AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4286|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

其實大家有無諗過童樂越黎越少人? [複製鏈接]

EXP
238 點
樓主

隻game越黎越少人玩
岩岩開ser果時系金大好多人
gm搞果個變身活動 果時金大有好多人眾集系果到
果時真系好熱鬧
但系而家? 日日online人影都吾見 連搵1個人傾下計都無
希望gm可以搞多d吾同類型既活動
吸引番d玩家玩..
再系甘繼續落去 童樂遲早執ser
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
38 點
其實這是無可避免的,呢個ser遲早執粒
原因有幾點:
1:強石制度
2:次元(我覺得就算係童話,都係衰係呢度,可能有d人唔岩聽,唔好怪我)
3:玩具制度
仲有好多好多原因,暫時未諗到
總而言之,玩童樂已經搵唔返已前果種感覺,我已經對童話樂園絕望,準備放AC

EXP
426 點
其實main point:次元
最佳特約記者-v-

自製banner 呢`@@v

EXP
29 點
依家都好小人玩喇\口/
真係好希望D玩家玩番=]
唔該吧~真係唔想汁笠

EXP
11 點
我覺得更新得慢lo~又唔出新野

EXP
18 點
因為D人係到屈到人地無得玩

EXP
939 點
我地d玩家成日係到嘈唔更新
加左新野又嘈遊戲失衡
其實童話官方自己都有難處
出左次元,比人批評,唔通收番佢咩
到時又比玩家轟
神又係你,鬼又係你
話冇錢果個係你,話物價上升果個又係你

我諗童話有時都幾無奈:lol
我只是個"十靚歲"的"小朋友"

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1674 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

回覆 7樓 小豆 的帖子

其實又係- -
d人成日話童話日日出雙經悶
出其他活動又係俾人鬧 出咩活動都俾人鬧
真係佢地玩哂 童話點都會俾人鬧:em800_89:

EXP
221 點
第1個原因: 童話有2個ser已經足夠 開多個ser係減少人玩=_=

EXP
466 點
唔係指係鬧老手成日笑新手 搞到佢地玩唔到
你諗真d 我地老手唔係冇lala聊事鬥非  以我經驗 新手好多時都突然加你 再係隊頻到講: give me $$  ,  help me up lv  , i want your pet等等
我唔識佢 佢都唔會識我 冇lala問我拎$ 我又唔係佢邊個 唔比佢又窮追不捨咁洗我頻等等....
我唔鬧佢就其la呢d人又要乞e又要so妖人
童話由出左精裝開始個玩法就變哂  如果冇精裝升 就算升到幾多lv都係一個癈ac
血少 就算比你幾有錢比人帶升 miss3-4場比怪扑都係要返e院 咁玩法邊有引
免費帶升唔係咁多人做到 唔計要坐係部電腦到成個鍾重複又重複ge動作  ok賓都要$$ la ok賓唔係打返黎 係要用魔$買返黎  魔$係要用點數去換  點數係要用hkd去買  冇lala又要哂我武器d耐用 幫你升到上去又點 感恩ge心都冇 好似老馮咁 你要玩 1$都唔出  要我地班老手幫你玩埋  要明白 有付出 先有回報  你要去m記買野食都要比$  差1亳都唔比你買   
其實出左精裝都係另一個導致玩家下降ge另一個原因  要出一筆$$先可以享受到大家一齊玩ge樂趣  大部份香港人都唔會比$係game到  多數都係玩到有po癮 先去買個月包 點卡 等等
而且童樂係冇諗過你地會玩到咁癲  幾日就升個工作技上去百幾lv  睇返佢果d公告 佢係想d新手比下$ 就有可以成為富豪  可以有d靚裝滿足下 點知成班老手走去隊爆物流咁搵$.....無錯   一開始最快隊爆物流果個一定係最有$
但係新手係想享受返一齊升月光 一齊打屎王呢d日子  係就係有  但係只係維持左一個月左右  又回復後舊ser咁...
加上  好多時我睇到童樂ser有9x%人流  的確係超高  但睇真d 入面d人可能係個個ac係同一個人   姐係2%=1人咁(實數唔知)  行過去都係分ac 形成一個高人流ge假象  如果有10個人唔玩 姐係少左100個ac....  
而呢d人只係想用盡快ge時間升個工技上去 做好野人  做到咁上下 玩到冇引 就走
冇新野出都係童話流失玩家ge另一個因素

EXP
299 點
其實我都覺得,已轉玩其他game啦!

