AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3386|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

誠心問精煉的問題 [複製鏈接]

EXP
38 點
樓主
唔好意思,我是回鍋玩家,
太多太多基本野都唔知,
game入面又冇朋友仲玩緊,冇人問.:'(
我稔精煉的問題好多人問過,
但我見答d答案都好簡短,睇完都唔明,:(
可能玩開的人以為呢d咁基本的野係人都知,
所以略略講下就算.
所以希望有好心人可以詳細d答下.
謝謝

以下有d問題我唔知我理解有冇錯誤,所以都問多次.
1.在那裡可以精煉?(好似係巴城...但巴城點去 >.< ?)
2.任何東西皆可精煉?(係咪只有迷裝先可以精煉?)
3.精煉有什麼用?(我見d人d裝可以+30體)
4.精煉一次要什麼材料?要幾錢?(好似要金屬或寶石)
5.如我想精煉d數值加得好d,有什麼技巧嗎?定係完全random的.
6.如我想d裝只加體,可以控制嗎?
7.精煉有什麼限制嗎?(我見d人話一件裝只可精煉10次,同埋每一次會扣耐久,
咁點解我見d人+30體的水晶鍊,耐久可以過千?)
8.如果我想精煉一條+30體水晶鍊,步驟係點?需要什麼材料?)
再一次感謝回答的朋友.

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
601 點
1.在那裡可以精煉?在巴格達城的 22,46 除了就是武器加工的地方,也是謎之裝備精煉加工的地方
2.任何東西皆可精煉?做任何裝備都有機會出現謎之裝備,只有迷裝先可以精煉
3.精煉有什麼用?謎之裝備一開始拿到數值那些是固定值,必須要找巴格達城 NPC 精煉才能展顯其特質
4.精煉一次要什麼材料?要幾錢?精煉材料「四疊」寶石 [20粒]or 金屬[20粒]金屬是加裝備本身數值(如防禦力防禦率、攻擊力命中率),寶石則是增加屬性(如加技能)金屬比較好解釋,反正放越高等級的金屬越能提升裝備本身數值
寶石,每一疊寶石必會讓此裝備出現一種屬性,四疊就一定會有四種屬性(最多四種)當然,寶石等級越高出現屬性會越好看(譬如低等寶石可能隨到力量加 1,高等可能加 10)像是追求高攻擊力或是高防禦力的就可以四疊全放金屬如果是想要特殊屬性的戒指項鍊,就全放寶石
5.如我想精煉d數值加得好d,有什麼技巧嗎?定係完全random的.數值睇石/金LV,屬性=random
6.如我想d裝只加體,可以控制嗎?NO
7.精煉有什麼限制嗎?(我見d人話一件裝只可精煉10次,同埋每一次會扣耐久,
咁點解我見d人+30體的水晶鍊,耐久可以過千?)<<童樂ser- -??
8.如果我想精煉一條+30體水晶鍊,步驟係點?需要什麼材料?
QUE4講左~~
童樂ser我唔知,上面既係快/鴨ser

EXP
38 點
多謝你的解答先.
解釋得很詳盡.

我都係玩快ser的,不是童樂ser

我仲有少少問題想問.

1.如何去巴格達城?
2.依你的解答,如我想要+30體的水晶鍊,
我要準備1條迷之水晶鍊,80粒寶石(越高等越好),對嗎?

EXP
843 點
原來咁煩咁多手續架...

EXP
26 點

回覆 3樓 redbloodcell 的帖子

吾係80粒 佢只比一次5次放 姐係一set就得
巴城可以去貝港再到巴 吾識上敗家睇都得

EXP
38 點
原帖由 夢想乂文 於 2009-7-21 14:27 發表
吾係80粒 佢只比一次5次放 姐係一set就得