AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1285|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

呢到有冇人有玩相機=]? (有幾張相._.)  關閉 [複製鏈接]

五級富豪會員

♥Super Junior♥

EXP
1551 點
樓主

我玩開LOMO =] 有冇人都有玩呢-3-

我好中意LOMO相機-_- 雖然養佢地好貴
但係佢地D效果係好特別, 數馬相機都未必做到

同埋每一張相 都係獨一無二的

我家暫有的相機:$

DIANA F+     MR. PINK:D

FISHEYE:P

即映即有-O-

仲有1部我最愛的HOLGA =P

有幾張相分享下...吾令吾好笑我._. 新手泥:P

由我學校其中一座野到 映落去個運動場到._.  
(中間右邊小小個到粉紅色個堆野就係我屋企=_=)

我FD的ART功課=]

都係我個FD._. 魚眼=P

岩岩去完迪迪尼=] 哂左相再POST  XD

`Super Junior♥利特;希澈;韓庚;藝聲;強仁;神童;晟敏;銀赫;東海;始源;基范;勵旭;圭賢♥
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

五級富豪會員

EXP
1551 點
我得閒去  書局搵下-0-
參考下-3-

`Super Junior♥利特;希澈;韓庚;藝聲;強仁;神童;晟敏;銀赫;東海;始源;基范;勵旭;圭賢♥

EXP
44 點

回覆 11樓 lamxdxd 的帖子

更正,本書係叫咩30日xx數位單眼反光機.台灣出日本人寫的

五級富豪會員

EXP
1551 點
@@ 上網睇下先
我中意D 多效果既 =]

EXP
44 點

回覆 10樓 笨BE 的帖子

同道中人,我都唔中意人地用傻瓜機影相(因為太傻瓜)

我有個牌子的數碼單鏡反光機想介紹比你(minolta)佢d機ok傢,
又平。但比sony收購左,你可以看下佢d二手機,新玩用二手都得啦

我自己慳緊錢買sony部a900(個a唔曉打)

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 AAAET 於 2009-4-21 22:37 發表
聽兩位對話後,覺得兩位對影相都十分有興趣,但覺得兩位對這學問的知識略淺。

如果兩位有心學好佢可以看一d有關的書,我有一本對新手來說不錯的書想推介下本書好像叫30日xx影相xx之類呢。本書的確唔錯(對新手來說)-.-' ...

好後悔今日去商務冇睇呢類書=-=
算吧,,下次再去商務睇=-=
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

EXP
1551 點
HAHA-___- 我吾太中意用數馬相機-3-
呢排愛上左玩LOMO

我映相新手泥... 我都有睇D映相架書架=]

EXP
44 點

影相,我都略知一二

聽兩位對話後,覺得兩位對影相都十分有興趣,但覺得兩位對這學問的知識略淺。

如果兩位有心學好佢可以看一d有關的書,我有一本對新手來說不錯的書想推介下本書好像叫30日xx影相xx之類呢。本書的確唔錯(對新手來說)-.-'因為佢有d野說得唔夠祥細如閃光燈的功能,屈光度點算出來佢無說,但對兩位應該有幫助。

小弟用緊N記的D90(太舊了)閃光燈同鏡頭更不用説(一個燈三支鏡都係古董)-.-,

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 笨BE 於 2009-4-21 21:01 發表
E+ 買即映即有 其實吾貴阿
2百幾3百幾就有部  (我個部4XX)
相紙都係45蚊10張!!~ 吾太貴阿
又好玩又好用   易上手
同朋友映相一流阿

對我黎講都好貴,因為慳錢中:L
加上冇乜點影相..(鍾意hea多過做其他野)
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

EXP
1551 點
E+ 買即映即有 其實吾貴阿
2百幾3百幾就有部  (我個部4XX)
相紙都係45蚊10張!!~ 吾太貴阿
又好玩又好用   易上手
同朋友映相一流阿

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 笨BE 於 2009-4-21 20:52 發表
大多數都吾會映錯-O-
就算映錯都吾怕啦._.
有多重曝光功能XD

哈..其實我唔係好熟菲林機,乜功能都唔多熟(基本上我可以話係只接觸過dc一年左右)

p.s手震我好勁下..影錯野就一半半,有時影相都影成幾張先至得-0-
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

EXP
1551 點
大多數都吾會映錯-O-
就算映錯都吾怕啦._.
有多重曝光功能XD

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 笨BE 於 2009-4-21 20:45 發表
呢D相機- -買就吾貴...幾舊水= =
但D飛諗 貴到飛起-_-  我而家HOLGA  45蚊  12張飛諗
哂相..因為用E沖C 哂...百幾蚊1次-_-!!
所以我草埋一次過哂..平D:P

D效果 因為有D係用曝光, 有D係玩COLOUR-_-
所以好令:$ ...

$45先至12張..真係貴左d,如果手震(如果有防震/本身唔會手震既請無視)/影錯左(每次都影得好準既都請無視)既話真係好易咁就冇左12張
心......好甜

相7....很甜很溫暖

五級富豪會員

EXP
1551 點
呢D相機- -買就吾貴...幾舊水= =
但D飛諗 貴到飛起-_-  我而家HOLGA  45蚊  12張飛諗
哂相..因為用E沖C 哂...百幾蚊1次-_-!!
所以我草埋一次過哂..平D:P

D效果 因為有D係用曝光, 有D係玩COLOUR-_-
所以好令:$

八級將神會員

EXP
13600 點

全部未見過-0-(除左部單鏡機←冇睇錯吧-0-?+dc)...見識太小了=0=
不過影出黎d相又真係幾正,我幾鍾意第3張至最尾果張-0-
影到好似海報!!
心......好甜

相7....很甜很溫暖