AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: badbear
打印 上一主題 下一主題

支持強化膠囊 - GM 請令遊戲更多元化 [複製鏈接]

EXP
14 點
台灣方面是已經推出,成效有有目共睹,好與壞成效如果大家都知,代理商不是肓目求錢!這類多化膠囊只會令game入面的有錢人變得更強,顯得窮人更廢!這就跟現在社會的貧富懸殊相似,但現在討論的是遊戲,玩家有權決定轉遊戲與否。我認為這遊戲平衡得好好,沖+10 是有難度的,金錢也相對的多,而且商城的物品是消耗品,用完就消失(不是指時裝),還有消錢的會任,令遊戲的金的數量達至平衡。這遊戲不是全+10就是屈機,而只是比較強,你有沒有看過全身+10的瘋狂小白兔是不死的?我經常看見他死!(沒有串的意思,只是他已退出,作一個例子),代理商現在做的是保留玩家!只要有玩家就有利益,一個聰明的人是不應該在自己的錯誤中學習,而應該仲別人的錯誤中學習。正正現在就是能在台灣代理商的錯誤中學習。最後我相信強化膠囊只會帶走大量基層玩家,包括我自己!
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
150 點
badbear 發表於 2011-12-19 15:42
甘不如出隻 game~ 叫窮人 online ~ 專比你呢d ~ 又要無 $$ 又要威 ~又要帶頭盔既人玩囉 :$

甘你應該會好 ...

甘既態度....仲唔系100%出!!
窮人仲唔收皮............轉GAME吧啦!!

EXP
150 點
y001234567 發表於 2011-12-19 15:57
台灣方面是已經推出,成效有有目共睹,好與壞成效如果大家都知,代理商不是肓目求錢!這類多化膠囊只會令game入 ...

有見地....其實作為我地呢的基層玩家,有幾多錢可以擺落隻GAME!!!你既意見比較合理,反映我地既基層問題!!

EXP
251 點
badbear 發表於 2011-12-19 15:39
甘老老實實喇~ 又要唔比 $$$ ~ 又要勁 ??
講唔通吧

s0r 玩game用$先勁戈d 叫垃圾
大把人玩game完全吾洗出$

EXP
775 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

Kv●包包xD 發表於 2011-12-19 21:15

E.G SD,CSO果d 都玩技術

EXP
958 點
Kv●包包xD 發表於 2011-12-19 21:15

玩唔起~ 咪唔好玩啦~
既然你講到甘勁~ 唔洗出 $$ 就得~
甘你怕咩出膠囊姐  ?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

yugo38 發表於 2011-12-19 13:54
唔該大家睇清楚1樓個位樓主,擺到明系官方個邊放出來既“新手”啦!!!呢個“強化膠囊”應該都100%出,唔出點 ...

呢度係官方論壇,我地唔需要放d你講既所謂"新手"出黎咁鬼鼠

EXP
278 點
一係咁 膠囊 對pk戰無效 正係打副本先有效

EXP
958 點
我相信好多事都有多方面既睇法吧 ~
好多玩家都將最極端的情況放大 ~ 之後就跟風盲目反對 ~
時裝 + 5 係好勁~ 不過要上到 + 5 根本好困難~ 何況要 2件 甚至 5件~
根本無咩可能~
好多玩家將呢d甘困難做到既野~ 放大~ 然後講到個個都得係自己唔得~
所以隻game就失平衡~
事實上呢?? 眼見台灣甘多人~ 有幾多人做到 ??
真係有普及到 ??? 反而個個都用 +2 + 3 ~ 台戰同普通玩家都係 +2 + 3
實力接近左就真~ 當然有小部份 + 4 + 5~ 但真係好小好小~
成隻game甘大~ 就因為 小小人影響到平衡 ??
再者~ 有付出有收穫~ 我覺得真係無問題 ~

EXP
150 點
pgchicken 發表於 2011-12-20 10:15
呢度係官方論壇,我地唔需要放d你講既所謂"新手"出黎咁鬼鼠

鬼唔鬼鼠,大家有眼睇,講完
反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....反對推出膠囊....

EXP
4 點
反對