AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: GentlemanBeard
打印 上一主題 下一主題

《童話》批評/建議隨您講   [複製鏈接]

EXP
142 點
himkentim 發表於 2012-8-2 02:14
我其實就真係冇錢買湯降,亦都冇一隻一千基。
我係一個窮人。亦唔會走左去用錢買包買點。
雖然係咁,有問題 ...

參湯1枝7-8e
調水,玻種都係3000m/170m=1
邊個貴d牙?
分武唔洗降?,係咪要用湯智寵黎扯高個幸再降?你估降野計基幸咩..onx9

出少量寵調水個價格咪一樣貴..你究竟有無腦?
同埋唔能出咁多枝,點夠降牙?
1枝夠唔夠你食? 如果1枝-5屬,
有春用咩?不如你用你個腦諗清諗楚先好打出黎啦.
打野又矛盾,又無point

點解講野咁矛盾?你想童話出寵調水一樣係為自己
想自己唔洗用咁多錢收湯黎降?無付出邊有成果
你想坐享漁人之利?返屋企打飛機啦你
個個用幾千蚊升隻千力..你想幾百蚊?
你覺得童話係圍住你黎轉?
咪痴膠花啦
另外,你唔好為diu而diu啦onx9仔

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-2 02:14
我其實就真係冇錢買湯降,亦都冇一隻一千基。
我係一個窮人。亦唔會走左去用錢買包買點。
雖然係咁,有問題 ...

你諗野真係好好笑.
所有野1出當然1定係少. 供不應求係正常.
例如香檳 岩岩出個陣咪又係勁小人有
當時間耐左 自然會隨住活動.出包等越黎越多
到最後e+ d香檳通街都係
以前呢? 咪又係丸仔好稀有 .之後咪出左好多幻獸卡.幻寵卡等等.
d丸係變到好多. 只要你有能力就會能夠買到.
直到現在都仲係有丸仔係市面上供應緊架
你都識講係為好多隻寵出調水-.-廠商1定知呢樣野 會不停諗活動.新包推出架啦
現在調水都慢慢咁開始加量推出緊啦`龍船活動個到都出左75支調水.e經1步1步推出緊.
你相信? 你係童話製作人?
同埋.無話過你無資格比意見. 而係你d意見0n99姐

EXP
371 點
草莓 發表於 2012-8-2 16:21
影響寵物機制? 唔明

不如整到d寵物無屬性? 咁咪唔洗轉囉 唔洗有特色唔洗有7系寵物架啦
最好出多個野可以幫d職業做埋轉換.
劍c可以變老板.暗c可以變巫c:o)::o):o):o)

EXP
1034 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

草莓 發表於 2012-8-2 16:21
影響寵物機制? 唔明

照你果個咁既所謂IDEA/建議:
LV不變,咁將一隻火獅升到100等級之後轉闇屬性就可以得到一隻全力的100等級闇獅了,完全無視七系平衡和本身的寵物系統,這就是影響寵物機制和系統,明未?

加上現時已經有寵物融合可以變出不同屬性,咁做童話之前出落既核心同奧秘會變得無用。

EXP
1034 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

另外老實講,「寵物調整藥丸OR水」依個IDEA真係幾無謂……寵物可以降升,加上現時的超強保留屬性點數的降升物品(樓上幾位都有提,開水、湯之類),調整果幾點,根本只係零作用OR只係起到很小的作用。

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

童之重案 發表於 2012-8-3 00:05
參湯1枝7-8e
調水,玻種都係3000m/170m=1
邊個貴d牙?

咁寵調水妳會估到佢賣$1000 ?
咁點解要出咁多人調水俾妳地調,都係對我地窮人好唔公平嫁姐!
如果1枝-5屬,出到咁多人調水童話未又係俾妳地鬧,跟本呢d野就只可以一次出少少。
邊到矛同邊到盾,妳唔指出我點知!
童話咁多人收呢個唔公平o既人調水未又係為左自己
唔通妳又知道寵調水咩價﹖未出妳又會知係貴定平。
妳估我坐享漁人之利,咁一枝寵調妳話出到$1000 我買黎做咩呀!
係妳話一枝$1000 重要降得5點,點解依家又話係幾百蚊可以降到千力!「矛盾」
妳覺得童話唔係為左妳地出人調,但係對我地窮人都係好唔公平姐。
「窮人冇野玩,富人玩到童話冇野玩」
努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

nanayan 發表於 2012-8-3 00:15
你諗野真係好好笑.
所有野1出當然1定係少. 供不應求係正常.
例如香檳 岩岩出個陣咪又係勁小人有

重複上面回覆!所以一句講曬,跟本一出人調就係童話o既錯!
努力玩童話!

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

cin0308 發表於 2012-8-3 02:57
另外老實講,「寵物調整藥丸OR水」依個IDEA真係幾無謂……寵物可以降升,加上現時的超強保留屬性點數的降升 ...

但係就係調個幾點就可以再升高o的!同埋又可以限制市場降級野價格。
用少少錢就可以令有錢人寵物更強大,呢個少少錢又可以控制到參湯價格,唔駛佢一路再上升。
就好似人調咁,既然遲早都會出好多寵調,
「咁就舉個例子:「當」一枝遲o的會賣1000m,咁一枝參湯就可以買到70枝(回350點),咁其實都唔會有一個唔公平同埋冇咩用o既情況出現囉。
*****一隻力寵,升到100lv398力*1*,其他就100點,咁都可以用寵調降多450點(90枝=9e)
咁同一枝湯降真係差得唔多」*****,雖然呢個只係例子,同埋價格又係妳地定,
但係就可以慢慢控制到參湯市場,唔駛佢一路由5e升到7e。--->如果湯升寵調就會跟住升。
所以話,市場係有價有市,並唔係一定得零作用。
*1*基值2每升一級加4
*****這只是例子
努力玩童話!

