AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 露比
打印 上一主題 下一主題

有關鳳狙.塔王等職業問題   [複製鏈接]

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

樓上講得岩
鍾意打戰場咪升隻鳳
又唔係有人數限制

不如咁講
如果冇鳳,邊個打得入塔皇?
成隻game又會係塔皇打橫行,咪仲差過宜家?

其實有鳳既出現真係平衡返
,終於有個突破方法唔洗比人封門

坦白講,我花係神巫既錢係鳳狙既10倍
但只要玩得開心就好,有時弱勢唔緊要
係你點睇自己個職

我係呢篇睇到既係「戰場上對鳳狙既不滿」
真係唔明,點解D人係要反對而唔去了解?

升隻鳳,唔係咁難下?
雖然要60先會成型

有時見到D人打機就一定要贏,一定要最勁
自己唔夠勁就話不公平

輸下 洗死咩

希望咁多位唔好為左隻Game
輸左個人生
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
116 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

其實改短招技個距離等啲鳯J吾好成日濕【詞語過濾】咁秒人

arho523  哩d先係人講既野:)  發表於 2012-12-12 21:56:11

EXP
116 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

my1ove 發表於 2012-11-29 23:53
其實鳳狙我初初都覺得好屈 但我好坦白講自從我玩 真係好難玩= =...
其他職可以講話一樣一下秒鳳狙==..一樣 ...

呢隻職難玩? tab人重炮tab人重炮. 【詞語過濾】都識玩

EXP
73 點
cac00065 發表於 2012-12-12 14:06
回歸現實商城遊戲唔講錢可以講咩,小弟玩得唔算多職,玩左5隻60lv以上既角色,1隻70lv,其中有4隻全身+10 ...

唔係唔講錢講咩問題...個個都有用錢...我係想問你強調依樣野做咩先

想提點下大家...係都拎d 大家都有得分別既野出來討論姐

你吹到用左幾多銀...

又係果句...有人比你用得更多錢ok>?...係咪仲要講錢?

咁你正係講副本我唔會回應你了...成個post 樓主既主題都係pvp 同對場平衡/公平性問題...

留返你d言論係其他post吧

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

arho523 發表於 2012-12-12 21:53
唔係唔講錢講咩問題...個個都有用錢...我係想問你強調依樣野做咩先

想提點下大家...係都拎d 大家都有得 ...

好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉 咁鐘意反 咁不如唔好要個職好過啦 得一招技勁仲要係到嘈 煩唔煩d? 要秒人 其他職一樣可以秒人 大技一下秒幾個 單技? 唔企埋一起 只可以秒到1個人囉 唔該唔好講到個職咁_屈先啦 得唔得呀? 個職變身+d野又廢 大技廢 帶唔到人升 打唔到裂 要搵人帶要用幾多錢? 唔好下下講到個職好似好_屈咁先啦

EXP
949 點

arho523 發表於 2012-12-9 20:19
咁俾個0秒俾你聽係要CD既你岩唔岩聽...
1秒都講得出係 OK 既秒人CD時間...
說服力係邊 ...

好過有d職技都唔洗開就秒到人?^^

EXP
73 點
水水bb 發表於 2012-12-12 23:25
好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉 咁鐘意反 咁不如唔好要個職好過啦 得一招技勁仲要係到 ...

你:好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉
回: 你唔好講D 可以上A1頭條笑死人既野啦
我迫你入黎既咩...我係管理員咩?...係你自己入黎...
好啦...你博唔到人...又要話人煩...
小組討你博唔到人...同條友講" 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉"
你估MISS會俾合格你? 有POINT拎出黎博人...
你估小朋友買唔到玩具要6地沙求人認同?

