AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 露比
打印 上一主題 下一主題

有關鳳狙.塔王等職業問題   [複製鏈接]

EXP
294 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

arho523 發表於 2012-12-8 21:52
唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

你講曬啦咁
" 你估真係依到講一講...佢就改:)??? "
咁仲討論黎做咩?

此POST已完
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

我唔覺個職有幾誇張 其他職一樣可以秒 就好似絕影隱身 神巫大技 why一定要話e個職屈? 我唔覺好屈...... 唔覺誇 就算唔拎塔比 可以拎絕影比啦掛? 佢變埋身有恐懼 再配合小小技能用隱身可以夠鳳打 唔該唔好講到個職好似好屈咁 我講過......有冇人聽的? 隻職大技又廢 變身唔+防唔+攻 金裝加得好小防 帶唔到人升裂 個職搵唔到錢 唔公平? 又唔見your嘈道法個職太廢 比人秒得多就嘈? 唔是得鳳可以秒人囉 大把職一樣可以秒人 唔好講到隻職咁誇啦

EXP
73 點
水水bb 發表於 2012-12-8 23:01
我唔覺個職有幾誇張 其他職一樣可以秒 就好似絕影隱身 神巫大技 why一定要話e個職屈? 我唔覺好屈......  ...

唔係職業一樣秒到人=冇問題
CD 時間 係個問題...樓主個POST 係針對依點

計1分鐘總殺人數...係多得離晒譜

EXP
73 點
` [★]Meiji. 發表於 2012-12-8 22:54
你講曬啦咁
" 你估真係依到講一講...佢就改:)??? "
咁仲討論黎做咩?

EXP
73 點
痴線= =俾人秒得多係到嘈...你估個個都係小學雞咩...

個POST又唔係我開...我應我第一個CM 粗魯左...

但都咪話我講晒先得嫁...
有理論博既咪拎出黎博我...
博唔到都要怪我...

EXP
949 點

arho523 發表於 2012-12-8 20:49
某人給我的回復: 變身攻防又唔+ 帶又帶唔到人升
唔洗加攻加防啦...都秒到人... 加埋攻-->想讓萬眾玩家火上 ...

可以唔好玩暗串??? 我講變身 其他技 變身等等問題是想令大家明白 個職唔是屈哂同玩哂的 your成日話個職有幾屈有幾勁 咁絕影招隱身 神巫大技 云手 有好多職一樣可以秒人 唔一定要e個職秒人囉 我離題? 個職開招技要等1秒架 唔洗時間? 一用就得? 唔好玩啦 比人秒得多就嘈 (個個職一樣可以秒人 唔是得鳳一個職可以秒人 唔該唔好講到隻職咁_勁 咁_屈 玩哂咁啦)又唔見話道法d技廢 自私? 是事實啊 我沒說錯

EXP
949 點

唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

列埋其他職? 塔可以秒到云手? 出技快就可以了 仲有絕影招隱身 好難破 我唔想再嘈...... 只能說 如果現在改個職 後果各位agame朋友應該會知道 一定會引起好多罵戰 我唔想到時一on晴空睇到罵戰

EXP
294 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

講真戈句
我淨係玩過塔同鳳
以我為例
無大分別
前題
鳳未必秒到坦職(塔/狂衛等)
塔亦都係秒唔到

推而
以秒補職/法師為例
爆閃塔王 一招暈一招勾拳=秒
鳳 草氣 鳳炮=秒

都係戈句此post已完

EXP
949 點

` [★]Meiji. 發表於 2012-12-9 00:39
講真戈句
我淨係玩過塔同鳳
以我為例

放棄左個po了 但d人仲話隻職 忍唔住先回咁多次 認真- - 我唔明個職有幾屈囉......

EXP
73 點
水水bb 發表於 2012-12-9 00:17
可以唔好玩暗串??? 我講變身 其他技 變身等等問題是想令大家明白 個職唔是屈哂同玩哂的 your成日話個職有 ...

