及罵戰來增加自己的發帖量。

灌水其實論壇中的灌水是一個很籠統的解釋,

灌水的定義及層面是十分多的,

而其種類可達數十種之多,

並不能盡錄,

例如:

1. 內容空泛的文章(如少於5個字)

2. 沒有建設性的文章(呃post)

3. 短時間內(10分鐘內)重複張貼同類型的文章

4. 短時間內(12小時內)重複張貼同類型的標題

5. 文句詞不達意並有大量的錯別字

6. 只有參考網址的文章

7. 只有圖片的文章

可以慢慢參考一下...

別亂說人厄POST~親愛的版主~!

======================我真係唔係好明..點解唔用投標方式=====================

5) 嚴禁洗版及灌水

本壇嚴禁洗版行為,洗版意思即為短時間內大量發表簡單的文章,簡單的文章包括「從網上轉貼大量文字且不加修改的文章」、「重覆發表相同或相似的文章」...等。

同時嚴禁灌水行為,任何無意義之主題或回應、重覆的回覆或近似之回覆、過於精簡之內容或不切合主題之回覆均違反本條規定,例子包括但不限於哦、thxgood、推、ccc及只有表情符號之主題或回覆等。

(部分版面將有限度地放寬此條之規定,詳情請參閱有關版面版規)

正點........

我剛又無聊看一下版規了.....

所以丫..

請你把所有哦、thxgood、推、ccc及只有表情符號之主題或回覆 都處理一下^^..(加油吧..版主)

別只會說不會做哦- -

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10705 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 趣圖分享勳章

每樣活動都要佢既意義!而每樣規則都會有灰色位,其實投票都會有!我地舉辦活動都是等大家玩家與玩家之間增加了解!

EXP
3309 點
算啦,
佢話唔比吹水咪唔吹囉:(

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10705 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 趣圖分享勳章

喵子♀淩 發表於 2011-11-10 23:38
算啦,
佢話唔比吹水咪唔吹囉:(

其實我唔係比你地吹水!之前好多玩家都會用個post 黎吹水!而我見大家吹水都係適可而止,所以我都無刪人既post,但我唔想見到幾個acc吹成百幾個post!

如果咁樣我唔出聲既話,之後每個玩家都咁樣做,咁樣到時個論壇就會失控!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10705 點

活動一開始大家都好守規則!但到今日就攪到咁樣,我舉行活動都係想大家有d 方法可以唔洗比錢可以拎到道具!如果咁樣!我真係要考慮下下次活動唔好送d 咁靚既野:( 今次送呢件未出既kuso 裝我同公司申請左好耐先批!我都只係希望大家玩得開開心心,唉!!!!!!!!!!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
149 點
退隱居仕 發表於 2011-11-10 23:47
活動一開始大家都好守規則!但到今日就攪到咁樣,我舉行活動都係想大家有d 方法可以唔洗比錢可以拎到道具! ...

唔好理個傻仔,佢唔抵得人地d帖有人回先係到9up

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章

版主都無限制 如果個個都打成篇文仲黎 個活動搵邊個玩?!

EXP
637 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

咁我想問. 點先叫頭3?? 有幾百個回POST 但係個D係傾計POST 都算叫支持回POST文章 計算在內?_?
同2個SER 係分開計?定係合共計算呢?

EXP
375 點
退隱居仕 發表於 2011-11-10 23:37
每樣活動都要佢既意義!而每樣規則都會有灰色位,其實投票都會有!我地舉辦活動都是等大家玩家與玩家之間增 ...

玩家之間增加了解...

又唔比吹水..

你都好矛盾下WO......

你搞個活動出泥..

又唔講明個規則..

適可而止?..什麼叫適可而止?~

請問有冇明確範圍呢?

而加好明顯個活動冇講明唔比吹水...

而加吹水又話我地?

唔通我地錯?

EXP
375 點
退隱居仕 發表於 2011-11-10 23:37
每樣活動都要佢既意義!而每樣規則都會有灰色位,其實投票都會有!我地舉辦活動都是等大家玩家與玩家之間增 ...

