AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 露比
打印 上一主題 下一主題

有關鳳狙.塔王等職業問題   [複製鏈接]

EXP
293 點
話隻職勁之前吾該自己玩下 睇下佢係咪真係甘勁

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

露比 發表於 2012-11-29 16:40
隻game唔平衡既地方有好多

咁我想問 鳳狙 除左得招 鳳炮~仲有咩可取?
你改左鳳狙不如dele左隻職..係晴空永遠消失@@

仲有講高攻大把小技高攻過本身大技@@勾拳 雲狩炮 火刃 暴雪,不如招招妀低佢改到唔上裝都唔會比人秒好無??

你搵鳳狙 唯一, 一招主打技黎比較? 鳳狙無左重炮就唔係叫鳳狙@@

水水bb  開po個個人可能比人秒得多 先開po 我好討厭依d人廢又要改 勁又要改 佢咁鐘意改 改_哂佢算啦 想正死鳳狙個職其他職出大技一樣可以秒人唔一定鳳狙秒  發表於 2012-11-30 19:15:23

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

呀FunG 發表於 2012-11-29 18:48
咁鐘意改 改埋個職佢啦
你同緊我講?我好似冇講過話要改鳳狙喎

我唔覺得個職樣技誇左小小囉 始終樣職變身冇防攻+ 大技廢 打唔到裂 升一個咁既職 一定要搵人帶升裂 掛好多波波先升到 仲有you打d野好似想改個職 如果誤會左了 唔好意思

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

樓主快d加番個冇意見/唔想改既投票落佢啦 我唔知投乜好囉

EXP
283 點
樓主可能有D問題:$改走鳳狙唔通玩雷牙風牙:$?冇重炮=冇鳳狙.你改左.鳳狙玩乜?真係DEL左個職好過:)

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

鳳狙炮5m真係好難頂,,,
姐係4秒cd,
area專精冰鑽,(6m)
唔計有buff新職全秒,

講真,的勁度讚同上面一位人兄的講法,
改單體,

e+戰場,一隻塔王開盾,行入對手到吸一大堆.
鳳狙5m全秒, cd仲要4秒,
有d真係比唔小錢的,塔王神坦鳳炮照秒.
呢個真係唔太平衡

但係,呢隻職升呢打副都係喳到... 有苦自己知吧...

EXP
179 點

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

helix5b28 發表於 2012-11-30 20:28
鳳狙炮5m真係好難頂,,,
姐係4秒cd,
area專精冰鑽,(6m)

71級先學到5尺囉
依家最多都係得4尺
你都識講要有搭王吸先殺得多,點解唔話改搭王一次只可以吸一個人?
都係果句鳳狙係得一招主打技,要改鳳炮不如dele左依隻職佢比較實際...
我唔明一陪分玩家自己無練過玩過一隻鳳狙,未玩過就話好屈好屈,剩係睇到pk秒人果面,又無人拎佢練功打副對團隊增益幻獸變身既效率黎比較?
仲有我隻狙開左凝神3萬2千幾攻打一隻全抗75開盾塔王都係7000左右,,何來秒?

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

佢地都係聽講開曬盾都會比鳳秒

我敢講佢地一定冇練過鳳

我打開盾既塔王頂多一萬
戰場隻隻塔都過2萬血

好心用下腦啦,香港點解咁唔想出+15
就係因為+15會比鳳獨大
宜家有塔 有煉星 平衡返

其實錯不在鳳狙威力大,係遊戲本身命中系統失敗

狙擊手一定係一擊必殺(如果唔係咩叫爆頭)

但有玩過CS都知,邊有咁易比你打中先得嫁

EXP
980 點

同埋你地講得無錯鳳炮CD係4秒幾
但唔好忘記4秒裡面有2秒係企定定唔郁出凝神,
仲要係凝神buff 5秒內唔出其他技,抓好目標放鳳炮兼打出爆擊先有高傷害輸出,少咁一樣條件殺唔到人之餘就俾人秒番~
同埋鳳狙水錢係好com計,拎戰場殺人數第一名果個黎講,佢殺左5000個人,平均一下鳳炮就用一枝65藍水,未計失誤同打減傷盾職要補搶,1set 65藍水npc賣3金,50set=3x50=150金,剩水錢就用左最少最少150金,未計平時打怪練功

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

龍雍 發表於 2012-12-1 13:19
佢地都係聽講開曬盾都會比鳳秒

我敢講佢地一定冇練過鳳

勁有道理:D

EXP
283 點
你打60/64副冇鳳狙點打?幾個人圍隻60副1王千幾萬血有排打啦..我鳳狙一下20萬左右.打得幾快

EXP
595 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章

-,-低血,低防...秒人之餘亦比人秒
凝神得5秒...唔走位開技=無【詞語過濾】用

改cd..改傷害...打裂縫又唔得..升lv靠人帶/1隻1隻秒
不如唔好開隻職啦
全部人物無特長...1血1攻鬥快殺好不?