你:要秒人 其他職一樣可以秒人 大技一下秒幾個 單技?
回: 唔話你COPY CAT 都唔得啦...上幾個POST都回左你點解點解...
我就用返你地既塔王, 學你地做個極端對比, 博返你地...
75抗再+減術傷既塔...除左鳳J...你指個秒得到既職出黎
咁唔講75抗...塔王開個盾你搵個除左鳳J既職出黎
跟住往往D但能既都會話...0抗咪秒到囉:D <---你咁回我囉...笑到阿伯排假牙都甩

你:唔企埋一起 只可以秒到1個人囉
回:我等路人甲指點你算...單純既諗法跟本係
戰鬥果陣叫敵對鳳J等我地分散晒先殺1個人, this is so funny

你:個職變身+d野又廢
我想問點既變身技為之勁呢? 要+攻先勁?....
小姐/大哥, 你知唔知佢唔洗變身已經秒到人?
咁仲關個變身技勁唔勁咩事呢? 同成個題目冇關係

你:大技廢
回:唔該你唔好搵d冷門技講...大部份玩重砲

你:帶唔到人升, 打唔到裂
成個post講既係pvp/戰場公平性...
你拎依樣野黎講...又係大攬都扯唔埋...
再講...洗乜帶人同俾人帶...有幾多人係用雙開同叫fd帶...大把人舉手啦...
你話係開ser之後冇耐就話要自己耐耐自...我就信...

你:要搵人帶要用幾多錢
回:得你鳳j一隻職要人帶嫁?
係個個都俾得人帶條件下...哩個係公平個囉...
要錢?邊個職要勁唔洗花錢?
前提已經係個個職都有用錢嫁啦?...仲鬥用多錢?
同埋跟本同本post主題無關

你:唔好下下講到個職好似好_屈咁先啦
回:唔講囉:) 俾返d面你...

最後: 返去訓覺啦...唔好再回啦

再回埋你 發表於 昨天 23:26 既cm
你:好過有d職技都唔洗開就秒到人?^^

回:其實你up乜9...失常了嗎?

EXP
949 點

arho523 發表於 2012-12-13 01:45
你:好煩呀 其實我e經唔想再討論 因為點講都係你岩哂囉
回: 你唔好講D 可以上A1頭條笑死人既野啦
我迫你入 ...

失常? 多得你囉 我之前前面講既野 你有冇睇到架? 咩成個po講既係pvp/戰場公平性? 乜料? 個po你開?改題目?隻職要搵人帶同po主題唔關? 又係乜野?- - 你話個職好屈 講到好似唔洗入錢落佢可以好_勁咁 咁我緊係話個職搵人帶唔洗比錢架啦(同你講都多如) ok 你話個個職都要用錢 但唔該唔好咁自私 我冇咩錢 開e個職比我依d人玩岩哂 有錢人就玩哂? 冇錢就唔玩得? 鳳個職可以秒人 變身既問題 秒到人又點? 清怪速度呢? 比其他職慢唔慢? 我講係清一堆怪 唔係打王 咁你又可唔可以搵到一個職清怪廢過鳳既職? 道法仲勁過佢呀 講清怪 講真我真係唔想再討論 我冇玩鳳好耐 但我覺得你冇玩過個職 就講到個職好似好_屈咁玩過鳳既人都知個職只能依靠一招 冇左e招 仲點係隻game生活到???大技廢又要我搵其他職講?- -咁唔係你講哂唔通我講哂? 咩野都係你岩架啦 我唔想再浪費精神同你再討論落去 等等仲要番學 晨早比你正到冇哂心機番學 如果修改個職 一定會引起好多罵戰 同破壞個職本身有既特點 我唔想一on晴空睇到罵戰 我都唔想再重復番我之前回既野 但你係都要比 咁我只可以搵變身 大技 升lv 個d野出來討論 但你又話個po只討論戰場/pvp ok...... 乜野都係你討論 冇我討論架啦 再講只會浪費大家時間 唔明why 係都要針對個職 我冇玩鳳好耐 我都覺得個職好悶 冇咩開技又清唔到怪 但我唔想d人好似你咁未玩過個職就講到個職好_屈咁 其實你玩過鳳未?^^

EXP
73 點
水水bb 發表於 2012-12-13 06:29
失常? 多得你囉 我之前前面講既野 你有冇睇到架? 咩成個po講既係pvp/戰場公平性? 乜料? 個po你開?改題目? ...

