AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2071|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

#轉# 小心迷魂黨,.......太恐怖了 ! [複製鏈接]

EXP
629 點
樓主
這是真人真事, 朋友轉來的 EMAIL ! 太恐怖了 !

相信以下發生既都係真, 因為我今日(0849)親身試過, 而家諗番起都不停感激發出呢個e-mail既人, 多謝jammy forward左比我。
事原: - 今日o係銅鑼灣等我男朋友收工, 行完sogo出黎過馬路既時候, 有個35-40歲著得挺斯文既女人行過黎問我野:.....
小姐.....我想問....., 初頭係聽唔到佢講乜, 隻耳好似塞左咁, 我一心以為佢問路, 於是再三聽, 跟住佢用手掂一掂我膊頭,
我即時諗起呢個e-mail, 跟住開始閉氣(因為勁驚係迷暈黨), 佢再問左一句我聽到既問題:「小姐, 請問你呢件係唔係細碼衫? ,
bingo!
真係同呢個e-mail講既野一樣, 我即刻驚到閉住氣大嗌「唔係!」就轉身跑走左...=.=.....
之後我即刻打比男朋友, 同佢一路講住電話..好彩冇事。
其實聽唔清個女人講乜(即係:..........我想問..小姐..........)既時候, feel到全身有一種麻痺既感覺,
太恐怖啦, 總之而家唔理三七廿一, 問路又好問野又好sales野都好, 一旦有個陌生人行近自己都要閉一閉氣先

o
係度forward出去比我d朋友, 希望你地下次遇到類似情況都所警剔。
尤其是一個'running' 35-40
著得挺斯文既女人!!!!

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
629 點
人人需提防!!!

事發位置大概在尖沙咀加連威老道的 bossini 附近, 突然有一個年約35-40 歲的女人,外表實在不像壞人(啊呀!!? 不要再以貌取人
), 髮型 -'running'長及至膊頭,她捉住我的左手對我說:「小姐你係咪著中碼衫架 .....冇野架 ......我問下咋 ,
你係咪做 model架。」
不知不覺我巳開始感到暈眩,我撇開她的手 用最快速的步伐向前行(講真我的手腳行動巳開始感到遲緩發軟),
但我看不見有煙的物體,很厲害,她只是對我說話,30秒也沒有呀!!

我知道我巳快撐不下去了,於是我入了中華電力坐下,我休息約10分鐘後,
看見前面有間 7-11便行過去(我巳觀察了有沒有可疑人物才離開,其實根本沒可
能 發 現他們呀!), 我一心想著買白花油令自己醒過來,付錢後企在bar搽油(我隔離一直企著一個女人,不是之前那個),我本想離開(我亦看見那女人巳走),我未出門口(因為我大嫂剛剛call我叫在
7-11 等 她), 我再返回bar那女人突然返回)她向我說話,我知道他們(迷暈黨)定不會放過我,於是我出去那些人多的店舖(心裡希望大嫂快來呀),我不停穿梭那些人多的店舖,最後大嫂來了
...........。

我並沒有財物損失,但請各位人事轉寄出去,好讓各人事事提防(尤其女性)!!
請不要立亂同陌生人說話呀!!!

EXP
629 點
有人回應 :
我相信係真嫁!因為今個星期三晚,我係銅鑼灣都試過類似情況, 行經 Timesquare 附近,有個女人行過我身邊用手摸左我膊頭一下叫停我,
好慢甘同我 講:「 Miss... 唔該 ....Miss... 我想講 ... 」。我都聽唔清楚 佢 講 咩,只係突然覺得唔多舒服同頭暈,
我無理佢諗住繼續行,但仲貼埋黎想再講野,個時感覺怪怪地甘,好似聽極都聽 唔清 楚佢講咩,佢有想扶住我嫁,但一見我朋友行過黎佢就慢慢甘行開。

雖然我冇手軟腳軟,但就好頭暈同埋對耳仔好似塞左甘,個種唔舒服同頭暈要直到
我 坐低抖左成廿分鐘先散。
原本我仲以為係己唔舒服先頭暈,但睇完上面個 email 之後 ,就覺得可能同個個女
人有關。
所以無論男女,大家出街真係要萬分小心!
各位朋友! 小心 !! 小心 !!!
如果唔係自己親身感受過都唔知原來迷暈黨咁厲害。

(((唔好意思一次過po唔哂出黎,要分開3次)))

EXP
2696 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

多謝你啊!!

我會小心d!!我轉左比別人知!!

EXP
6727 點
以後出街要小心d先得,我都會提醒身邊的親戚朋友們,感謝你的分享。

世事豈能盡如人意,但求無愧於心。

EXP
251 點
依個睇過 不過 真的要提防= = 太猖狂了
把過氣了的電玩都找出來玩一番 感覺不錯><

EXP
576 點

友誼之星勳章

..............................太難以置信......
好恐怖:L
有問題可到官方網站論壇提問~謝謝

夢想世界官方論壇

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
係我就new下鼻屎先-w-睇佢敢唔敢整我膊頭
再唔係我整下自己個鼻打個乞次(超級鼻敏感)...睇佢死唔死開d~
何況我除左衣物同眼鏡身上都冇咩錢-3-