AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 露比
打印 上一主題 下一主題

有關鳳狙.塔王等職業問題   [複製鏈接]

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

cac00065 發表於 2012-12-13 19:47
御0有盾算好,咁神巫,,鬼策,,,玄陽,,,靈仙,,,天道,,,兔仔,,射手,物大技頂唔到一下
我地 ...

唔會-..-視乎咩副本
同lv副本基本上會係鳳狙快d,特別係高lv果陣
你諗下,鳳狙一下秒一堆怪
但神巫拖又唔得拉又唔得-,-好痛架
大技阿?20秒20秒咁等慢死-,-鳳狙打64真係好q快-..-
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

iamahtung 發表於 2012-12-13 20:00
其實-..-我無盾都食到大技-..-戰場係一個講求長命既地方
你地要高攻到咁就係到希生你既血量
神巫半血半攻 ...

獵人1轉已有雷鳴牙,2轉鳳狙先有凝神鳳炮,3轉先有凝神勁,by the way你要搞鳳炮凝神就等如無2轉3轉過,姐係白轉
,就等如你二轉無爆盾,3轉無減傷盾,,,的的確確你可以話用再生同活血已經夠,咁何必要出2,3轉,何必要出鳳狙~我都話不如dele左鳳狙隻職,獵人剩係轉到天樂咪算

御靈補我有玩隻唔高lv,得63lv~的的確確血好重要 我血得135xx血全抗60%左右,治量有145%+18xx, 爆補都有30%機率補187%, 戰場除非俾塔王吸埋去之後鳳炮射死,唔係係後排補血複下人,食下術大技基本唔會死,物大技如晴空玉無開盾情況下,我唔擔保食唔食到,但開左盾基本上所有大技都頂到,已經比好多職好好多,副本更加個個掙住要0CD,打金副通常係最長命果堆又補到人又複到已經好滿足

其實關於御靈我有唸過希望官方解除番個戰場0CD限制

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

iamahtung 發表於 2012-12-13 20:02
唔會-..-視乎咩副本
同lv副本基本上會係鳳狙快d,特別係高lv果陣
你諗下,鳳狙一下秒一堆怪

但我2萬1攻神巫,打64單人副快過隻鳳狙開埋凝神3萬2攻好
多,特别係去到第二層俾怪圍果時神巫變身浮空0CD天火輕鬆解決,變身又加得多閃避,閃避對小怪同王好有用,鳳狙俾怪圍果時根本唔會考慮草氣,放陷/雷牙,訓左d怪走遠1堆仔堆仔打,變身都係用黎走佬,仲要隻神巫得65lv~鳳j已經70,神巫對住小怪係好拖得,,,仲可以邊打邊天火加
火刃,打王走位又易,唔洗企定定草氣,,又有炎魔吸隻王雖然唔係吸好耐,當然打王傷害一定比鳳狙少,但真係有效率好多,70金副打王有鳳狙快好多,但要打得順都要靠ec,0cd,大範打手,坦

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:35
搞笑,下下撻特色黎講,不如將我個火盾改成600%變特色好無?
人兄,個個職都有佢相克既職業,pvp一下完, ...

you仲搞笑 咁you咁_鐘意改咁咪叫人快d改個職佢囉 講咁多做乜? 我冇搵特色來講 有好多職一樣可以秒人 唔一定要e個職囉 仲有64副我覺得隻職清怪唔會夠塔快 mp藥唔洗錢?

EXP
949 點

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:38
自己玩唔掂隻職就話下下秒人好悶=_="你都真係幾厚面皮
角色用得岩用得勁就係咁=_="你自己撻完特色出黎原 ...

咁下下秒人唔悶唔通是咩? unless you 變態架啦 要秒人先開心 咁you唔好話改道法改勁d 講咁多做乜呀 咪又是為自己 自私

EXP
980 點

iamahtung 發表於 2012-12-13 20:00
其實-..-我無盾都食到大技-..-戰場係一個講求長命既地方
你地要高攻到咁就係到希生你既血量
神巫半血半攻 ...

同埋想更正一下所有神器,套装,武器,飾品,符文既減傷效果/buff
,姐係你所講既-58%爆傷傷害,並唔係被爆時所受到既傷害-58%
例如,你咩都無上1個人300%爆傷,唔爆打你100,爆擊打你300, 之後當你上左50%爆擊減傷,同一個人爆擊打你既傷害唔會係300×50%=150, 而係100x(300%-50%)=250
所以你話撐抗撐減傷撐血可以唔易死都係正確,但係減傷果到係無預其咁理想,只有技能盾既減傷係將原原本本既傷害減xy%

EXP
949 點

其實要改就改 我冇咩所謂 但唔好太過自私 依家有好多人玩這2個職業 到時一定有人嘈 罵戰大把 到時唔好後悔 依家晴空e經變左好多 我唔想見到依d野