AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1916|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

今日無意中係台曙官方blog度見到@v@  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
Fun暑假,打寶趣 分類:活動公告欄

可怕的期末考終於結束了,緊接著就是大家所期待的暑假啦!在這段假期中,《曙光2也舉辦了有趣的活動,要讓大家度過快樂的暑假。藉由這次活動,玩家們將有機會獲得稀有的元神寵物、飛行法寶喔!最重要的是這些道具的裝備等級很低,玩家們只要5級並完成成妖任務,就能搭乘最新最炫的飛行法寶,體驗乘風飛行的快感,並享受帶著可愛的元神寵物趴趴走樂趣。不過,這些寶貝們只有這段時間才拿得到,錯過了的話,以後就沒有機會擁有啦!

活動時間:200877()開始

活動伺服器:全伺服器

活動步驟:
Step1與朝陽城南城區的神秘商人-(座標:87312),購買「剉冰劍」後,可至星末海濱吹林鳥居打炎魔。
Step2炎魔會掉落各種限量道具的合成碎片。
Step3當相同的道具收集達到一定數量時,可找各城鎮的碎片精練師進行合成,成功後就有機會獲得限量道具。

※如果玩家打怪時,可以使用招福小鎚或好運寶鎚,就能快速累積碎片的數量,早日拿到人人稱羨的道具,威風一下。

在做碎片合成時,可使用幸運草、防爆幸運草系列道具,或購買幸運福袋道具,來增加成功率喔!

到底炎魔掉落的碎片,可以合成什麼好東西,讓我們來看看吧!

炎魔寶寶

需要守護炎魔碎片99個。

經過強化,最終可以成為炎魔王

馭魔劍

需要馭魔劍碎片99個。

+3馭魔劍移動速度可以到達260%喔!

絕影刀

需要絕影刀碎片99個。

不管是+3絕影刀或是+3馭魔劍,裝備等限仍是5喔!

活動的詳細資料,請大家參考官網
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
台曙D活動仲正過香港曙光N倍><
因為依D咁正既飛行武,只要5LV就可以用到
而且+3左之後,飛行速度仲係260%~同30+3云1樣咁快@@
但係就要打碎片99個,而且仲係唔一定成功=0=
不過,除左由碎片合成取得以上既飛行同寵物之外
仲可以用點買「限時飛寶扭蛋」同埋「限時寵物福袋」黎抽+3飛寶同強化卡的
希望香港曙光都會搞下依D活動吧!!

P.S台曙官方BLOG的活動連結 : http://tw.myblog.yahoo.com/hbonline-2/article?mid=4918&prev=-1&next=4751
     台曙官網的活動連結 : http://hbo.x-legend.com.tw/event/080707/index.htm

心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
2696 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

唔知依d野有無限時呢><"?:o

如果無,我一定打^^:lol

d野好似好正!!

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 隱形人 於 2008-7-4 12:26 發表
唔知依d野有無限時呢>

應該冇的
但係只限台曙既玩家=0="
香港曙光..等N年都未必有
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
2696 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

原帖由 lamxdxd 於 2008-7-4 12:26 發表

應該冇的
但係只限台曙既玩家=0="
香港曙光..等N年都未必有

.......

我仲以為香港都會有.......:'(

唉......無奈....:L

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 隱形人 於 2008-7-4 12:43 發表

.......

我仲以為香港都會有.......:'(

唉......無奈....:L

話明係台曙官方blog度見到
緊係只限台曙玩家
除非香港同台灣玩埋同一個ser
就有可能香港都有
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
475 點
如果香港有,我日日打呢D野,一定係一條財路:loveliness: 而且5LV可以用,好正,仲要係2.6倍,仲有隻寵好得意,唉,不過...香港我敢話九成無呢d野
小雞雞

EXP
2596 點
台灣咁正ga....香港真係...唉...
不過如99個碎片, 都有排wo...

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點
台灣正到咁
香港d人唔通真係要閃去玩台灣曙光??
囧頭

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 吹水仔 於 2008-7-4 14:35 發表
台灣正到咁
香港d人唔通真係要閃去玩台灣曙光??

但係同台灣人溝5溝通得到
都係一個問題
台灣人有時會打注音文..香港人好難睇得明
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

藍藍路!

EXP
1349 點

回復 9# 的帖子

咁又係~
我都係明明地注音炸...
囧頭

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 吹水仔 於 2008-7-4 15:29 發表
咁又係~
我都係明明地注音炸...

同台灣人溝5溝通得到..
我都係睇左下面篇野先後先會諗e個問題
http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=6138&extra=page%3D1
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 lamxdxd 於 2008-7-4 15:37 發表

同台灣人溝5溝通得到..
我都係睇左下面篇野先後先會諗e個問題
http://www.agames.com.hk/viewthread.php?tid=6138&extra=page%3D1

呢條link我俾你的
希望港曙都快d更新啦=.=不過我不嬲都唔打呢d...
ㄟㄟ~~

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 幻乂影 於 2008-7-4 16:31 發表

呢條link我俾你的
希望港曙都快d更新啦=.=不過我不嬲都唔打呢d...
ㄟㄟ~~

係...我仲記得
不過岩岩上台曙官網睇
見到佢個7月主打星真係叫「FUN暑假,打寶趣」
「ㄟㄟ」=「耶耶」?!
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
0 點
如果香港有E D活動就好啦,,我第一個去打:lol