AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2903|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

70~79LV巫法 要勁唔難!! [複製鏈接]

EXP
341 點
樓主
大家好   我係一個73lv巫法   叫M0nsterDIm   我不可以被稱為屈機   但係我有小小做巫法 心得...(以下只係個人意見 唔好唔好話我  一齊討綸)

一個巫  最緊要係靈(修一定要)其次係寵仲有防   本人靈  防   寵可以話係有小小勁勁地...但係速就慢過毛蟲  先說為什麼我唔要速:
                  要速基本上係怕人封/人快招k左你  但係 你杭性(智杭) 杭法(70~75lv要12左右  76上則13左右)  仲有杭封技高(升爆)   基本上冇咩人封中你(80下)  如果係中 都封得唔耐  仲要好多時miss封。

我岩岩話...一個巫主要係靈  怎樣高靈?? 答案係食屬單&好裝 打埋石<<廢話;P
食單...我係食到d敏去到唔可以再食  再扣小小(一定要小小好小)體  全+在魔力上  找埋好裝打埋石  那便有850靈左右 。

其次 是防   防...打戰係好重要  所以係唔可以做一個超高靈法c 唔要防  我本人係學戰心  可能d人話我傻  但係一d嘟!!!唔傻    因為 戰心會+5%防  +5%靈  你有850靈,扣左50  + 5%靈姐係=840靈左右  +埋防 (如你件甲果d打左一/二個月石)仲有個甲+170上防   那你有700~760防 。

寵方面  最好整4~5隻力寵(打戰法)      1~2隻法寵(打術)      1隻封寵(打戰)    如果有錢  全有神佑  一隻最尾出有鬼魂最好  

巫招方面:
                禦蜂術   新手時   便好用   後期係垃圾
                通經活脈  可以要可以唔要  如配合抽魂煉魄用會好好(組戰 如果d戰冇fp可以+)
                閃光術 單p必要   上左5lv打戰 如果好彩會回回miss戰d招 (對法c/術用冇結果)
                蘿蔔召喚陣  冇咩用  刀盾  魔靈仲好
                蝮蛇蠱 有d用  比起擾魂決,up左上lv會高攻(17x左右)仲有擾魂決15%毒中  e個越高lv會好2中   本人係用e招毒人   成日中:lol

夜靈蠱  冇咩用= =唔可以對自己用 單p對寵用唔係好有效果   
                爆裂蠱  初時群技 如果只係有e招群便用e招
               凝神決可以對人解封  組p時有d用
                辟邪咒    60lv下係一招好好ge技   但係60上有別的招   e招便唔好了
               擾魂決  e招毒中人機會係15%  好小  建議用蛇
               罰惡令  一招唔錯既群 但係抗性差
              借屍還魂 組p一定要有   張自己寵起人  回人的hp係視自己寵hp而定

刀盾召喚陣 一招好好既技   杭性一般   打人/比人打係視你攻指/防  杭指   招技高lv隻兔會勁打法戰比較好
              降天雷  完完全全係一招 唔係好好既技...抗性唔好    威力小 話係快招又唔係快招
            亂神決  如果係戰爭弟一招出   d點會回   因為e招消耗唔係好高點
             溢能咒  一招超快ge快招  抗性一般
            噴炎咒     一招抗性好  威力上左高lv超大  效率高 ge招  一招好招
             雲霧令 一招回hp招  回好多下  
             木王蠱 一招好過罰惡的群
             木秀於林 唔錯的一招技   但係效率衰左唔係100%上   比起噴炎/巫毒 係廢
             巫毒降    一招好好的招   更新左後   力敞杭好左   115%效率
             天劫殺  一招快技  可以做主技  因為
群攻抗性係40%  人出群打你寵+人時用e招  正了
            霜凝蠱 扣人速   威力一般  杭性好好
             迷魂降 一招食人mp fp 既招  在打持久戰時   食一食人mp/fp  哈哈  冇哂
            迴光返照   我味試過用e招   冇見個人用  唔清楚= =
            刀山火海  係巫裹最好的群 up左lv  仲好個80lv果招群
           回夢降   如果係一個快法c   咁食人d點可以令人冇點出唔到招        抗性 一般
              草魄蠱  一招可愛技  一個樣字  唔係好有用
             畫地為牢  用係可以使用普通物理攻擊) 唔好看官網up   錯的       閃避減少至0   冇咩用
           抽魂煉魄  +埋通經活脈 是一招唔錯ge招

魔靈召喚陣   一招   招一隻法寵   打術岩了(打人的傷害係計招技lv  法指)(人打你係計防指 杭指)
            萬蟻蝕像  比刀山火海威力差 抗性比刀山火海好
             金蠶蠱 一招會+打人威力 唔錯  抗性好
             天魔亂舞  用左有20% 令人下回防  抗性 好 威力好
           大夢魘惡境 :lol  一招好好ge招  威力 好  靈巧抗性40   20%令人扣10%攻擊、防禦
、靈力、速度、閃避、命中:time:

多謝看這段長文:lol        多提一次  如果唔係好同意唔好打救/鬧死我:Q   多謝
                                                                                                  by南ser d:35844 MonsterDIm(味改名是闇乂暗)
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
451 點
好文呀......巫招刀山火海超勁

EXP
341 點
法C既力量   ...係扣唔到..唔可以扣的:'(

EXP
325 點
樓主好有心機打:em800_111:
"我係食到d敏去到唔可以再食  再扣小小(一定要小小好小)體  全+在魔力上"
以上呢句我唔係好贊成.
我唔反對扣敏但係要扣係都扣力量先嘛:em800_18:
另外我唔認為要扣體:no:
體唔扣得.扣魅好過:kiss2:

EXP
39 點
..............................原來係咁,   我係samuel  小暗子;P 傻kai暗:lol

EXP
341 點
:L 我唔係話洗走hp...我話小小  我刀唔小hp    我打e d嘢打左1個中:)

EXP
898 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主好有心:em800_05:
用左幾耐打成編野:em800_08:

EXP
34 點
hp  低也一樣沒用

EXP
347 點
;P 是嗎  但我看止戈封的很強大 止戈看等級比杭還要高      

ps 哪你試解釋招式的命中用從吧=]     我看就只是你好運

EXP
341 點
仲有   和為貴同止戈封 係因杭法中唔中  仲有 我e+咁小敏仲係咁miss   咁你話有咩影響??- -

EXP
347 點
原帖由 小暗子 於 2009-6-10 18:26 發表
- -高敏唔會miss戰攻  我以前73lv 400速  閃光埋唔會miss戰d招   e+ 28x速 係咁miss了...

速唔=敏嫁

EXP
341 點
- -高敏唔會miss戰攻  我以前73lv 400速  閃光埋唔會miss戰d招   e+ 28x速 係咁miss了...

EXP
347 點
:L 唔夠速  撞正儒咪姐係等死  和為貴同止戈封法師都加5%機會  佢次次快過你封到你就可以sm死你 = =.同埋你覺得人地只係用虛空同靜默封人咩#51
所以我係比較重視敏  同埋高敏可以較易避開戰既攻擊