AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4891|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

[見習記者] 美的化身 — 牡丹靈姬  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
  老實說,小記第一次訪問自己的好友,更是第一次做面對面訪問,感覺挺好啊!也十分感謝在場人士的合作,只是小記不太認真,要拍三次才成功,加上要同時訪問兩個人,壓力超大,小記十分抱歉。
  而且,早上要再做一次訪問,避免出錯,所以很累。不過可以聽到一些道理,小記覺得再辛苦也是值得!至於是哪兩個人呢?今天先講一個,她青春無敵,又稱「美的化身」的牡丹靈姬。

lamxdxd=小記,牡丹靈姬=牡丹

小記:好高興請來美的化身牡丹靈姬做這次訪問,丹丹你好!
牡丹:你好~~

小記:每次到AGAMES,你最先會瀏覽哪個版塊呢?
牡丹:當然是曙光吹水區了~然後會到Pandora的論壇專用帖

小記:你對AGAMES《美容版》有甚麼感覺?
牡丹:其實我沒有進入過這個版塊……沒甚麼好看似的

小記:你覺得AGAMES應該設立《會員自貼區》嗎?
牡丹:現在好多討論區都設有自貼區,目的是可以令其他玩家/會員認識對方以及加深印象~「會員自貼區」都可以設立,但一定要良性

小記:AGAMES有甚麼地方要改進?
牡丹:現在挺好啊~配套尚算完善^^

小記:你如何定義「美」?
牡丹:美,不是給自己的,而是要絕對性地得到別人認同,每年MISS HK都有很多個評審了。很多人問:外在美不及內在美?某程度上我不認同,世上每個人(男/女)都喜歡一些美麗的東西。如果一個女孩心地好,但頭油很多,多到臭的,眼屎鼻涕同時間流下,你是男生都不想接近她吧!對嗎?

小記:在你心目中,你的男友(馬龍)帥嗎?他有甚麼地方令你覺得他很帥/不帥呢?
牡丹:帥!要不,我怎會跟他走過5年?好多人都覺得他是一個小男人,永遠都聽我的指揮,但事實上,我才是小女人。他一直都是帶領我向前,有很多事和物,如果我沒有他,我不知道怎樣捱!每當我遇到不如意的事(學業、工作、家庭……)就算他講一句多幼稚的說話,我都已經覺得好滿足^^ 他令我愛上,就是我覺得他最帥的原因

小記:曙光哪一個女性髮型最美?而這個髮型最適合哪種顏色呢?
牡丹:當然是我的髮型吧,微曲、烏黑的短髮加上齊瀏海都很美。而顏色,可能我是個比較保守的人,我不太接受到金/綠/紅/淺紫……都是黑和深紫色最好,較順眼

小記:哪個場景最美?而這個場景有甚麼吸引你呢?
牡丹:草原是陪著我過得最開心的日子,當時我加入神奈不久,有很多團友的回憶,加上我很愛那條瀑布和彩虹,絕配的!

小記:你覺得你的另一半煩嗎?有例子嗎?
牡丹:煩與關心,我想我還未搞清楚……有時明知馬生只想關心的,但他的言行舉止又會令我感到很煩厭……發脾氣過後,才感到後悔。有時候,我工作上要應付大陸方面的同事,那裡的人做事訪法很爛,每日都令我火燒心,放工都只想跟馬生訴說一下怒火……他就會發揮「打爛沙盤問到篤」的精神,令你「更炆更興」

小記:跟馬生一起唱歌的感覺如何?
牡丹:他是一個很好的對手又是一個很好的伙伴

小記:多謝你接受小記的訪問,昨晚的短片,上傳完成後會給你看
牡丹:好~

最後送上當晚的訪問(錄音版):

心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
711 點
嘩.條片可以做咁cut左把聲出黎?
好神呀!

EXP
0 點
果2隻人郁都唔郁既= =
名:火焰龍戰狂
lv:70
職:龍戰士
團:o0天派0o

暫時唔會升lv...

