AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1245|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

派左篇野咁耐都仲未POST -『xx哭了』  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=15995&extra=&page=1
唔知仲有冇人記得依篇野,原文係幾星期前派左了...但我掛住睇養鯛種草既圖,所以都係冇POST到:L
依加就POST返了...
(感覺上)原文比起上面果個版本長得多,斷估都應該超過5百字,內容當然唔同,標題都唔同...
雖然多錯字,但因為依篇文而令我拎到70.5分,好似全班最高,但代價係係全班人面前..................:'( ~睇符號啦,講左咁多廢話,係時候去文!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
我哭了

每一個人,在線上遊戲都會認識到不同的人,遇到不同的事。因為一個人,令我一次過渡了不同的心情。
        記得在去年的十月,我認識了你,傻傻的性格、幽默的說話,令我不知不覺地喜歡你。
        不知道你還記得今年的暑假嗎?還記得暑假的時候,我們每天都在聊天室談天說地嗎?我認識了你的性格、喜歡的顏色、你的家庭背景、出生日期,漸漸的,發覺原來你和我都有很多相似的地方。每次跟你聊天,都覺得很開心,很舒服,但是,某天你說「我在九月可能不准上網了」,我聽到後,我......哭了,但是我不知道自己在哭甚麼,心裡只一直想:「不要讓他知道我在哭,以免令他不開心。」
       到了九月,你真的走了。真的,我哭了很久,到現在,也在哭。但不同的是,我知道自己哭甚麼,就是「我不捨得你,所以才哭起來」,但想法仍然不變,仍然是不想讓你知道我又哭了。
       每一次,我回想到你曾經說過「如果有人喜歡你,你不要拒絕啊」,我又哭了。其他人,真的比你好嗎?跟其他人一起,能找到同樣的快樂嗎?你知道嗎?我只喜歡你一個,沒有人能取代你,就算有其他人喜歡我,我都會拒絕,因為我只喜歡你......我不介意你滿面暗瘡,我不介意你貧窮,我不介意要等一生,你要甚麼,我都會給你的,你不介意我的樣子不美就可以了,這段情,永遠不變的,我不會喜歡其他人,我很喜歡你,你聽到嗎?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
最後送上原稿~~

心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1843 點
個代價都幾大=口=..姐係..係全班人面前讀出黎..?!! 定俾佢地睇=口=?!!
T.T我睇到都哭了=口=..
我想知改卷個老師有冇感動.__.:bigcry:

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 愉悅鈴鈴=] 於 2009-2-22 20:01 發表
個代價都幾大=口=..姐係..係全班人面前讀出黎..?!! 定俾佢地睇=口=?!!
T.T我睇到都哭了=口=..
我想知改卷個老師有冇感動.__.:bigcry:

:'( ←代價即係依個表情...........

依篇文對我黎講簡直係禁文,作左後睇返一定傷,
原先呀sir教完溫情果課就話下堂作文,題目叫「xx哭了」(個xx係自訂),
要運用「溫情」果課所教既「借事抒情」去作,然後派左2篇例子比我地,佢仲話寫借事抒情好易變左寫記敊文(好似係依個敊),之後我都狂諗應該寫咩好,突然諗起我同xxx之間既事,就作左了...

同埋依篇野,坐係我附近既人都差唔多睇過晒=-=
不過我考試作文都寫返我同xx使既事,果篇一定冇人睇過...

總言之,果陣既心情就係............
:(  (諗到頭都暈) → :yeah: (諗到點寫,落筆了) → :'( (眼有淚光) → ,:bigcry: ,:em800_27: ..........

p.s改篇文果位其實係個5x歲既男士(已經美化左佢...),感動我諗佢就唔會
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
636 點
我想問 你係唔係中2呀?

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 mankinhui168 於 2009-2-22 20:57 發表
我想問 你係唔係中2呀?

係中2--...你睇返張原稿紙,果度有寫班同學號=0=
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
1129 點
=口=中2 估唔到 有小小感動tim>3<"
‡‡‡誰能料想的到___+原來 友情逝去__跟失戀一樣的痛‡‡‡

〝☆…傷口該怎麼復原??〃*--
       .°*。愛上別人從來都是幼稚.°*。
     *` 愈是真摰的愛ˇ°愈是沒有理由°*..■
      ||◤°在旁人眼中愈是幼稚||!"**

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 車B 於 2009-2-22 21:32 發表
=口=中2 估唔到 有小小感動tim>3

冇呃你,我真係中2=0=""
唔通.....你以為我係中3以上=口=""?

講真,其實開頭我真係唔知作「借事抒情」既文係點寫,仲要寫埋邊度係情,邊度係事先至難搞...

p.s原稿d字寫得好核突,傷眼的勿打我...""

心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
1129 點

回覆 7樓 lamxdxd 的帖子

係啊=口= 不喜勿打
‡‡‡誰能料想的到___+原來 友情逝去__跟失戀一樣的痛‡‡‡

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 車B 於 2009-2-22 21:47 發表
係啊=口= 不喜勿打

唔緊要=0=
因為我之前成日都比人以為係15歲↑...(高得緊要,依加我都成1.66m)
之後係game/論壇就成日比人以為係男仔...(頭像,講野,性格,隻人仔似......)

所以都慣左
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
1129 點
原帖由 lamxdxd 於 2009-2-22 21:50 發表

唔緊要=0=
因為我之前成日都比人以為係15歲↑...(高得緊要,依加我都成1.66m)
之後係game/論壇就成日比人以為係男仔...(頭像,講野,性格,隻人仔似......)

所以都慣左 ...
15歲都唔係幾大 19個d先大 不喜勿打

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 車B 於 2009-2-22 21:54 發表
15歲都唔係幾大 19個d先大 不喜勿打

依樣野既定義好個人化(唔知有冇用錯字)
心......好甜

相7....很甜很溫暖