AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3231|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

見習記者 名人專訪[搭斯鬼#] [複製鏈接]

EXP
466 點
樓主
今次搵黎訪問ge玩家(搭斯鬼#) 相信大部份玩快ser ge玩家聽過佢ge大名 今日亦十分高興能夠為我呢篇[名人專訪]作訪問嘉賓

magictim: Tim

搭斯鬼#: sir

Tim: 多謝你接受我ge訪問
Sir: thx2

Tim: 首先問一問你個人資料先~ 請問你玩左童話幾多年?
Sir: 實際的不記得了,但是由童話在7-11買思樂冰送遊戲光碟開始玩.

Tim: 可以介紹一下你童話入面ge分身角色ma?
Sir: 常用的 搭斯鬼#吧,分身很少用.常on放檔的是賞心悅目#吧

Tim: 在童話合ser之前 你係玩邊一個伺服器呢?
Sir: 國王的新衣

Tim: 我係排行榜到見到 原來你係封印幻獸入面ge排行人士!! 請問你大約捉過幾多隻寵呢@@?

Sir: 不記得了,不好意思

Tim: 我經常係金商前見到一句---搭斯鬼#賣可因 請問你d 錢主要來源係邊到呢?
Sir: 賣物品

Tim: 總共賣出可因得返黎ge$大約係幾多?
Sir: 幾萬吧

Tim: 嘩 呢個數目都唔細wo@@~!!
Sir: 這數目不算多吧,前輩玩家們可不止

Tim: 你宜家係家族[放流鬼域#]ge大頭 想問下呢個族係你開的ma?

Sir: 是的,但開始時不能不說的幾位開族幫手,富中之最#,chun知妹#,小酷兒#等等

Tim: 開族都有一段時間 可唔可以分享一下你地族ge趣事呢??
Sir: 趣事很多,但苦事亦多.趣事多來自各族人的笨,嘿!例如之前有個族人成百lv,上遺可以唔食泡泡糖一野就跳海,嘿.苦事多在予一些吵嘴吧,但我都借此機會多謝各位族人對呢個族既各種參與同付出的.

Tim: 對於族人之間ge爭執 你有咩妙法處理呢?
Sir: 由佢嘈,你幫邊一方都會比人覺你幫對方的,只要出言不太過份,自已細心的看清楚件事,侍事情清楚後再用私人方式(俏頻)去處理.

Tim: 都係一個唔錯ge方法
Sir: thx

Tim: 另外想問下 你都係一個老玩家 由開始到宜家 有冇中斷過?
Sir: 是有的
時間主要是每一次合ser前

Tim: 大約幾耐 有咩原因令你再玩返?
Sir: 最長的幾個月吧,但都唔會完全中斷的,大約可能是去到一個星期先on一次咁吧, 朋友令我再想玩返

Tim: 聽你咁講你對族同朋友都有好重ge感情 對ma?
Sir: 對的

Tim: 但我係你散緊步ge寵名睇到[搭斯鬼#賣改名族] 既然你對放都有一定ge感情 點解咁忍心要賣呢?

Sir: 賣個果族不是放流黎的,本身我名下有幾個可改名的9 lv族的.

(原來如此相信呢個答案都可以令聚放流的族人安心吧~~)
請看下文↓!!!!!!

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
466 點
Tim: 自從我入左你ge族發現你經常會係金bk上面個轉角位[靜坐] 點解會揀果一個地方呢?仲有點解會有[靜坐]呢個行為呢?
岩岩所講ge死角位(紅點示)
Sir: 金銀銀行左上死角呢個位,我由無升lv無捉寵開始就已經坐係度,不知不覺坐了幾年,開始時坐呢個位既原因有幾個,其中一個是因為當時做的買賣較多,呢個又近銀行又無咁lag所以就坐定定係呢度...

Tim: 哈哈 宜家好多人開始學你咁坐係個死角位 睇黎你對其他玩家ge影響力都好大@@ 唔知你對呢件事有咩睇法呢?
Sir: 好事黎,死角熱鬧起來,不過又借呢個機會同大家講,個死角位係我嫁喂!我坐幾年唔好搶我個位><

成班嘩鬼左住佢老人家係死角位安坐......又難怪佢要係到呼籲la= ="
Tim: 最後 有冇邊d朋友想特別係到多謝下佢?
Sir: chun知妹#,富中之最#,小酷兒#,小小的笨笨#,紅楓兒,劍雲之俊#,童童娃娃..等等...太多太多..

Tim: 再一次多謝你抽空接受我ge訪問
Sir: 多謝你訪問我,祝閣下勝出是次比賽
                                               與c sir合照~~~~

EXP
7 點
入左照添><

xDD
:lol :lol

EXP
4 點
非常好牙@.@
鬼佬做左名人a"a
田田做得好:time:

EXP
6 點

塔斯鬼

你幾時....塔左= ="
d問題....都唔尖銳...
再訪問過你...搭斯sir:)

EXP
6 點

我地今期專訪ga係"塔斯鬼"

我地數一下有幾多個錯字@@"
最小有5個呀 tim 哥仔....:L :L

EXP
466 點
首先對於錯字一事對大家致歉 現已為錯字作出了修正
另外 亦非常感謝[長期糧地]所提出的意見如提醒
對於訪問嘉賓的問題 小弟亦曾考慮過一番 但因尖銳問題實屬敏感話題
有可能會引起嘉賓反感 因此 問題會較溫和

EXP
28 點
搭c既死角已經俾人攻陷左xd
遲d趁你唔係度 拎埋你個位先;P

EXP
10 點
有錢人,比人訪問0.0"

EXP
466 點

回覆 10樓 得成=] 的帖子

c sir算唔算有錢人我諗要等佢自己講la
但有冇錢並唔係今次我要訪問佢ge原因

EXP
221 點
c sir 十卜 u^^

EXP
36 點
幾萬蚊,..囧

EXP
466 點
原帖由 aesopn74858 於 2009-8-4 19:55 發表
幾萬蚊,..囧

唔通你就係c sir@@?
幾萬蚊.....係係童話賺到ge hkd掛;P

EXP
6 點

thx 哂

不過重有d錯字 tim 仔 @@"

EXP
466 點

回覆 14樓 長期糧地 的帖子

你所指ge[錯字] 係咪指重覆左ge字同冇分格ge句子?
我已修改了
多謝你再一次提醒

EXP
6 點

回覆 15樓 magictim 的帖子

係第4行@@
tim 仔^^

EXP
466 點
勁wo@@
我之前叫我fd一齊睇都睇漏左tim~~
點解你咁勁 咁細心留意我呢篇ge@@?

EXP
6 點

回覆 17樓 magictim 的帖子

因為係tim 哥ma:victory: :victory:

EXP
4 點
搭斯鬼t_t 我對你唔住你仲記唔記得4年前有個魔c問你借左幾set石 之後無玩戈條友=[ 我有搵返你 你話唔記得我-^-