AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5715|回復: 48
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 合S後70金副掉寶低,幸符冇效, 求GM向GAME商反映要求改高掉率.   [複製鏈接]

EXP
61 點
樓主

自森之國同海之國合左SER之後,

打70金副既掉寶被調低左好多

打成個副都唔出一件金裝.
好多時開齊1,2星幸符打哂3次全副都係冇金裝出
最好彩戈日都只係出左3件金裝(同樣開齊符打哂3次有5隻王全副)都仲未計岩唔岩職

同以前(未合SER之前)相比,
以往只要開齊幸符,基本上每3隻王(只係粗略大概甘計)就出會出一件金裝(岩唔岩職都好啦).
以60金副為例,5隻王,開齊符打,我每日打哂3次,都汁到2-3件金裝(仲有D比人汁左)
但依加呢.?唔會再有依支歌仔唱.

調低掉寶我都明白可能係遊戲政策...但未免調整幅度太過份了吧.
好多日子都係食白果(一件金裝都唔出,連唔岩職既金裝都冇)P.S.開齊符

仲要出左個新職...我地出中岩自己職既裝機率更低了.!!!!!!!!!!!!!!
點解要較到個率甘低

甘辛苦升到70LV打金副,出件裝都甘痛苦...你知唔知會打到架????? 會想DEL GAME架.!

另一個問題都同樣出現>>幸符冇效果.
即使GAME商調低掉寶率(正常,我當你想謀利<-這點是人之常情,可以理解)
玩家用幸符打副...,(管我用可易的還是不可易的,總之就幸符啦, 需求大了幸符自然有銷量)
但點解?TELL ME WHY?開齊符都係食白果...????(唔係1日既事...打5日副3日都係0金裝出現)

唔知係GM大大將掉寶改到開左幸符都係低到出唔到金裝既地步還是合SER之後D幸符過哂期.?

跪求將70金副金裝掉寶改反高,解決幸符問題

上文只係由本人自行觀察所得而非什麼精密計算.

我都不過係一個普通玩家.掉寶既測試唔應該由我去做吧.?我只係以自己日日打副既親身感受去發表此文,

還望GM同GAME商正視一下依個問題.

相信多甘多位合SES前後有打70金副既玩家都有依個感受,如果有請企出黎出聲.講句公道說話.

同時希望GAME商體諒下我地班玩家.

辛辛苦苦升到70LV日日招人招到死死下甘組隊又EC又0CD又打手又塔去打金副.

白果白果白果白果白果白果白果白果白果!!!

金裝既掉率確令人好心灰....

此貼為本人突然有感而發,如有什麼錯漏請見諒,如有不同意見歡迎提出.謝
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
精靈樂章
EXP
241 點
依家太多職

EXP
147 點
唔可行*V*

提議將機率較到平均每2-3隻王出1件金裝好過~

EXP
294 點
其實改下個制度仲好,如果出金裝,必定會出同組內有既職業既金裝

EXP
61 點
啊...貼子沉了.

雖然意料中,GM沒回覆...

我也2天沒上了,不過還是有點失望...

還可以說什麼?!

看清楚吧.造就是GAME商對70LV老玩家的態度.

說到祗70LV的也算得上是有份養活這GAME的吧.

看.!別說掉寶了,連回覆也沒個.

幹你臭GAME...!!! 休想再投資在你身上.

採取HEA玩政策...88 沒良心的ALTA

EXP
1100 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

佢仲要加左掉寶50%   :x

EXP
1027 點

瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

岩岩打兩場70金,開左貓杖同食左一,二星符,打左一共10隻王出左一件金裝
個機率合唔合理其實真係好見仁見智

EXP
531 點
今個星期維護之後似乎出多左 希望唔係錯覺或者gm又偷偷地改低番啦

EXP
61 點
GM唔打算再覆貼?

不過算啦,總算同官方回報左對70金副掉金裝率有怨言依個問題.

相信官方唔會漠視70LV玩家既感受吧,畢竟角色到了70LV對GAME商都有一定既貢獻吧...

但幸符問題.始終仲係希望會得到一個回覆.

確定70金副中,幸符係有效既.?

依個到祗係BUG定個掉寶率既問題?