個post唔係講pvp/戰場 係講乜

樓主:

很多玩家都認為鳳狙職業太高攻 CD時間又太快 依家3轉仲有埋凝神勁

鳳鳴重炮仲有600%傷害 GM都改左一出其他技都無凝神勁效果 但根本佢都只係出鳳炮.秒左個敵人啦

樓主舉出鳳j 重炮攻 同CD 既重點...

你係到講帶副本...同PVP/戰場...有關係個屁

返印度食蕉啦

又係果句...錢你個個都有用有唔用的...
但我可以講...鳳J真係一個唔洗用真錢既職都殺到+10人既職
用錢既俾唔洗用錢既都殺0到...哩個真係好過份
但某D人拎塔王黎比...真係吹到啤一聲...

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

arho523 發表於 2012-12-13 10:32

咁請問你用左幾多錢玩隻game?你又係玩咩職既呢?
我睇你d回覆個個都無point~只係覺得你講一下鳳炮就秒晒天下人?
仲有就係好酸既葡萄味~
鳳炮都話要係視線範圍下先殺到人
D大技可以對空氣放未見到放技果個人已經中技死左,仲要唔知係中邊個職既大技,
你講到咁易我真係建意你開隻+0鳳狙去打戰場體驗下可以殺得人多定俾人殺得多

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

樓主個主題係(有關鳳狙.塔王等職業問題)之後佢帯出,鳳炮+凝神有600%傷害,但你可知道鳳炮唔係只有戰場先有,係戰場外都係一樣,如果單講一招鳳炮無得講,佢係最高傷害既技能,無錯,依招打戰場有優勢,換個角度去講同一招數用係副本/練功,除左打王,根本係無得同其他職比,天道係依方面都遠勝鳳狙,
每隻game都會有最高傷害既技能,最高減傷既技能,而依招最高傷既技能放係隻除左(鳳炮+凝神)就無任何特别優點既職業到,我覺得係合理,鳳狙就等如鳳炮,,如果要改到無最高傷害,什至連大技都不如,我想問鳳狙要玩咩技?同鳳狙個名又重何而來?鳳狙戰場要打咩位?

如果要改鳳狙我建議dele左隻職佢算唔好獻世
之後d葡萄酸既玩家就會拎第二d野黎開刀
點解打人係除十賠傷害,但搭王個盾係50000血唔係5000血
點解3轉大技會係必中,100%閃都避唔到
點解大技可以係幾十尺外秒一堆人,出技果個連影都未睇到,仲要某些近戰都有自選幾十尺,d遠攻反而會出現直線大技?
點解鍊星個2轉盾減70%傷仲要反500%,法速,攻速高仲可以減cd同三轉盾連放,仲硬過塔王@@

沒完沒了

當前我覺得要改既就係改番所有必中既技能改番做正常命中同閃避去計算,鳳炮無必要改,
自己唸,無鳳炮,無人打得痛,上晒抗開盾既坦職,森守,塔王,鍊星,狂衛,到時d布袍,射手系就,乖乖企係到俾塔王吸,之後後面一個大技炸落黎一樣係死晒

EXP
980 點

arho523 發表於 2012-12-12 21:53

想提點下大家...係都拎d 大家都有得 ...

你拎人地黎同我比,,你唔拎你自己黎同我俾@@?
就等如你好有錢之後我就 達一句李嘉誠俾你更有錢@@
其實係咩用意?我真係唔知你有point?
你剩係識話依樣點果樣點,你有無自己親身開個玩?

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

水水bb 發表於 2012-12-13 06:29
失常? 多得你囉 我之前前面講既野 你有冇睇到架? 咩成個po講既係pvp/戰場公平性? 乜料? 個po你開?改題目? ...