咁俾個0秒俾你聽係要CD既你岩唔岩聽...
1秒都講得出係 OK 既秒人CD時間...
說服力係邊

EXP
73 點

***回復重復了***因此改掉

EXP
73 點
` [★]Meiji. 發表於 2012-12-9 00:39
講真戈句
我淨係玩過塔同鳳
以我為例

戰鬥期間...如果你話幾招技+埋 = 秒
喂大佬...
有回血哩家野...
1炮打死係冇得回血
同 幾拳打死個冇回血既人係有分別

係幾拳打得死人既隻隻職都唔洗大技啦...

EXP
73 點
水水bb 發表於 2012-12-9 00:19
列埋其他職? 塔可以秒到云手? 出技快就可以了 仲有絕影招隱身 好難破 我唔想再嘈...... 只能說 如果現在 ...

有冇打過戰...團隊係有補c存在
咪咁單純諗到快手連技殺人ok?

鳳j秒人係回唔到血
幾招連埋打人...
冇回血係死...
有回血既我睇你仲係唔係好似鳳j咁秒秒聲

單如果你係當GDO 係單機GAME既我收聲

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

arho523 發表於 2012-12-9 20:30
有冇打過戰...團隊係有補c存在
咪咁單純諗到快手連技殺人ok?

講過幾多次鳳炮CD係4秒半,凝神CD 2秒施術時間1秒,
如果你地唔係俾塔王吸埋一齊,如果你地見到鳳j識分開企,我地一炮只係殺一個人
晴空玉 CD20秒,指定40尺範圍布袍系射手,獵人系必死,
天罰劍 炎魔之怨 CD20秒,指定40尺範圍無上抗者必死,
我地20秒最少可以5個人都殺唔到,
20秒大技一下死一堆,
仲有3萬2攻300%爆傷鳳j 秒唔到上抗開盾搭王,森守,秒唔到75抗坦狂衛,秒唔到5級靈孤反上抗鍊星仲要被反死,

如果大家都全身加10,大技同鳳炮,可以秒既都係同一堆人,點解要針對鳳炮?

要整隻3萬2攻300術傷既鳳j我相信用既錢絕對俾任何職業都要多,但係真係咁屈? 我就唔認同

就咁拎神巫黎比較
單技輸出 鳳狙
單技射程 神巫
技能範圍 神巫
技能多樣性 神巫
機動性 神巫
幻獸變身增益 神巫
對敵人負面buff 鳳狙
裂縫及野外怪練功效率 神巫
副本清小怪效率 神巫
副本清王效率 鳳狙
減抗效能 神巫
爆撃率 神巫
物防 鳳狙
血量 差無幾 但神巫有再生
撐抗難易度 差無幾,但神巫火盾+14火抗
閃避率 神巫
命中率 鳳狙

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

我都話過,根本唔需要討論
鳳狙係狙擊手,註定係一炮必死
係遊戲中命中同閃率問題

要改就冇左鳳狙特色
唔係話比較邊個好邊個差

呢隻係對戰Game定係RPG先
要比技術同平衡既請玩CS

玩1P1既,好多職都可以有方法打贏鳳狙
戰場上,鳳狙好像獨大
殺人數好似好多
但贏戰場唔係一隻鳳/一班鳳玩曬
係一team人好冇!係各個職都有佢存在價值

比你殺夠一億個人又點,只不過係虛榮心
月頭又來過

你有你慢慢殺,打機都仲累過返工
打來為咩

唔講戰場,講副本
邊個副本唔想有鳳打?
樓上都有人講過,70金隻隻怪都幾百萬血
要打幾耐?

有鳳幫手易打幾多?

晴空就係一隻練人物game,個個職都有唔同玩法

成日話隻game 冇野出冇野玩
根本冇去細心了解下隻game既本質同特性

請問需要討論既咁多位,有冇選錯game?
知唔知咩叫王道RPG?

