AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3991|回復: 50
打印 上一主題 下一主題

港代理請入【關於"強化膠囊"問題】 [複製鏈接]

EXP
251 點
樓主

1. 1件時裝是但強化成功3次都+1200攻/血, 5件就+成6000攻/血? 會吾會變態左d?

2. 淨系時裝都可以上幾千,,什至成萬攻   咁以後仲有人沖+8~+10武咩? 以後個個拎把+3武  主打【膠囊世界】,【時裝世界】啦"  成個game仲有咩意義?

3. 我問想下, 如果有套"強化時裝", +5000攻  咁比小號用  咪可以1lv都可以有5千幾攻? 以後真系有$人玩哂  就算40lv 有套強化時裝, 隨時過萬攻,, 定系官方諗住 時裝都限lv用?

以後晴空就會:
- 個個淨系玩"強化時裝" 冇人會沖+8武 +5裝       ....因為對比 成本高, 但能力+成太少
- 冇人升lv 升黎做咩? 有"強化時裝" 50都打贏60啦  理得你+10紫武~
- 白字時裝隨時貴過手染藍字   傳說藍武+5%攻 (比夠你+500),, 但1粒膠囊都+400攻
- 紫材、紫武冇人會整  我當你收/整把60紫武, 用500金 比橙武高1000攻  吾通你覺得用500金整件強化時裝, 攻擊+成會少過1000攻 ?!
- ...................1定大把人轉GAME

系【官方角度】,, 個個實系咁抽星光/轉蛋 你地就賺大錢, 但你地有冇諗過 出左粒膠囊, 肯定大把人轉game 到時晴空真系會冇哂人玩, 呢隻game將會變成有$人專玩既game  完全吾洗靠實力 有$大哂,, 無錯, 所有game都的確系有$萬能 但你地今次咁做 覺吾覺得對我地d付出努力既玩家 太吾公平?我想你地知道, 要有我地呢d靠實力既人存在, 先會有靠$玩既人,,, 自從強化膠囊消息傳開  大把人都話轉game玩  到時個個離開哂 1隻game人流過少 仲邊有人玩落去? 到時連d有$人都走埋, 你地仲賺咩$?

講真, 晴空1開服我就開始同成班fd玩1齊玩, 直到依+ 好多fd都轉哂game, 我都1直玩落去, 因為晴空真系好好玩. 可惜你地今次實在令我,以及大部分玩家太失望,,, 我希望我講既野吾會成真,  希望你地會及時改變決定 ^^"

以上純屬個人意見 , 【有$人】睇到吾洗過份勞氣 ,

因為官方吾會因為我地d平民而改變決定 ^^"

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
251 點
九吾搭八  講野離哂題 冇人知你up物l0r ;)

EXP
958 點
Kv●包包xD 兄 郁下就話 影響好大~
郁下就話 拉大隊唔玩~
郁下又話 隻game 就快死~
郁下又話吾洗好耐, 隻game實冇哂人玩;

比我感覺係有條友明知自己就快死~ 跟住就話....地球好快滅亡架~ 你地都好快會死晒甘

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

呢粒野香港幾時會開?有冇人知?我就唔知道啦

EXP
168 點
其實打戰場靠+5 有死的準備
出左果d野 只係走左d想靠+5 打戰場的人

EXP
251 點
lalala 發表於 2011-12-30 00:56
其實個個講d野都是好的,但中立是解決問題的最好
一定要明就是gm是要開飯的!靠玩家買點
如果一隻game只出點 ...

讚~                       

EXP
168 點

其實個個講d野都是好的,但中立是解決問題的最好
一定要明就是gm是要開飯的!靠玩家買點
如果一隻game只出點野但不出game錢野
eg:
一開波,gm黑了,game 有錢人開始狂玩和用$$(gm 搵到$100000)
沒左靠小小技術人同買下點數($100-150一個月)的人玩(gm得返 80000)
一直係咁沒變,有錢人狂衝裝,
不買點的玩家得返50~60%,買小小點得70%(gm得65000)
gm係咁出新野
有錢人右係咁玩新野係咁衝
技術玩家同一個月小小點數的沒左70%,而花$300開始感到打戰場死而give up,(gm得40000)
右一次係咁
技術同買小點數的人 得返10~15%
中錢人win的會得返20%
有錢人就80%
小錢or沒錢的1~5%
如時玩家開始感到煩和 win不到而走人, game得返一開波的25%(gm得返25000)
..............
右是這
.................................
以上可能表達不好,但都是一般online game的命運
gm開始黑的時候,一開波 搵到好多錢,但之後神速 下降
最後game88了..
---------------------------------------------------------
救的方法是改模組了,出新意的東西,和我睇過最新金裝都有一點點走的意頭........睇睇冰陰陽多囧吧
希望gm出新野要做好功課,多多睇玩家的玩法,配點和意見,不難的,叫一個人玩到60 lv,就知咩事,如火盾,術法和物理攻擊 and扣傷的現象
玩家感受到你們的誠意會回來的,都好樂意花$$$$$$$$給你們
------------------------------------------
總結:
一隻game你們只要錢的時候,玩家流失,你們最後錢一定會跟之而流失
反之你們用心,可以做到點數比較強(程度自己想了....第一個問題),玩家會因應程度而花錢,和玩家都玩得好開心....
隻game出名,
搵到更多錢,game更hot!!!
exp話我知,不同意的可以話我,但不要太用力

有錢人講錯多多包容...

EXP
119 點
出粒<膠囊>我即刻唔玩..就系甘.反對既人肯定佔多數

EXP
251 點
傷心小可 發表於 2011-12-26 18:23
用真錢玩我唔反對.不過的確幾反對出咩強化膠囊呢種野出黎..而家開game幾耐呀.一年有無呀?甘快出甘 ...

