AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1879|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

《晴空第一武道會》意見收集區 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
為了將《晴空第一武道會》系統改善得更好,請各位玩家踴躍發表意見!

目前系統尚在測試及收集意見階段,希望可以透過收集眾多玩家之意見,打造一個刺激又好玩的武鬥會出來,將來甚至更有機會增加各種模式呢!

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
360 點
ALL人換上指定裝備得唔得呢

Ping0v0  +1~沒指定裝根本贏果個一定+10裝..最好用全部人一樣裝  發表於 2012-4-21 13:43:10
01.

EXP
61 點
本人幾日前己經開貼發表意見了..
http://agames.com.hk/forum.php?m ... mp;page=1#pid632375

內容:
希望黎緊推出既【晴空第一武道會】可以分開埋2轉職業*

【晴空第一武道會】堅係好正...可以比玩家係同職入面分一下高低...
但講明同職業...2轉後....又點算1樣呢....最多都係叫同種族姐...
.因為2轉後大家既玩法唔同路行都唔同左......咁做會令有D職業好唔公平~
希望GM可以加多4個第1名...好讓每個2轉職入面都可以搵出同職業入面既最強王者*

小小建議:分2轉比賽後係會出現8位2轉職業的第1名...之後加開多1場王者對決...8位王者再次決戰....
呢個時候可以用隨機分位/同種族死鬥*...第1輪跑出既4位王者再 進行1場準決賽...
最後留底既2強就係所有有份出戰既最強既2位玩家*盡行最後1戰...搵出8個職業入面既最強王者*
到時GM再拎小小野出黎分比王者賽既頭3名...佢地都會開心死LA...同職WIN左之後打入8強王者再決戰同族*再戰所有職...
我相信可以令到更多人去參加....

pgchicken  有睇到啦!  發表於 2012-4-13 11:36:29
kalar2112  贏既人黎黎去去都係個幾個.. 叫補同補打,,真係要打到完埸計傷害輸出..  發表於 2012-4-13 10:31:43

EXP
1041 點
8強開始 一d準備時間都冇 比網速快? 比電腦快? 企定定比人打死咯 e d叫比武咩!?
比d準備時間啦! 10秒又好5秒又好 最好好似決鬥咁打啦!

EXP
360 點
一入到去lag一下都無得玩~本人靈仙,同天道打,1秒喳!!有咩下場?一個字.死
01.

EXP
351 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我只想講我對你地好失望.
雖然講好左有BUG.我知.
但係最大問題係.你有BUG就好心咪鬼出個系統啦.
E+搞到我著橪哂
第1場初賽我死左啦
之後冇自動復活.禁直接又冇反應.卡左2分鐘.之後玩得番.
第2場初賽玩到仲有6分鐘到死左
之前同第1場一樣冇自動起身.直接有冇反應.最離譜係足足6分鐘死左係到!卡左係到!
搞到由1X名變到2X名.決賽都入唔到.真係好離譜喎GM大佬
加加埋埋成8分鐘玩唔到
咁你搞2場初賽托7阿?

重點係:好心你測試緊就咪鬼出呢個系統啦
搞到我著橪哂

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

比武還比武
你1圈過想點玩?
至少都打3場2勝啦= =
1圈過同睇運有咩分別?     

EXP
732 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

一定要分2轉職業
神巫同御靈一定冇得打~
天道同靈仙又系
霸星同狂衛都叫做好少少...其實吾差得去邊
2轉後咁多職業上有差別...都吾叫同職業比拼啦

EXP
3 點
垃圾武鬥大會
已有 1 人評分EXP 金幣 收起 理由
pgchicken -5 -5 灌水

總評分: EXP -5  金幣 -5   查看全部評分

EXP
190 點

建議:

(1): 準決賽,決賽 比賽前講明 - 邊個對邊個, 幾多分鐘後打, 係邊個場打. 好讓對方有準備, 同埋比覲眾有時間行去睇佢地想睇果場..

琴日個比武係打完初賽, 大家唔知係度做咩, 之後"突然"有一班人消失左, 原來去左打準決賽, 我地觀眾完全唔知佢地係邊個場打緊, 企係度等消息....   

(2): 增設1個觀賽icon

係每個場增加一個icon, 點icon之後可以以"觀眾"身份睇比賽..  依家觀戰企係旁邊, 人地打就係中間打, 我只係睇到人地下半身, 睇唔到佢地點打.

YAU♥.  +1 我都想做觀眾睇比賽多d@@ 武兗會基本上係混戰=.=  發表於 2012-4-14 13:23:17

EXP
236 點
最後應該打多場決定第三第四名.靠計分都唔知邊個勁d

EXP
637 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

輸都唔係問題=.= 入去無時間準備 傻呀咩...一入到去就打緊 都唔知咩事...好啦殺到入準決啦 輸左 正常 2邊頭名進級 輸個2個打第3  點知佢隨機第3,4名 吹漲=.="
比武 唔係應該同職打同職先正常? 比個假如 0仙 打 天道 就算0仙唔死 打夠10分鍾 又點? 最後計攻擊力 輸出傷害 輸晒啦 一D都唔公平=.=
仲有 比武 係職打職 仲可以放寵 2打2? 即係邊個隻寵死先就2打1咁? 隻寵可以暈 可以-攻 可以-攻速-移 -防 咁叫公平?  
而且 當打入16強時 場地實在太細 跟本發揮唔到每個職業 玩家 的技術/特性 只係比賽邊個快手殺到對方

EXP
594 點
1  太少人去比賽......點先增加吸引力....
2  入戰場時 應該好似星空咁....分開小小
3   初賽時不能返生....bug黎???

EXP
594 點
今次睇唔到名   
公會第一名果D有對翼  更加可以 一齊圍人....

EXP
12 點
我見到的是有像變成公會戰一樣。同公會的圍打其他公會的人
二轉職業攻守差異太大。應該分開作賽

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章

武會BUFF 已贏取

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

daddyday 發表於 2012-4-23 13:07
我見到的是有像變成公會戰一樣。同公會的圍打其他公會的人
二轉職業攻守差異太大。應該分開作賽 ...

已同原廠商討,將入場既人整到一樣樣,儘量搵方法令同公會既認唔到

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

pgchicken 發表於 2012-4-23 15:19
已同原廠商討,將入場既人整到一樣樣,儘量搵方法令同公會既認唔到

預計係1v1武鬥入面,公會buff既果對翼都會取消

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章

pgchicken 發表於 2012-4-23 15:19
預計係1v1武鬥入面,公會buff既果對翼都會取消

甘請問 打武會果時無左對翼甘效果還在嗎?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

dizidizi511 發表於 2012-4-23 16:02
甘請問 打武會果時無左對翼甘效果還在嗎?

效果仍在