EXP
181 點
樓上講得好,支持(一班鳳玩曬)既說法
個人覺我如果無左鳳狙呢個角色,
將戰場上所有既鳳狙改為(神巫.絕影或武尊)其中一隻職
到時又會話,吊咁多晴空玉炸落黎,門口都唔洗出啦
吊垃圾game,退出先

EXP
1415 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

如果唔出鳳狙
D細公會可以話比人封足30mins門
冇人秒到補
1隻0cd塔吸 加2補 加幾隻打手  都夠封1隻色
到時想殺塔真係難過登天
所以出鳳狙係有佢既理由

EXP
376 點
你地只系不停針對重炮==
其實知唔知重炮有分兩種,鳳J都有分兩種.
用2轉草氣.就算疊3,你上抗.基本上系唔會比人秒,系戰場(你要落智石用橙介,上攻時系你的問題啦)
3轉草氣,CD 系20秒,何來屈-.-
你可以講物攻鳳,但系物攻鳳.攻一定低D(熟裝只可以有3件升力,弩冇得升)
仲要面對格擋問題,我系舊SER,以我所知,大部份人都系術攻鳳,點解你地唔可以撐抗,上返1,2件血時,
我相信,武頭血時唔貴呀==

EXP
73 點

我唔覆上而某d人了...

首先要強調一樣野...
用錢玩既唔係得鳳j一職
唔好講到鳳j用錢玩到幾多攻係好辛苦既事
用錢哩個前提係個個職都可以有

我夠可以調返轉頭問...你知唔知其他職都用左好多錢玩?你有冇體諒佢地?

所以唔好講錢ok? 好多人都一樣用左咁多錢ok?

上面幾個人下下都用高抗射唔死既職黎做對比...<---仲唔係講到cs咁?

一係就拎d 冇抗既人...40公尺技都秒到既理論...

我洗唔洗列埋其他全75抗都俾人爆死既職俾你睇?

係你係相同有用錢玩既情況下,

殺人就係計輸出...將人置死

想問列晒d多樣技能性技能之後...+埋一齊無非咪又係一個輸出?...
你話鳳j 冇咁多樣性...只係小左d技...+埋一技 <--姐係粗略咁講...因為唔想解釋咁多..
其實? 有何分別?...

個個打過戰場都明啦,.,,

d上抗同唔上抗...係咪大部份個個都係佢地所講咁既款d人

我想講既係..段時間單位計...一個咁既職殺人數可以殺咁多...可以講冇問題?
一個戰場...d人兩炮都支持唔到...
我問你其他本身有特色既職...瞬間變7頭...仲發揮到d咩特色...
大部份人係"炮"靶

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

arho523 發表於 2012-12-12 13:12
我唔覆上而某d人了...

首先要強調一樣野...

回歸現實商城遊戲唔講錢可以講咩,小弟玩得唔算多職,玩左5隻60lv以上既角色,1隻70lv,其中有4隻全身+10,齊1set血/攻時,1set抗飾,式神
係依隻game要衝攻擊力係最貴,不論時裝,式神,符文,合身寵,所以一隻極致既打職用既錢一定比玩血抗職多

而每隻職都有佢既特色,正如我打副刷寶帯練首選唔會開鳳狙
正如有副本要補c我都會開隻補去玩,鳳狙唔係萬能,無一隻職可以完全取代其他職

點解黎黎去去都係只講戰場?你中意打戰場你咪開隻鳳狙玩下係咪咁勁,係咪可以一隻鳳狙打天下

仲有打戰場上抗係好基本,我鳳狙打戰場都全抗60up
術小技擋到幾下,物理大技,高攻術打手大技依然係秒,物理技輕鬆殺我~同其他豆腐職一樣

鳳狙你打開個技能表,你就會知道佢個職本身就係捨棄大範圍既技能,幻獸變身,輔助隊友既技能,補血技能,等等去換黎一招鳳炮,我覺得打出依個傷害好合理