AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: lamxdxd
打印 上一主題 下一主題

明日氣溫再跌 最低13℃  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 武鬥之神 於 2008-11-30 01:51 發表
講下姐...吾通大家都吾食蟹?:em800_08:

會食蟹但唔會食寄居蟹
如果你覺得寄居蟹係有肉食既記得話我知..
等我知道原來你係會虐待動物,甚至會將佢地煮熟黎食
p.s今日發覺隻蟹真係變得冇咁活躍,
換食物時發覺食物完全冇被食過既痕跡,亦唔見佢爬出洞外活動..
但問過屋企人..佢話佢聽到1 d有野係沙度行/[或]沙既聲..咁我都冇咁驚..
聽日要拎隻蟹出黎睇睇先...或者開小小暖水比佢浸浴(但真係唔太敢試,驚熱死隻蟹,聽日都係上網睇下資料先好落手)
心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
2767 點
佢要冬眠丫嘛~

ps:冬天養魚哈蟹好易死
一個人
在獨木橋上行走
即使橋下是死亡
閉上眼
張開雙臂
迎接一切
這一刻
我依然在享受一個人的快樂。

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 武鬥之神 於 2008-11-30 02:07 發表
佢要冬眠丫嘛~

ps:冬天養魚哈蟹好易死

我睇過資料..佢話陸寄居蟹唔會冬眠
但佢係冷血動物...周圍既溫度=佢既體溫...
今日我換食物果陣睇過舊既蘋果..有被食過既痕跡..
而且我拎過佢黎睇...佢既觸鬚都有郁...
係..冬天的確係好容易會死...所以我都覺得我簡錯時候買寄居蟹返黎養..
第1次養就遇到天氣轉冷既挑戰...
不過有時間都要出去睇下比爬虫類用,放係缸底既熱毯...仲要買爬虫類用既溫度計同濕度計
得閒噴d鹽水比隻蟹先...
p.s岩岩睇到隻蟹探頭出黎..但好快就縮返入去

心......好甜

相7....很甜很溫暖