AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1696|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

建議各職業變身效果+抗性 [複製鏈接]

五級富豪會員

沒有傷心的回憶

EXP
1204 點
樓主
可能會有人有反對聲音,但我覺得有咁既必要..而家個個都玩術/王術攻超強,
pvp唔講..因為會有人講,自己谷抗性咪得囉..但我自問,玩得不強..但講真果句,係咪個個玩家都可以玩到好勁好強?
打王而家我見術攻超強,59副為例,火抗唔夠..都會被秒,單靠抗裝..又係咪人人頂到,補師補得血黎..分分鐘都已經被秒死了~
而家御靈更有減冰抗,雲狩冇抗去頂亦會被秒死..但個個玩法唔同,係咪要因為要頂某d職業而去谷抗性?咁呢隻game既彈性限度咪又變少左囉?

我另外有post都有提過,因為出左轉屬布..術攻亦夠強,物攻太易俾人谷到不費吹灰之力便能被秒..咁樣促使大部份玩家都選擇轉玩術攻...連「力士」都要轉行玩術,咁有咩意義?!

當然..要求變身有+抗性呢回事,有利有斃..本身有谷抗性既,可能變身後抗性變爆..但好過冇心谷抗,想照自己意思去玩既..但卻下下被秒(不論對人/王),咁係咪會令到D人覺得好沒趣?
我不要求改弱其他職業,亦唔係只+某D職業既變身+抗性..我係要求所有職業都有+,夠公平不?要求不多..15%/20%已經足夠,望官方有回應~

以上只屬建議..不喜勿插~~~
@w@
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
958 點
lok_42 發表於 2012-3-31 17:10
連擊機率高既話,根本唔關係咪5%機率事..如果唔係,坦職..用回血,點解基本上下下回血效果都出姐?咪又因為連 ...

但係技巧上既野..係咪個個都精??

技術唔精咪要練習囉 ~ 有邊個生出來就識玩 ~

個個都係死住打~ 死住練架啦 ~

死幾十次~ 到知道點玩 ~ 個下先有成功感 !!

自己打電腦打唔贏 ~ 就應該多d練習 ~ 因為d王真係唔困難 ~ 好多人都打到 ~

如果99% 人都打唔贏 ~ 就可能係 王問題 ~

90% 都無問題 ~ 應該 王設定無問題吧

EXP
366 點
15~20%真系唔洗玩,E家D坦好多都75%減物傷,再變身如果加埋抗性,就可以全抗75%,過份屈機WO

五級富豪會員

沒有傷心的回憶

EXP
1204 點
badbear 發表於 2012-3-31 15:47
扣抗得 5%機率 ~ 你估100%咩 ~

pvp~ 戰場唔講啦 ~(要講又講到天光)

連擊機率高既話,根本唔關係咪5%機率事..如果唔係,坦職..用回血,點解基本上下下回血效果都出姐?咪又因為連擊快..
仲有王招唔一定係十字技既..都係用番59副隻尾王黎比,招大範圍既唔夠殺咩?
技巧..係既,玩game係講技巧架啦..咩game都係,但係技巧上既野..係咪個個都精?玩法個個都唔同啦..我就唔覺15/20%抗有幾多,多既話普通打隻世王上30%抗得啦..
@w@

EXP
958 點
lok_42 發表於 2012-3-31 15:00
講真..如果多15/20%抗都唔係好高,當上項鍊,2隻戒指..當埋你全部3抗啦,計埋你自己技能有+抗性當15%..總計 ...

扣抗得 5%機率 ~ 你估100%咩 ~

pvp~ 戰場唔講啦 ~(要講又講到天光)

王d招唔強 ~ 就唔叫王啦 ~ 老實講副本d王 真係算容易打 (係黑衣人困難d),  同埋太容易 無難度有咩好玩 ??

郁下都話單刷甘有咩好玩 ~ 有難度~ 講合作先好玩 ~

如果隻坦企定定~ 王十字技~ 直綫技你都中 ~ 甘就抵死啦

EXP
958 點
lok_42 發表於 2012-3-31 14:49
如果補師唔行近D又點樣補..如果頂唔到王招技即死既話,咁又點樣補坦/打手?講野唔好不切實際吧!!
仲有你抗 ...

有坦既話~ 補師可以走位閃招 ~ 呢隻game 就係講技術 ~

老實講~ 只要坦吸得實~ ec 多數補得到 ~ 呢個根本唔係問題

15/20 % 抗當然多啦 ~ 入埋抗石 ~ 布袍職 打落去根本唔痛 ~ 到時戰場/會戰/星鬥 ~ 布袍職個d真係唔洗打

五級富豪會員

沒有傷心的回憶

EXP
1204 點
tomtom35 發表於 2012-3-31 14:28
血少防低攻高系布袍特色,唔通又硬又高攻?我未見過有GAME系咁

講真..如果多15/20%抗都唔係好高,當上項鍊,2隻戒指..當埋你全部3抗啦,計埋你自己技能有+抗性當15%..總計當你某幾樣抗有45%
但你術攻既..你玩扣抗,神器又10%..項鍊戒指當你是但1樣都係扣抗既,都扣左20%去..如果計埋玩御靈扣抗果度..都變左負數啦,咁+得好多咩?唔覺

打副本..上面都講左,你少d抗..王既技都分分鐘秒你,唔秒你..都重傷,講坦,打手冇得講..但講你補師(靈仙/天道),e師(神巫/御靈)  唔諗下,隻王既技下下都咁大範圍..你走都未必走得切,補師唔駛講..一定要近坦同打手補,但你神巫御靈點擋?
話就話可能係特色..但都仲有改進空間~
@w@

五級富豪會員

沒有傷心的回憶

EXP
1204 點
badbear 發表於 2012-3-31 14:22
不喜 ,
你話講打王 ~ 坦留比 力士/ 武者 做啦 ~ 大把力士/ 武者頂到王既攻擊

如果補師唔行近D又點樣補..如果頂唔到王招技即死既話,咁又點樣補坦/打手?講野唔好不切實際吧!!
仲有你抗得果15/20%,抗得好多咩?況且我所提出既..戰場/會戰/星鬥/副本,都係講求團隊合作..如果只係1,2個頂晒既話..咁駛咩組隊打?
@w@

EXP
958 點
tomtom35 發表於 2012-3-31 14:28
血少防低攻高系布袍特色,唔通又硬又高攻?我未見過有GAME系咁

嗯~ 無錯 ~
不過再加埋抗 ~ 甘布袍 就 血少 防低 低攻 了

EXP
366 點

EXP
958 點

不喜 ,
你話講打王 ~ 坦留比 力士/ 武者 做啦 ~ 大把力士/ 武者頂到王既攻擊

如果講 PVP, 變身 + 抗~ 甘 布袍個d咪可以食屎 ??
本身已經小血低防, 依家加埋抗~ 打你唔痛~ 甘打條毛咩 \

如果你加抗~ 我建議 布袍既變身 + 80%減傷, 暈眩免疫, + 300%反傷 , 攻擊輔加封技 , + 30000 hp, 每秒自動全回血

不喜勿插

Ping0v0  你果然係創作天才  發表於 2012-3-31 14:30:40