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 【夜牡丹】 於 2009-8-3 09:26 發表
嘩.條片可以做咁cut左把聲出黎?
好神呀!

我用Riva FLV Encoder將段片轉成mp3檔...
之後開movie maker整...再放上youtube
原帖由 火少 於 2009-8-3 09:53 發表
果2隻人郁都唔郁既= =

錄音版點解我要有埋畫........................?
youtube入面,有d人放歌我都好似我咁放.........
http://www.youtube.com/watch?v=8oGAZqZsGJU
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
700 點
不過唔知點解
我覺得拎網上面既野 係真人講
有點怪~_~

EXP
124 點
淨係聽到狂笑...如果你係記者你會狂笑咩.\/.(唔係鬧人o丫)
基本上個記者訪問ok 既

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 乂無名乂 於 2009-8-3 15:26 發表
淨係聽到狂笑...如果你係記者你會狂笑咩.\/.(唔係鬧人o丫)
基本上個記者訪問ok 既

其實d笑聲唔只我一個

p.s不過我果陣都係度勁忍笑.....如果唔忍就大件事

心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
189 點
美之化身..點解有呢個卓號既??"

EXP
711 點
原帖由 lamxdxd 於 2009-8-3 15:57 發表

其實d笑聲唔只我一個

p.s不過我果陣都係度勁忍笑.....如果唔忍就大件事

第一次就係因為認唔住...玩大左!

EXP
636 點
我想聽丹講呢段:如果一個女孩心地好,但頭油很多,多到臭的,眼屎鼻涕同時間流流下,你是男生都不想接近她吧!對嗎?

名:疾風戰士         
職業:戰士                        
LV:隨時變                       
團:sS夜血盟Ss

EXP
711 點
原帖由 疾乂風 於 2009-8-3 19:05 發表
我想聽丹講呢段:如果一個女孩心地好,但頭油很多,多到臭的,眼屎鼻涕同時間流流下,你是男生都不想接近她吧!對嗎?

有D補充:
美,不一定要漂亮/樣靚/身材正
美,可以只是乾淨/整潔/順眼/感覺舒服

以上只是比喻,每個人都不會喜愛感覺爛爆的人和事
但,內在美也不可忽視
一個女仔心地奇差,俾幾靚你都冇用

EXP
124 點
55牡丹講得o岩"" 點解忍唔住笑""

EXP
135 點
笑死我;P
聽到有把男人聲:L
第一句:有排玩咑,,嘿哈,,,巴爸把,,,丫,,,嘿嘻,,打馬喇?!(唔知講咩-__-)
第二句:唔好再講丫.__.(個丫字走左音-3-)
第三句:冇做過丫?!我被屈喇-0-

http://agames.com.hk/viewthread.php?tid=44244&pid=346968&page=2&extra=page%3D1#pid346968

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 阿蛋 於 2009-8-3 17:07 發表
美之化身..點解有呢個卓號既??"

依個...就要等丹丹答你...因為訪問之前既通知都有傾埋咩標題
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
374 點
原帖由 lamxdxd 於 2009-8-4 03:02 發表

依個...就要等丹丹答你...因為訪問之前既通知都有傾埋咩標題

幾時到注定呀?我一定回佢呀=.=睇下佢講咩都好-0-
曙光和我無緣了
帳號全部已放

EXP
0 點

回覆 14樓 lamxdxd 的帖子

丹丹係美的化身,,
咁段天咪帥的化身-333-
名:火焰龍戰狂
lv:70
職:龍戰士
團:o0天派0o

暫時唔會升lv...

EXP
297 點
真係好認真@____@" 錄埋音
lamlam係出色既designer+professional

EXP
711 點
訪問埋大月哥哥都好啵!!!

EXP
135 點
原帖由 【夜牡丹】 於 2009-8-4 22:54 發表
訪問埋大月哥哥都好啵!!!

訪問埋湘月妹妹都好啵!!!
http://agames.com.hk/viewthread.php?tid=44244&pid=346968&page=2&extra=page%3D1#pid346968

EXP
1898 點
你講左好多個'咁' -w-