點解要拎副本、清怪黎講?
好多職升得就預左唔適合做其他野架啦
我升得補師我就預左難單挑副本,打怪比其他人慢,so what?
我自己係70御靈純補,我game情係70鳳狙(我有佢ac)
我開佢ac打64副好Q爽喎,全部怪都一堆一堆,單刷應該係塔王之後既第二快掛
一下秒又唔洗比怪打,唔好自己玩唔好就以為隻職無想像中咁屈啦
我當初都驚Q死心諗隻御靈都咁痛,開鳳狙咪死硬?點知爽丫丫喎._.
唔知人兄到底點打怪架呢?正路你打副本先需要「清怪」架姐
打下任的話,我御靈都慣左細冰一下一下黎架啦,更何況鳳狙高攻用雷牙果啲秒?
唔好同我講御靈用大冰…你真係估啲怪好密阿?
我以前同人打會任我啲打手御靈朋友都係用細冰逐隻逐隻秒架喳

講返為何會覺得鳳狙好 _ 屈先
御補上抗,見唔少啦,閒閒地都五十抗,每種。
血?全伺服器我起碼頭五名,當然係計御靈。無公會buff無小屋buff。
裝嘛,唔太重要,要比鳳狙打睇都係睇血同抗同減傷既姐。
同埋,頭部符文減術爆傷12%,五行點到4lv,16%既爆傷減傷。
呢到一共28%,加上我用mp盾,再減去30%。
解釋一下點解我唔點高mp盾,加高減傷%
我入戰場細場2萬3血,大場2萬9血,2萬9血如果佢真係打到2萬5,我條mp都無哂啦
佢條數係咁計:
假設你hp2萬, mp6千   而鳳狙本應打你既傷害係2萬8
我「當」你mp盾點到50%減傷, 你hp理應受到既傷係1萬4
但係,1萬4係應該扣你mp,但你mp得6千,餘下既8千都係要扣返你hp
所以,唔好問我做咩唔點高佢,唔會有用
繼續,點解我咁樣屈血,咁樣上抗,比一個+8武,無屈攻既人秒叫正常
開埋個靈盾都係淨幾千血喳陰公
58%既減傷,50既抗,咁就比人秒,正常咩?

如果如果,係要黎對抗塔王既,真係,加個效果打破任何盾類咪算。
單體技咪算,洗咩有範圍姐。為左對抗塔王,整左呢隻職出黎,苦了其他職業。

EXP
949 點

我做乜要番印度? 番印度個個係你 乜都你講哂啦 唔好意思 我睇唔到個po話只討論戰場/pvp 你隻眼有d問題? 最好就睇下醫生啦 到時有疾病醫唔番就慘架啦 愈早睇可能有得醫 有得救既 唔夠人講個個係你 叫我番印度? 岩你多d 做人妖啦你 岩哂你依d咁得閒既人做 唔想多講 個職秒人又點? 唔用錢可以秒到人? 係唔係先? 空裝秒到金裝? 仲有唔該你唔尊重我 都尊重下自己啦 做個粗口表情好_型? 我唔覺型 只覺你好幼稚~ 回番你  鳳個職可以唔洗錢都殺到+10既職? 完全唔知你想講乜 咁鳳唔用金裝 咩裝都唔用 空裝打+10既職秒唔秒到? 丁頁 我真係唔想再同你討論落佢 cd時間太快- - 又要我再講 要1秒架 開完招技5秒就完 又要再開 要改野 改下你個人先啦 第一次見d咁_ 痴既人 講野咁_冇禮貌

EXP
949 點

cac00065 發表於 2012-12-13 14:36
樓主個主題係(有關鳳狙.塔王等職業問題)之後佢帯出,鳳炮+凝神有600%傷害,但你可知道鳳炮唔係只有戰場先 ...