最後最後希望GM可以向官方反映掉70金既問題...可以調整下70金副既掉寶率,同埋如GM甘講.遲D會有金副活動啦.

EXP
61 點
卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 21:08
唔記得嚕~

剩係岩岩出70金副無幾耐~

只能說.

合SER前我都出左3件裝,1件甲2隻手  3星期內出既...

合SER差唔多1個月啦...合SER後我日日都有打一件都冇.

明顯地掉率唔同左

EXP
1160 點
唔記得嚕~

剩係岩岩出70金副無幾耐~

EXP
61 點
卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 20:27
頭4件係...岩岩出金副無幾耐果陣~

第5件就隔左個幾月~

全部合SER前出.?

EXP
1160 點
頭4件係...岩岩出金副無幾耐果陣~

第5件就隔左個幾月~

EXP
61 點
卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 20:20
頭4件打左唔夠一個禮拜~

第5件打左個幾月~

甘請問你頭4件係幾時打,最後一件又幾時出,我只係想有數據甘參考下.

至於我身份好抱歉暫時未想公開.

另外對直叫你game名一事講多句sorry.

EXP
1160 點
頭4件打左唔夠一個禮拜~

第5件打左個幾月~

個機率唔係改低,係本來就低~

到第5件出埋果時,我1件重複既都無~咁就知係根本低...

仲有我都好奇你係邊位~?

EXP
61 點
卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 20:08
而家都已經周街金~點解人齊你唔齊~

呢句係事實,你打唔齊就怪出裝率低~

始終都係忍唔到手覆你.

重新.我指既係合SER後70金掉金裝大不如前.

仲有有好多人都角得的確個率係被調低左好多.唔係我一個黑仔.

我都表明係唔出金裝,唔係唔出我件裝啦.

若果係我問題,甘其他玩家同我一個樣有問題?

定我剋住哂全SER人.?   

靈魂舞者既然你齊裝,甘你唔知依加70金既情況都好正常...

如果你真係角得係人問題不防打下70金副作個測試,另外好奇一問.

你套70金打左幾耐.?

EXP
1160 點
唔回唔回~都係要回~

打唔到就怪呢樣果樣~

不過走去怪下馬會六合彩中既機率低~

♥.MUCH♥.  只怪你惡言相向挑機成功-.-搞到我第一眼就即刻比左個心入面最真心既反應你...又要同你講對唔住喇:( SORRY~  發表於 2013-2-20 20:21:34

EXP
1160 點
而家都已經周街金~點解人齊你唔齊~

呢句係事實,你打唔齊就怪出裝率低~

人齊你唔齊,就話改低左機率,機率偏低~唔通齊左裝果D人部電腦比你果部電腦掉寶率多D咩~?

你自己都識講機率,機率已經唔係隻隻王都保證出裝啦~而且仲要出岩你想要果件,會唔會係更低機率~?

我的確係一早齊左裝,不過就唔係理得其他未齊既人死~

只係而家眼見有個未齊裝既就係度怪呢樣怪果樣~

♥.MUCH♥.  眼見甘多野你係神啦靈魂舞者  發表於 2013-2-20 20:11:01

EXP
61 點
卍xx鼠xx卍 發表於 2013-2-20 19:52
改到野外普通怪都會跌好唔好~?

打唔到就怪呢樣果樣,不如怪下自己點解咁黑,去黃大仙拜個神好唔好~?

甘重火葯味架你-.-

而家都已經周街金~點解人齊你唔齊~ 人生攻擊喎.你針對人唔係針對事了~~都話左改低左個率啦.之前D人出哂,依加D人出唔到.

唔知你咩人,便E官方保王黨.?還是自己齊左70金就理得其他未齊既人死.?

算啦.我開個貼反映比官方睇我打70金有怨言.

你既意見官方同我都睇到架喇-.-

我唔再回應啦.冇謂變罵戰...對於以上同之前既言論如有得罪,只好同你講聲對唔住喇. I AM SORRY!

EXP
1160 點
齊金裝見唔見得個個勁我就未知~

未齊金裝有人怪出裝率低就眼見~

♥.MUCH♥.  OK-.- 講到掉寶低係我問題甘OK!!明白了! 多謝你既意見  發表於 2013-2-20 20:03:38