呢粒膠囊咁Q`膠  我都賣左號, 轉game玩算;
吾洗好耐, 隻game實冇哂人玩;

EXP
119 點
用真錢玩我唔反對.不過的確幾反對出咩強化膠囊呢種野出黎..而家開game幾耐呀.一年有無呀?甘快出甘多稀奇古怪既野..我有錢拿黎買靚衫唔好.擺系game.使錢唔系罪惡.只要你洗得起.但浪費錢系d虛擬又拿唔食唔到.用唔到既game度我覺得唔值得.浪費15000蚊.過幾年.當你已經唔再中意個game果時.甘你d錢會返黎嗎?呵呵.使錢容易賺錢難呀.唔好口花花.真系講真.只要維持而家呢個狀態就幾好.反而出多有創意既活動或者出多可愛既時裝或者寵物.我o念會更加多人玩吧.當初tvb既宣傳廣告埋都系打響<史上最Q的人物>黎吸引玩家嗎?:)你話買幾張點黎買下新出既時裝或者系星光或者扭蛋仲可以.如果搞埋d咩<強化膠囊>呢d野出黎.甘我一定會唔玩.:)之前d game各個都系甘.我先離開.- -講真用系game既錢仲多過我真人.呢個系過來人既教訓.日日返工只系為左虛擬既野.到而家都好後悔.我就系貪呢隻同我以前所玩過所有game與眾不同.有自己新既玩法同創意系度.我先玩.搞個<強化膠囊>出黎.真系會離開一大批玩家..系.到時剩下既系得返有錢果d..但比你更加有錢既人大把.到時玩唔過人地.或者自己衰運衝唔到裝.0.0甘仲會有人幫你出聲..仲會有一大群fd幫你嗎?公會就系大家互相幫助.互相促進進步人物發展既用途黎..到時玩家都走左一大批..你又去同邊個玩呢?再勁再叻你show俾邊個睇呢?-口-show俾自己睇果d不如系屋企數手指啦.
    言歸正傳..:0.0晴空維持而家呢個狀態..唔好太過lag機 ..甘就得..不過我相信lag機姐系代表玩家多..0.0可能系聖誕假期掛..所以根本唔需要搞咩咩<強化膠囊>出黎擾亂.暫時維持現在埋幾好.大家有傾有笑唔會悶唔會覺得難玩.呢個先系重點..我今朝先收左個系世頻話悶既人入公會.最後距都唔悶了.唔再爆世頻了.相信我講既吧.遊戲如人生一樣..只要大家肯敞開胸懷.埋唔再存在有人話錢多錢少既問題囉..不過虛擬game唔好太沉迷.當作系同三五成群既朋友聚會既一種消遣.可能就根本唔在乎game會變成點樣

EXP
72 點
murasaki0904 發表於 2011-12-22 13:53
好唔明白點解世界會變成咁.......
唔駛比錢玩GAME就係天經地義咁......
人地遊戲公司係"公司"唔係"善堂"要 ...

你咁幫間公司你果度做架?

EXP
589 點
粒膠囊真系好膠~_~

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
10493 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

。。。。我見過台灣力士二萬八攻!無敵?

EXP
50 點
D能力限打副本用 pvp無效 咁樣我都可以接受

EXP
958 點
murasaki0904 發表於 2011-12-22 15:18
個個都想唔比錢玩就強......
呢個世界邊有咁著數?????
遊戲公司出遊戲係為左賺錢......

不能認同更多呀~

上面d小朋友~ 成熟d啦 ~

EXP
34 點

PS.玩遊戲唔係必須品......
     免費遊戲就有佢嘅玩法......
     唔比錢,有比時間嘅同樣唔會差得好緊要......
     有人比時間打GAME錢買野.......
     有人比現金去買時間........
     係好正常嘅現象......
     咁都覺得有問題的話........
     我相信你要反思一下你嘅價值觀.......     仲有香港食飯係好平架小朋友.......
     韓國5KG米要200幾港幣架......
     唔好成日諗住人地好似欠左你咁.....諗一下自己係咪真係付出左咁多先啦????

EXP
34 點
個個都想唔比錢玩就強......
呢個世界邊有咁著數?????
遊戲公司出遊戲係為左賺錢......
投放左資金之後就要諗辦法回本.....
係好正常架喎......
比你自己做老闆你都會一樣.....
唔好成日響自己立場諗野.....
人地出新PRODUCT黎搵錢係好正常.....
新PRODUCT冇賣點有人比錢買咩?
唔係邊有人比錢幫襯?????
冇人幫襯邊有錢去營運????
清醒啲好唔好??
你講到咁型,不如你攪間代理,出GAME免費比人玩只要平衡就好了......
我一定支持你TIM啦.....

EXP
251 點
咁吾通未出粒膠囊之前佢地就冇人工出?
戈時佢地就冇$賺?

你食緊D飯人地好辛苦種架;
人地賣到1000蚊1KG你照買黎食啦;
人地都要賺$架MA  叫人食穀種呀?

EXP
34 點
好唔明白點解世界會變成咁.......
唔駛比錢玩GAME就係天經地義咁......
人地遊戲公司係"公司"唔係"善堂"要營運就要有收入.......
唔好講到自己努力就大晒......
人地GM唔駛出糧?SERVER唔駛比錢維護??
比錢玩比嘅人唔比錢玩嘅人強係好正常......
比錢嘅人係客戶,有客戶福利係好正常喎.......
如果比錢同唔比錢條件對等........
搵鬼比錢玩咩?????
咁遊戲公司食風??????
清醒啲現實啲啦小朋友.........

EXP
251 點
汁7埋隻GAME啦;