AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1530|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

我玩曙光個時冇啦啦彈左個叫咩Direcyx 幫幫手  關閉 [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
248 點
樓主
:em800_27: :em800_27: :em800_27: 我玩曙光個時冇啦啦彈左個叫咩Direcyx 幫幫手啦我又冇玩2開-點搞  教左我佢會有30m我叫恐--
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1746 點
會唔會係顯示卡有問題喔@@?

EXP
883 點
原帖由 CDD 於 5-5-2009 20:19 發表
大家都錯左~~

曙光是使用DirectX 9 SDK開發的遊戲,當顯示卡驅動程式太舊無法相容於DirectX 9時, 會造成顯示程式初始化的失敗,故不能執行曙光

按一下 [開始] 然後再按 [執行] ,鍵入 dxdiag,然後按 [確定],以取得關於診斷  ...

down個DX.10把啦-_-...
我intel-,-垃圾顯卡!

EXP
1014 點
大家都錯左~~

曙光是使用DirectX 9 SDK開發的遊戲,當顯示卡驅動程式太舊無法相容於DirectX 9時, 會造成顯示程式初始化的失敗,故不能執行曙光

按一下 [開始] 然後再按 [執行] ,鍵入 dxdiag,然後按 [確定],以取得關於診斷 DirectX 安裝問題的詳細資訊。

( 下載DirectX 9.0版本程式 )
http://download.microsoft.com/do ... rectx_9c_redist.exe

按一下 [開始] 然後再按 [執行] ,鍵入 dxdiag,然後按 [確定],選取 [顯示] 標籤,以取得顯示卡相關詳細資訊。
建議使用 ATI,nVidia,XGI 桌上型/筆記型電腦的獨立顯示卡,其它廠商、主機板或筆記型電腦內建顯示晶片,因為無法保證有足夠的相容性或效能來執行曙光Online,不建議使用。過於老舊的顯示晶片,例如於nVidia GeForce 2之前生產顯示卡, SIS全系列顯示卡,將無法符合本遊戲最低硬體規格需要,可
能完全無法執行曙光Online。  

一般玩家會遇到此問題,大多是從未更新過顯示卡驅動程
式,而一直使用顯示卡所附的舊版驅動程式光碟片所導致的,所以請玩家自行上網下載並更新顯示卡Driver至顯示卡晶廠商(例如ATI,nVidia)。

仲有,可以重裝曙光=.=
君與我,當年亦情真。
小軒窗下,竹影夢裡,嫣然倚翠門。
奈何一心雄國志,縱紅唇烈焰,
傷若翰海,歎情存幾分?
驀回首,遇故人,驚斷魂。
問前塵何去,來生怎續,
不信春去便無痕。惟願人間無恨,
執子之手,共度晨昏。

EXP
883 點
#3整好左a_a咁我可能知咩事啦-_-
會唔會你個DirecyX太低-_-
禁WIN+R,之後打dxdiag
就可以睇到你個DirecyX系咩版本=]

EXP
2696 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

所有方法:重裝/重on/洗機/換機

EXP
538 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章

唔洗換機= =
洗機xd- -

EXP
1898 點
好啦
我幫你+_+
最勁ga方法

換機

EXP
1843 點
幫你整番好段文=.=  好難睇

我玩曙光個時冇啦啦彈左個叫咩Direcyx 
幫幫手啦     我又冇玩2開
點搞  
教左我     佢會有30m
我叫恐--

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

係咪有得按「確定」/「取消」...之後按左後就會彈個網出黎...?
我諗係你部機問題,試下重機再開曙光,或者唔開ie,msn之類既野,淨開曙光
睇下仲有冇事
如果有事就幫唔到你..客服/換機或者幫到你
心......好甜

相7....很甜很溫暖