AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: vincentyoman
打印 上一主題 下一主題

查實呢。。   [複製鏈接]

EXP
1611 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

聽日物價 金價 一出就知海ser玩家d金會唔會唔見
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1611 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

芭比貓 發表於 2013-1-22 20:16
kelvin5a24  當去到40 1粒 1000/25 x40 = 1600 森ser金價90=1000 1600放出去hkd幾多???^^  發表於 6 分鐘前 ...

咁e家係要睇合完ser有咩唔同=-=
咁收放價應該用邊2個?

六級天王會員

..``×*パペット猫-`♥ˇ×

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

七夕下的月亮 發表於 2013-1-22 20:26
唔難明

係海SER越多金就越唔抵

係呀:(
所以我用虧價都要哂EXP波(最小自己有用)

D金價唔知幾時先定返 廢事虧得更多錢T_T

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

kelvin5a24 發表於 2013-1-22 20:29
咁e家係要睇合完ser有咩唔同=-=
咁收放價應該用邊2個?

你重點太放係金價個到

新ser 要(15點=25金) 計反 35金1個exp波都虧到喊

合完ser個金價同物價會有關係  金價+物價會重新定位
到時都係計15點=???金  

無論點我都係虧左= =

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

1.聽日合SER 唔再有咩森SER價
2.你用點評問野好難答

3.咁你係要當森ser係75/1000 整細個數我都無計
森ser 放1千G=70HKD = 未公報合SER價   *75比多你*  
海ser 放1千G=150HKD = 未公報合SER價

未公報合SER價:
海ser150HKD真係最平 原本我未放150HKD d人仲放緊200HKD...
  25金波我都係計左最貴       ( 唔好睇唔明賴人 )

4.仲要聽日應該無咩人90放 姐係你都知你地d金價升左...
------------------------------------------------

當聽日合SER價100金=1000蚊
我地海ser 由原本150~XXX HKD->100HKD
你地森ser 由原本70~90 HKD->100HKD
-----------------------------------------------

咁講會唔會易明d=.=

總之海SER人有金=虧

EXP
1611 點

芭比貓 發表於 2013-1-22 20:34
你重點太放係金價個到

新ser 要(15點=25金) 計反 35金1個exp波都虧到喊

ok.....
睇下聽日個hkd收金價 同物價變成點啦
淨金hkd黎講就一定虧家啦海ser 希望你地唔洗蝕咁多(150/1000 > ??/1000)
但係希望係d物品到賺多d 補番條數啦

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

kelvin5a24 發表於 2013-1-22 20:50
ok.....
睇下聽日個hkd收金價 同物價變成點啦
淨金hkd黎講就一定虧家啦海ser 希望你地唔洗蝕咁多(150/100 ...

我講左好多次...計HKD 我地d物品都唔會賺

因為原本物品價值計HKD  係2個SER都係咁上下 只係金價定位唔同

EXP
1611 點

芭比貓 發表於 2013-1-22 20:53
我講左好多次...計HKD 我地d物品都唔會賺

因為原本物品價值計HKD  係2個SER都係咁上下 只係金 ...

計hkd你地一定蝕 因為hkd金價太唔同
但係計game錢你地就無hkd個情況咁西利  
大家用轉換嘅單位唔同 無得講

芭比貓  大部份物品價值係一樣 正常係無虧/賺 z_z'' 唔計hkd計金點知有冇虧/賺=3=  發表於 2013-1-22 21:08:39

EXP
1611 點

實在太多因素影響海ser d 貶值/金的影響
頭先我都淨係睇左game錢物價個面
有咩得罪講句唔好意思先

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

kelvin5a24 發表於 2013-1-22 21:07
實在太多因素影響海ser d 貶值/金的影響
頭先我都淨係睇左game錢物價個面
有咩得罪講句唔好意思先 ...

你明我地講咩就好=_=+

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2468 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

浪風 發表於 2013-1-22 20:27
金既問題?? 我想問 如果[唔合SER] 你post呢個野有咩用?? 2個都唔同SER 你講黎都哂氣~
依家就係合SER 先講 ...