EXP
4 點

回覆 10樓 magictim 的帖子

勁同意你所指既野。

其實,童樂/童話...好難搞。徐飛...童樂既機制係...重新黎過,將好既機制留低,唔好既,就唔好再加入。,次元,物流原本係好,但係....物極必反。

其實呢家有好多新game玩,童話呢隻game出左6年幾,同新game既3D呀,變化多既野實在比唔落去。,新game愈出愈多,舊game愈汁愈快。

可以頂到6年都有人玩其實呢個online game算唔差。一係其他就關哂ser,一係就開左game但無人玩....。

如果要將童話起死回生的話...新手<~呢一個階段,就唔應該有了。做新手,乜野都無既時候由0做起,點同D老手N禁耐比?,新手點努力法,都有個譜。

其實,童話可以將新手既"由0"做起改一改的...

具體就要靠GM既修為了。

EXP
50 點
唉,而家童話都係得返舊玩家黎支持...

D新仔玩家,當佢見到金商入面D物價果陣,

你估下佢地有冇心機玩?

一個正常新手玩家(10-30 LV左右啦)

身上的現在都唔會多過50萬

但,你地去金商睇,有幾少件物件的價錢少於50萬?:Q

GM都唔推出新野,我童話咁耐冇玩,

一次更新都無..而家都唔知想講咩好..:Q

EXP
455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我都覺....e家童樂ser我係覺得超小人玩....差就差在強石個到

EXP
238 點
隻game實在太多野系老手專利..
新手根本就負擔吾到
見到d價都吾想玩喇
童樂開ser果日好多人玩
但系無玩幾個月 入面真系無哂人
想搵個人玩下 吹下水都無
試問又有邊個想玩好似單機game甘既online  game呀...

EXP
939 點

回覆 15樓 駌鴦戲水 的帖子

之前走去童樂搵人見到地下室多人過金大果時真係勁無奈-.-"(玩開鴨s)
我只是個"十靚歲"的"小朋友"

EXP
296 點
悶OR高LV屈機

EXP
59 點
其實由童樂出現個下我已經覺得好奇怪
改小小當新game 我覺得童話雖然係好好玩 但係新手點可以同老手玩姐
d新手咩都唔識 又冇錢 唔通你叫佢地一開波放幾百蚊落隻game度咩
我覺得咁不如出童話2(真正既新game)仲好啦 其實以前既game真係有種宜家d新game冇既吸引係度 我都唔知係咩
起馬我玩童話 真係好有興趣4圍行打怪
宜家d新game話就話係免費 但係只係有錢玩曬既game
我覺得用番童話做背景既game都幾好 不過戰鬥方色我就鍾意好似巨商同天外咁入戰場 冇咁曬得黎又唔會搶怪
總而言之 係童話上既改變係事倍功半 比心機出隻好玩既2d game 童話2仲好
以上係我個人意見 唔鍾意唔好插

EXP
27 點
原帖由 fung122 於 2009-9-25 15:27 發表
其實由童樂出現個下我已經覺得好奇怪
改小小當新game 我覺得童話雖然係好好玩 但係新手點可以同老手玩姐
d新手咩都唔識 又冇錢 唔通你叫佢地一開波放幾百蚊落隻game度咩
我覺得咁不如出童話2(真正既新game)仲好啦 其 ...

講真新game當中我係最服吞2~完全單機online~
升lv唔洗自己打~裝備打任~唔洗同玩家買~~
所以童話個基礎好過好多online~

EXP
32 點

唔好玩童話

其實如果你地覺得悶可以唔玩-口-我E+冇玩啦,太悶,冇新野出