AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1061|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

有方法可以影到王怪消失時既樣+人物的正面嗎?  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
今日走左上涼月洞天打王,其中有3隻叫日法靈,月法靈,日法靈,
我只打左日同月法靈,因某D原因,所以要係隻王死既時候影低做紀錄
但今次要求高左要影埋人物正面+做「讚」,而且要睇得人同王都要睇得清清楚楚既關係,
企得位(因我唔係唔夠打都唔會用寵),按得影相制時隻王已經完全消失了...
有方法可以影到隻王未完份消失時既樣+人物正面+「讚」+影相...4樣野同時做嗎?
因為影一張真係好浪費時間,用左接近大半個鐘先至影完一隻,
雖然我以前係影過抱抱相,亦影過依類相..但今次真係好快,加上要做好多野..
以我現在既技術,真係100張入面先有1張先達到要求,所以我想放棄了......

依張正是眾多失敗品之中最成功的一張,但美中不足既係拉得遠左小小

心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
582 點
lam姐你試下打到隻王臨死就唔好打(企好做定"讚"等隻王死),搵寵寵幫你打死佢&汁野,一汁完即刻收寵+影/同寵寵一齊影,""可能""得Z_Z*
~喜勿插~

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 心霜乂碎 於 2009-3-30 23:45 發表
lam豬熱愛影相...~~要做到完美的境界=口=好可惜-口-我幫唔到你-_-你試下等佢臨死果陣定住隻王==再行去佢背後 用劍把他幹掉..再即刻行前dd@@再做『讚』的動作 即刻再影 睇下得唔得..其實我唔知幫唔幫到你...提供意見 ...

我試過相似既方法打,不過係用劍打幾下,再出定,之後出闇月殺,再換弓,按ALT+H,企好等隻王死...
結果一樣只影到堆寶物,再唔係就唔知點解做唔到「讚」...
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
1746 點
lam豬熱愛影相...~~要做到完美的境界=口=好可惜-口-我幫唔到你-_-你試下等佢臨死果陣定住隻王==再行去佢背後 用劍把他幹掉..再即刻行前dd@@再做『讚』的動作 即刻再影 睇下得唔得..其實我唔知幫唔幫到你...提供意見而已~