是lo,
我同芭比貓(應該)新舊通殺

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

qqaazz1998 發表於 2013-1-22 21:19
是lo,
我同芭比貓(應該)新舊通殺

咩係新舊通殺

EXP
1611 點

芭比貓 發表於 2013-1-22 21:10
你明我地講咩就好=_=+

hkd係影響合ser後升貶其中1個因素
但係game錢都會影響
太多太多 唔可以單靠hkd/game錢(買賣野)有蝕/賺去決定姐
hkd蝕 但game錢個到可能賺 變做打和 又有可能都係會蝕 甚至賺
(頭先個個例子: 150/1000 250 10個 波 $37.5  如果合完得100/1000 就係得番 $25
但係如果波波可以賣40G=1  就會變左 $40 有賺   **純放金一定蝕)
睇下聽日d價點啦
希望唔會對海之國玩家有太大影響

芭比貓  波波可以賣40G=1 又點會變左就會變左 $40 =.=  發表於 2013-1-22 21:30:09

EXP
1611 點

kelvin5a24 發表於 2013-1-22 21:26
但係game錢都會影響
太多太多 唔可以單靠hkd/game錢(買賣野)有蝕/賺去 ...

40x10=400
400x100 / 1000=40
錯左:X?

當然 40=1 同100/1000係e家作出黎  要睇下聽日d價點 無37.5 / 100/1000 到最後你地都係會蝕
↑↑↑↑↑↑就係e d因素影響物品貶/賺

芭比貓  如果物價係100/1000 而波波40G=1 ....  發表於 2013-1-22 21:47:17

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

kelvin5a24 發表於 2013-1-22 21:26
但係game錢都會影響
太多太多 唔可以單靠hkd/game錢(買賣野)有蝕/賺去 ...

(頭先個個例子: 150/1000 250 10個 波 $37.5
如果合完得100/1000 就係得番 $25 ??
但係如果波波可以賣40G=1  就會變左 $40 ??有賺  )

--------------------------------------------------
(頭先個個例子: 150蚊:1000      250金=10個 波 $37.5
合完
150:1500金 可以賣375G=10個=>變左400=10  就會變左$40...
--------------------------------------------------
睇得明拉...
不過睇埋下面先 - -

純放金唔一定蝕 用反海SER做E.G.

------------------------------
EXP波25金=1
150HKD=600點600點=40個EXP
40x25金=1000金
仲未計紅利... 仲有時點有折
------------------------------

EXP
603 點
浪風 發表於 2013-1-22 20:27
金既問題?? 我想問 如果[唔合SER] 你post呢個野有咩用?? 2個都唔同SER 你講黎都哂氣~
依家就係合SER 先講 ...

邊個話要合s先講得?一早有人講金問題啦,呀兄弟。查實你知吾知一開始舊s都同你地金價一樣架,如果吾系有人吾玩之後放平金,之後又有人有樣學樣去收平金,先會整低個價,整低個價個陣又吾本身有金個d人同你一樣嘈咁耐,好心你唸下啦,你收金就預左煩架啦,從舊s低金價開始,你都吾識拎教訓,到新s金價都開始低,你都照收冇人迫你,更何況你放錢落隻game就預左拎吾返架啦,你講咁多做咩?

EXP
1611 點

芭比貓 發表於 2013-1-22 21:45
(頭先個個例子: 150/1000 250 10個 波 $37.5
如果合完得100/1000 就係得番 $25 ??
但係如果波波可以賣40 ...

要玩埋點數 紅利 e d就好複雜:&

算啦 睇下聽日個物價點
希望對你地無太大嘅影響

六級天王會員

主打遊戲
參天律
EXP
2556 點

kelvin5a24 發表於 2013-1-22 21:55
要玩埋點數 紅利 e d就好複雜:&

算啦 睇下聽日個物價點

55 不過我唔計紅利個d都唔會蝕

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2468 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

買得點都不會想蝕

EXP
758 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

我想講下我對價錢既諗法-,-...
我覺得唔係將兩ser既價錢加埋除二就係...
應該供應量x供應量-,-...
姐係...可能舊ser係2/10(供應量/需求量), 而新ser係5/10...
應該係2/10乘5/10...姐係0.2乘0.5...變左0.1...姐係可能舊ser不減之餘...仲會加價...
因此我唔覺得舊ser既人會汁到平貨...但新ser拎住貨既人就會賺幾倍...

我唔係一個商科人士...我真係唔知咁既諗法有無錯...
我只係覺得, 點數就點都供不應求...有升無降...兩邊都供不應求既時侯...我就唔明了:&