題外話..

其實投標一樣可以傾計的.......

開個貼給人投喜歡不喜歡-_-.>

那麼問解缺了..

又不會你所講的厄POST..又可以聊天.................

EXP
14 點
我都想知點算頭3 系未有d幾隻ac吹水吹到幾百篇post就=頭3啊???

EXP
36 點
老實講句
出面個吹水區開左甘耐都係得4頁~
你地2日就洗左60幾頁野出泥  吾過份?
E家居仕容忍你地 提醒你地 你返而仲走泥串佢?
比個

EXP
204 點
mickey12345 發表於 2011-11-11 09:49
老實講句

講得好<333

EXP
2435 點
mickey12345 發表於 2011-11-11 09:49
老實講句

咪係lo,講得好岩
如果成個活動po大部份(成幾百個po)都係同果幾個人吹水吹返泥又真係太誇張既,
版主好心提下你地先,仲要話返人-0-

EXP
143 點
講得岩 支持
e 個頭 3 咪又吹水吹番尼 咁點計先
要求做番 d 野啦
唔通之前吹水就得 e 加開始就唔吹得 ?
之前吹左個 d 留言又計分啦 wo ?
對新開 post ga 參加者好唔 fair 姐

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10705 點

milkie 活動開始到宜家我都無話唔比大家吹水!活動一開始幾日我見大家都有吹水,但我有無要求大家停止?我都無!但琴晚我見到係短短係3-4個鐘post左成30頁出黎我先希望大家唔好傾得太過份!另外有關投票既提意我地會諗諗,可能下一次活動我地會改左個玩法!

jbcc 現在我地會處理d 吹水post太過份的人!

其實大家我知道交友係唔可以少左吹水呢一部份!大家可能係呢度吹幾句之後入返Game或Facebook MSN 等等既工具繼續傾落去都得!希望大家玩得開心!有咩問題可以Send msg 同我講!!!

EXP
3309 點
但佢活動冇講唔比吹水喎?
我之前玩d論壇一日幾個人吹千幾個帖出黎都得啦= =
而家都唔算太過姐?

我唔明吹水有咩問題囉..
咁唔通真係只限人地入黎講句支持就走?

EXP
3309 點
老實講句

咩叫洗?
我地冇呃帖冇灌水,純粹係吹水,
咁都叫洗?

EXP
375 點
退隱居仕 發表於 2011-11-11 11:39
milkie 活動開始到宜家我都無話唔比大家吹水!活動一開始幾日我見大家都有吹水,但我有無要求大家停止?我 ...

你都算得啦..

吹水吹得多有罪.....(笑料)

我都唔知咩叫吹得太過份..

你一d範圍都冇走泥話我地--?

全部都係你自己主觀ge規則..

仲有丫..

我最不爽是

你話我地厄post!!!!!!!!!!!!!

你連什麼叫厄post也不知道就學人做板主?

個活動名稱叫AGames交友自貼送你貓掌抓抓捧

唔吹水點交友-_-?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10705 點

milkie 發表於 2011-11-11 14:46
你都算得啦..

吹水吹得多有罪.....(笑料)

其實交友post 同吹水post 係兩類既post!如果你地真係想吹水可以去我指定既post 度繼續吹水!這一點我唔會唔比你地!因為吹水post 我就係唔想有現在呢個情況先開出黎!

其實我頭先個post 有講過!你地吹水我唔會捉得好急,大家可以係個post 內吹幾句之後入返Game或Facebook MSN 等等既工具繼續傾落去都得!

其實版規有提過貼內唔比連續回覆三次或以上!因為我知大家都係度識朋友或者為其他玩家打氣!所以我一直都會捉得咁急,由你地去吹水同打氣!但太過份既話我先會叫你地停一停!如果琴晚唔係叫停今日已經有幾個參加者已經傾到爆帖!

如果大家發現有其他玩家都出現過份吹水post可以通知我!!!我亦會處理!