-,-1萬攻全+5...係比人1下秒...間唔中秒到人
-.-係戰場到打d無抗性既都係1m幾-4m...打圖騰就廿幾萬
可能我廢術爆低啦=0=

-.-對住d 全75%抗..75%減傷...50%up閃避..開哂盾既塔皇黎講...
= =2千都扣唔到

EXP
595 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章

單P....
鬼策1招61技= =企定定出極道落雷...秒左
絕影招隱身...= =隨時暈...秒左

-,-鳳J唔係玩哂

EXP
181 點
唔講戰場,平時pk我鳳狙冰屬凝神2萬3攻打隻65塔萬6血44冰抗都秒唔到
未玩過鳳狙既人真係唔好聽人講就認為係囉,自己試下啦
睇下係咪真係咁屈

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

我始終覺得5尺的確係誇左少少,但都仲接受到
其實我從來都唔會建議平衡要弱化一D勁既職,相反要平衡應該係強化某D職
同埋我多次見到戰場鳳狙係秒唔到塔王(可想而知神盾係幾咁_ _)

另外我想問係咪秒左人就唔會有反傷?
同埋反傷係咪只係FOR指定打果個人先會反,定係果個人3尺(5尺)範圍內有傷害都會反到?
因為我係戰場門口D弩車隔離俾鳳狙打,佢打到D弩車但又好似唔見佢受反傷...

EXP
73 點

某人給我的回復: 變身攻防又唔+ 帶又帶唔到人升
唔洗加攻加防啦...都秒到人... 加埋攻-->想讓萬眾玩家火上加油? 插爆成個GAME?
同埋仲話人自私...本身係一個問題...得到多個玩家認同...你唔好話大家都咁自私?
帶唔帶到人升...係離晒大譜既離晒題...

痴線...我都唔表明某人了
我都冇指名導性話我唔尊重人...

得一招勁...都係勁啦...隻隻職唔係果一兩招打人係咩...
仲想有幾多招勁...
一招屈技...仲唔夠?
依加唔係講個職勁唔勁
對比返其他職你叫人點玩...其他職要做幾多野先秒到人...而鳳要做d咩就夠秒到人...
咁明顯既問題...
唔好混淆視聽啦...大佬

簡單D講既係...人地好辛苦先將水槍升到AK47
鳳J 係戰鬥力上基本已經係上到 激光槍

個個秒技既大技都要CD 咁耐
鳳J 重新上彈要幾耐?

你睇返樓主針對緊咩問題啦...

仲講變身...其他技...升lv 組隊 等等...

攻擊範圍 同 攻擊 同 CD 係應該要有平衡 有限制

同樣秒人既職...唔係話秒到人啦...哦...咁就一樣...算了...不要改鳳...
有其他問題係到ok?

EXP
73 點
cac00065 發表於 2012-11-30 02:49
咁我想問 鳳狙 除左得招 鳳炮~仲有咩可取?
你改左鳳狙不如dele左隻職..係晴空永遠消失@@

雲狩炮 做唔到鳳狙 既壓倒性攻擊力啦

1鳳炮 = 1勾拳嗎?  ...
仲要計距離...近同遠再拉埋講...講唔通
1鳳炮 = 1火刃/暴雪,嗎?

CD時間呢??
得招炮仲唔夠?

EXP
294 點

試帖勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章

得一招勁都係勁咁既野都講得出
睇左咁耐 終於忍唔住要回po

好我當你地岩,鳳J無論咩職咩防咩抗都好照秒咁又點?
大把人玩技術打嬴鳳狙

<------Icon可見 我係一隻塔皇 全抗78-65 14000攻 3500防 都秒我唔到啦

利申: 有鳳狙AC 全異紋+5 冥河+10
試過打隻塔 開曬盾 3份1都扣唔到
????? ((可能你地會心諗 係你廢姐
我可以同你講 唔係人人都秒到

改左唯一一招勁 咁鳳J=?????....你想我玩狂風牙定雷眠牙?
哦!明! 你想我地班鳳J比你玩
成堆人擺咁多錢落隻鳳J道 你話改就改?
好啦~改廢左隻鳳,到時又會話某一隻職又太勁
咁即係隻GAME可以汁得笠啦?

結論
1 始終會有一隻職係比其他職會勁D
2 呢個地球上高無一樣野叫公平

建議
改無問題
不過唔係改廢鳳狙,而係可以改勁其他職

EXP
73 點
` [★]Meiji. 發表於 2012-12-8 21:09
得一招勁都係勁咁既野都講得出
睇左咁耐 終於忍唔住要回po

唔好正係拎塔王比
請你列埋其他職

好多人放錢落鳳J
其他職都有人放左好多錢:)

唔係我地想改就改:)
我地討論下:)
你估真係依到講一講...佢就改:)???

其他職係OK勁
唔係"太"勁 :)
鳳J 勁到太誇張:)

唔係一隻職比其他職勁
係一隻職比幾隻職勁:)

唔改問題還在:)
改勁其他職???為佢一隻改晒其他職?
你既建議真係費神呢!!!
同埋佢出左新職啦:) 拎佢出黎比啦:)