AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2198|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

一人一信大行動!  關閉 [複製鏈接]

EXP
1014 點
樓主
相信曙光神彈對大家做成不少痳煩.

現希望大家可以一人一信.

給他們[Alta]一個信息,

明白曙光玩家的重要性

以下是我打的一封信.

希望大家可以幫忙指出有什麼地方可以寫得更好.謝

Dear Sir/Madam

I would like to lodge a complaint about your company. It is disappointing to point out the poor service that I was playing the online game of your company. The game I play was called”HBOline”.
           First, we found that the serve of HBOline was not enough. I don’t think anyone would like that. Player is the prerequisite for all kinds of things? Moreover your serve of HBOline was usually cutting. How could that be!? It made the role died when your serve was abnormal! May be you wanted to help you earn more money? It is nothing more than a scam! I just could not believe what I thought. Another sight was some player used the helper to help them improve level. How ridiculous it was? Both of that, I think is a disgrace to our Hong Kong online game representation! This is the worst online game that I have been seeing in my life.
           It is high time you improved your service. We demand that you give us a refund! In my view, your company should take a prompt action to improve your services; otherwise, it will risk a great loss of player. And I trust your company will take appropriate actions!? We hope such matter will not happen again and we will not have any more complaint to your company.
                                                                                                                                                  Yours faithfully,
                                                                                                                                                                 Player

君與我,當年亦情真。
小軒窗下,竹影夢裡,嫣然倚翠門。
奈何一心雄國志,縱紅唇烈焰,
傷若翰海,歎情存幾分?
驀回首,遇故人,驚斷魂。
問前塵何去,來生怎續,
不信春去便無痕。惟願人間無恨,
執子之手,共度晨昏。
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1898 點
完全睇唔明
=]

EXP
1014 點

回覆 2樓 kennykin6280 的帖子

-,-

我有好多都打簡單左..

仲諗住再寫惡d
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
700 點
點解要打英文@@?

EXP
128 點
May be you wanted that to help you found the money
                                                   ↑
                                                                                用earn more money會好d
that可有可冇-,-
鴛鴛相抱何時了,鴦在一旁看熱鬧
[URL=http://img509.imageshack.us/i/2le5w9k.jpg/][/URL

EXP
1014 點

回覆 4樓 ~影~ 的帖子

學左唔寫好浪費0.0

回5f.

跟你意見做左0.0
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
83 點
CDD兄 D英文咁堅秋-_-

其實就算收到佢都唔知會唔會整-_-

之前有兩次佢已經話整SER-_-

但係都冇咩分別

EXP
1014 點

回覆 7樓 S!U_MAN`=] 的帖子

其實我英文好差的-,-

都知唔會搞的啦- -

sd信出下氣姐- -

用正常曙光都彈,玩乜- -
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
83 點
佢之前兩次整SER我想知佢整左D咩L0R-_-

話就話整 都唔知有冇整過-_-

EXP
348 點
頭果幾段都睇得明=3=

EXP
1014 點

回覆 9樓 S!U_MAN`=] 的帖子

傻- -

我話你聽,我日日有一千萬洗,

你信唔信-,-
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
83 點
原帖由 CDD 於 2009-8-14 20:14 發表
傻- -

我話你聽,我日日有一千萬洗,

你信唔信-,-

咁你買野可以唔駛睇價錢了xD

EXP
15 點
完全唔明- -
講緊咩架??好想知

EXP
1898 點
我仲係小六一d到睇唔明=]
幾時出埋法文=]

EXP
636 點
@v@ CDD d英文咁堅 @v@

名:疾風戰士         
職業:戰士                        
LV:隨時變                       
團:sS夜血盟Ss

五級富豪會員

♥Super Junior♥

EXP
1551 點
如果就住作文泥講= =呢篇野係ok的

但如果就住你想寫投訴信既話= = 呢篇野係完全吾合格的
我讀wp&bc既  我可以大約講下你篇野要點寫= =但我吾會幫你改=P

首先 而家寫信 吾洗再 SIR/MADAM    SIR就代表哂的了
第一段 只係好簡單咁講下點解要寫呢封信 你想投訴D乜

第2段 清楚講出投訴既內容

第3段 想佢點樣作出改善

第4段 大至上係話希望佢會改 可以聯絡你 等等之類既野

同埋你封信既用字都好緊要! 你呢封D字..有點兒小朋友-0-..
而且投訴信-_-吾係叫你質問佢...

希望幫到你=P

`Super Junior♥利特;希澈;韓庚;藝聲;強仁;神童;晟敏;銀赫;東海;始源;基范;勵旭;圭賢♥

EXP
297 點

回覆 樓主 CDD 的帖子

請留意:
1. HBOline 應該係HBOnline
2. HELPER 只係幫手 ,唔代表到你心想講既野.
3. level 唔會係 improve

EXP
1014 點

回覆 16樓 笨BE 的帖子

謝@@

早就知有點問題- -

自己又講唔到- -

回覆 17樓 大月 的帖子

快手打少左個n-口-"

明白,

improve其實用錯左0.0

事實上只是得閒冇野玩,亂禁打封野出來-,-

大家見笑啦..d字睇唔明是正常的[睇得明未英文好囉:) ]

好多字我都是查先知0.0
君與我,當年亦情真。
傷若翰海,歎情存幾分?
問前塵何去,來生怎續,
執子之手,共度晨昏。

EXP
1746 點
我希望提出關於您的公司的怨言。 它是失望的指出恶劣的服務我打您的公司网上游戏。 我打的比賽称」HBOline」。
           首先,我們发现HBOline服务不是足够。 我不認為任何人會想要那。 球員是前提對于各種各樣的事? 而且HBOline您的服务通常切開。 那怎麼能是! ? 當您的服务是反常的,它做了角色死了! 可以是您想帮助您贏得更多金錢? 它只不过是詐欺是! 我不可能相信什麼我認為。 另一視域是某些球員使用幫手帮助他們改善平實。 多么可笑它是? 兩個那,我認為是恥辱對我們的香港网上游戏表示法! 這是我在我的生活中看的最壞的网上游戏。
它是您改进您的服務的高时间。 我們要求您給我們退款! 在我的意图,您的公司應該采取提示行為改进您的服务; 否則,它冒球員的風險巨大損失。 並且我信任您的公司將采取适當行為! ? 我們希望這樣問題不再會發生,並且我們不會有怨言對您的公司。
我幫你用聰明筆幫你變番曬做中文^^
你自己睇下打左d咩出黎啦^^

EXP
159 點
回樓主:
     第二段可以分開多幾段寫
        First,we found that the serve of HBOline was not enough.
     Second,we found that some player used the helper to help them improve level.
     Third,(...)<--自己諗~"~
     基本上我都睇得明你想表達d咩,不過第二段睇到我有小小眼花
        如果唔想好似我建議咁改,就請你唔好要第二段果個First=)