其實個po e經唔洗再討論落佢 因為點講都係佢岩哂 你講嬴佢又點? 佢咪又係講d粗口/做d粗口表情串你 算吧啦 同佢講都多如

EXP
949 點

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:06
我升得補師我就預左難單挑副本,打怪比其 ...

咁你咁樣講 不如唔好要個職好過啦 隻隻職都有本身既特色架啦 有好有唔好 我唔明why your係要針對個職 我玩唔好個職? 但你覺唔覺下下秒人好_悶咁? 所以玩玩下好自然咁會開過第2個新職玩囉 如果改左個職 我諗唔洗我多講啦掛? 到時罵戰一定會有 你想見到?回應番你既問題 why要搵副本 清怪既野講 咁d人講到個職好似好勁咁 咁我唔搵依d野講搵咩講 pvp戰場 唔係人秒你就係你秒人 個職我唔覺好屈

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

水水bb 發表於 2012-12-13 19:21
咁你咁樣講 不如唔好要個職好過啦 隻隻職都有本身既特色架啦 有好有唔好 我唔明why your係要針對個職 我 ...

搞笑,下下撻特色黎講,不如將我個火盾改成600%變特色好無?
人兄,個個職都有佢相克既職業,pvp一下完,平衡何在?

EXP
758 點

水水bb 發表於 2012-12-13 19:21
咁你咁樣講 不如唔好要個職好過啦 隻隻職都有本身既特色架啦 有好有唔好 我唔明why your係要針對個職 我 ...

自己玩唔掂隻職就話下下秒人好悶=_="你都真係幾厚面皮
角色用得岩用得勁就係咁=_="你自己撻完特色出黎原來你係用唔到?搞笑

EXP
980 點

iamahtung 發表於 2012-12-13 19:06
我升得補師我就預左難單挑副本,打怪比其 ...

御0有盾算好,咁神巫,,鬼策,,,玄陽,,,靈仙,,,天道,,,兔仔,,射手,物大技頂唔到一下,
我地玩鳳狙無要求要樣樣區全,但至少唔好搞我第唯一一招技

仲有我一直講打副效率,神巫天道依d打手一定比鳳狙快,

EXP
758 點

cac00065 發表於 2012-12-13 19:47
御0有盾算好,咁神巫,,鬼策,,,玄陽,,,靈仙,,,天道,,,兔仔,,射手,物大技頂唔到一下
我地 ...

其實-..-我無盾都食到大技-..-戰場係一個講求長命既地方
你地要高攻到咁就係到希生你既血量
神巫半血半攻時上戰場唔係新鮮事,+10有技術都係咁樣上場之嘛-..-
我作為補師我深感血量重要,這不會是打手能感受到的事=..=但不代表佢唔重要
真心你地秒打手,唔緊要,我覺得打手秒打手,低防對低防,合理。
你地有50公尺距遠,對於cd,秒無抗無減傷無屈血靈仙,秒雲狩,神巫之類,fair enough
但我58%減傷,50抗,血媲美坦職,咁就比你地秒左。
真係,我無減傷我抵秒,因為我無盡力令自己長命。
你秒任何無減傷或者只有廿幾三十%減傷既人我都覺得合理!
但唯獨是唔明點解你地既攻擊力減完50%再減50%,都要可以秒到人?
你覺得你咁樣叫唯一一招技,你完全當你啲雷牙之類係多餘
係,其他技係廢,我都覺,不過咁係只係因為你拎黎同其他技比
專精有減抗,哇,good阿,比你發揮技術
其實其實,打手御靈你都可以當係一招技only,其他技只係拎黎輔助
好多好多職都只係得一招技係最常用,只係你既職幾招技入面「鳳炮」最突出。
唔係我地啲技高攻,而係其他任何職業都比鳳狙更加努力上攻
(ps, 同埋正常唔係御靈個個都食到大技,盾都係得12秒,上一上完前面可能救一救人就要退返返後場)