AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1139|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

流星射擊以及其他直線範圍技問題(官方正視一下問題吧)   [複製鏈接]

EXP
519 點
樓主

睇到11月7號既更新後,好灰
技能
1.調整奇獸「地獄縫布豬」技能「崩破撞擊」,取消召喚怪物效果。
2.修正直線範圍類型的技能,例如「流星射擊」,在戰場中攻擊距離異常的問題。

其實早三個星期,我已經打左好多次比ALTA
投訴直線範圍技能 係"公會戰打空炮"既問題(直線40尺技能得番音拳距離),而唔係戰場.........

到琴日我又打多次,官方冇回應到公會戰,只係不斷講戰場直線範圍技先係有問題

冇講過公會戰既直線範圍技有任何問題

到底係咪真係要玩家同GM試     GM先知道直線範圍技係公會戰既問題:(?

定要係緊張刺激既公會戰內,拍底直線技能打空炮既影片先去作出修改
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
575 點
拍片都無用...一句不能重現問題就無視玩家問題

EXP
519 點
等gm回應

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

武尊波動拳,雲狩流星,成日出左都打唔到人
係直頭係頻道開左顯示造成傷害但乜都冇

正常打到人,最少都會話 招式XX沒有對角色XX做成傷害
一係就 角式XX閃躲了你的攻擊 咁

EXP
428 點
GM們再次測試過冇問題,除非係射程中間有類似牆既物件擋到(即係唔可以穿牆)

EXP
519 點
你指公會戰直線範圍技 1 D問題都冇?

EXP
519 點
其實唔指公會戰
水色/火山口/武道都係.....直線技範圍係出現問題
睇黎真係要拍片你先睇得出問題所在

EXP
2036 點
直線技打空氣呢樣野講咗好耐啦
根本冇認真處理過

EXP
663 點
gm點試? 我星期6先試完 砲轟仲遠過流星
我試完單體技會正常
直線技會打空砲
大技打出黎範圍會有異常細既情況喎

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

1.直線技能有地形限制
2.有時打戰場/公會戰 人多lag, 好多時你見到個人企係到唔郁,但其實佢已經離開左你既可視範圍,只係佢既殘留影像係你陪腦到,因為太lag跟唔切
3,如要測試請找沒有障礙物並且平地既地方測試,對玩家及怪物都作同樣測試
4,11月7日官方修改既bug係因為打戰場企係某些bug位打出既流星範圍超出兩陪甚至更多,所以修正,其實對正常打戰場唔bug既玩家係無影響
5.如果你地理解左以上4點然後去測試,在符合技能說明之條件下都係出現打空炮既情況,咁就係官方未知既bug,完全唔關今次修改事,即使更新完後中左未知bug既條件下,仍然會射空炮,所以盡快將詳細情況回報gm跟進
6.至於gm做唔做野,會唔會同你密切咁跟進,我答唔到你,不過以我經驗除非依個bug直接對官方利益做成影響,否則佢地只會草草了事, 直到台灣本服更新佢地就會跟住更新,Hk服唔會自己去修改

EXP
720 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 在線勳章 用戶勳章

御靈大技成日都空炮:D我暑假同GM講過:(但之後不了了之~

EXP
519 點
cac00065 發表於 2012-11-6 20:36
1.直線技能有地形限制
2.有時打戰場/公會戰 人多lag, 好多時你見到個人企係到唔郁,但其實佢已經離開左你既 ...

2.有時打戰場/公會戰 人多lag, 好多時你見到個人企係到唔郁,但其實佢已經離開左你既可視範圍,只係佢既殘留影像係你陪腦到,因為太lag跟唔切

唔關殘留影像事,我面對面咁同佢射,流星變炮轟範圍,遠小小都射唔中(指係公會戰)

EXP
519 點
STAR 發表於 2012-11-6 17:33
GM們再次測試過冇問題,除非係射程中間有類似牆既物件擋到(即係唔可以穿牆) ...

所指既障礙物,係唔係指公會戰入面D柱都係障礙物?條柱汁邊既高低樓梯位亦都係障礙物?

不如今星期拍段影片,比你地官方睇下問題所在

EXP
663 點
cac00065 發表於 2012-11-6 20:36
1.直線技能有地形限制
2.有時打戰場/公會戰 人多lag, 好多時你見到個人企係到唔郁,但其實佢已經離開左你既 ...

會戰直線技空砲問題至少發生左個多月
每次更新完我都會去試
火山口,會戰,武道場既初賽場地,水色都有距離極度異常既情況
打怪打副就好正常
如果係關lag事
戰場應該會比會戰lag
會戰最多都係全場得100人
如果關lag事戰場同會戰冇可能差咁遠
已經好多玩直線技既人都察覺有呢個問題
出完技,明明一堆人都冇1個人中技,傷害頻連'沒有造成傷害'呢句都冇
咁仲係唔係冇問題呢?