EXP
1034 點

himkentim 發表於 2012-8-3 13:16
但係就係調個幾點就可以再升高o的!同埋又可以限制市場降級野價格。
用少少錢就可以令有錢人寵物更強大, ...

假設那麼多幹什麼?沒用的東西就是沒用,即使你怎樣假設都是這樣。

當你將一隻火獅升到100等級,牠的數值當是全力有400力,你會用你所謂的「調整藥丸」還是直接拿火獅配合各種降升飲品去降升?相信不用我說了吧?

童之重案  說得很好..  發表於 2012-8-3 21:17:28

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-3 12:53
重複上面回覆!所以一句講曬,跟本一出人調就係童話o既錯!

你講得1出人調就係童話既錯
點解你仲提2出寵調既?
咁咪大錯特錯囉?

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

這是妳針對我的假設作的回應,並不是回應我寵調水問題所在。
1隻火獅100lv400力如果妳用參湯便是1lv407力 7e
再升100=803力
設其餘基值全100
用調水可多調出450力=857力 1000m1枝=9e
調到803力:857-11x5=802 90-11=79枝 7e9
這可以為限制參湯的算式

我講得出出人調係錯,出參湯都係錯,咁出雞精開水牛奶都係錯啦!
唔通童話會唔出野俾妳地玩﹖
不過依家係,童話係要係錯入面賺最多o既利潤。
我係答左我自己,但係都係為左各方面o既利益去諗。
努力玩童話!

EXP
142 點
himkentim 發表於 2012-8-4 10:26
1隻火獅100lv400力如果妳用參湯便是1lv407力 7 ...

請問himkentim依位小學雞
你老師有無diu過你智障?
點9樣解釋你都係onx99咁能樣?
你自己都話出人調係錯,參湯係錯,
咁你更加唔應該叫出寵調水啦..仲想自己降隻千力寵?
你估每個人唔識諗?得你一個好似神咁聰明?
出少量調水已經足夠,不如叫gm寫個bug比你啦
等你可以任bug
另外,唔能出參湯..點能樣打冰2牙死87仔
一陣又話難秒冰2,真係diu你老mo diu到我都覺自己口臭啦
智障既咪能玩童話啦..又唔知自己白能痴仲要懶醒..
你知唔知真係好惡頂?

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

我講得好清楚童話依家係要係一隻差唔多放棄o既game到賺最多o既錢
係妳唔睇清楚
另外,出左參湯,點解佢會由5e變成7e?
妳答我點解
另外,只係妳小學雞diu9樣onx99能樣diu老mosiu智障白痴話人懶醒妳先會咁口臭
這些字眼一點也不惡頂,對吧﹖
努力玩童話!

EXP
142 點
himkentim 發表於 2012-8-5 00:17
我講得好清楚童話依家係要係一隻差唔多放棄o既game到賺最多o既錢
係妳唔睇清楚
另外,出左參湯,點解佢會由 ...

請問你知唔知一出湯個價係幾多?係9e5左右牙
一出係5e?你發下夢好過啦
你唔係懶醒會咁多人圍住你黎diu?
得我一個咁做咩?
好似係幾個一齊圍插你
你自己檢討下啦

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-4 10:26
1隻火獅100lv400力如果妳用參湯便是1lv407力 7 ...

甘明明現在係你自己話童話出d野係錯. 我只係反問返你咁你既然話錯點解仲要提議出寵調?
我從來都無覺得出湯同人調係錯=]

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-5 00:17
係妳唔睇清楚
另外,出左參湯,點解佢會由 ...

參湯1開始係唔只9億5tim.最岩岩出既時候 12億呀 都有人買 因為岩岩出呀ma 只有極小量
同埋參湯無由5億變到7億.
就正如童之重案話見到1出時9億5 每位賣家賣既價格係唔會19樣
即岩岩出之時價格介乎9億5-12億
現在呢? 由於量多左 需求既人都多 雖量多 但願意比錢買既人更多 唔會話趺到好勁
5億我就真係未見過
5億6-6億5呢個價錢就見得最多
價錢係浮動架 童話入面相差幾千萬-1億多都只係好似現實生活中百佳賣舊肉15蚊同街市賣舊肉10蚊甘架咋

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
各位來個良性討論吧,不要再用髒話好嗎?

EXP
1336 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

參湯- -1年前4E囉好冇 我賣左2枝

EXP
371 點
leung200914 發表於 2012-8-6 12:21
參湯- -1年前4E囉好冇 我賣左2枝

咁只係因為你唔知價0n99賣左4e姐 仲要賣左2支...

EXP
371 點
GentlemanBeard 發表於 2012-8-6 10:26
各位來個良性討論吧,不要再用髒話好嗎?

gm其實我地都係良性討論緊.可能只係因為我地既語氣同埋用字比較激進所以令你覺得我地唔係良性討論緊.我地都只係希望d玩家唔好作出埋d會有機會影響成個童話/只為自身利益既建議姐. 我地身為童話忠實fans 係比較激動左小小>.<