AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 12146|回復: 95
打印 上一主題 下一主題

咒術之過強...?   [複製鏈接]

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

樓主
首先,咒術2隻2轉夜瀧魅噬都好
2轉天生一大招無視抗性
仲要係100%
仲要天生多到仆佳咁多招扣抗技,
姐係就算打塔王都係負抗

冰鱗守護

冰霜屬性, 施法 0 秒, 冷卻 1.5秒, SP 20
發動距離 0 公尺, 影響範圍 0公尺

在 5 分鐘內使自己獲得一個冰鱗守護,提高自身格檔率 6 %,遭受攻擊時會使攻擊者降低冰霜抗性 20 %,持續 6 秒,同一時間只能存在一種守護效果。

海馬守護

幽冥屬性, 施法 0 秒, 冷卻 1.5秒, SP 20
發動距離 0 公尺, 影響範圍 0公尺

在 5 分鐘內使自己獲得一個海馬守護,提高爆擊率 3 %和降低受到傷害 10%,遭受攻擊時會使攻擊者降低幽冥抗性、攻擊值 10 %,持續 6 秒,同一時間只能存在一種守護效果。

幽瀾催眠

幽冥屬性, 施法 0 秒, 冷卻 2.5秒, SP 20
發動距離 20 公尺, 影響範圍 15公尺

提高攻擊值 144 點,對指定範圍 15 公尺內的所有目標造成幽冥傷害,並降低目標幽冥抗性20%,同時陷入睡眠狀態,持續 1.5 秒。

專精幽鰻襲擊

提高幽鰻襲擊的爆擊機率 5%,且命中時,額外降低目標的幽冥抗性 10 %,持續5秒。

第二,隻職控埸多到你唔信
暈有封技有緩有埋身有反有睡眠都吊你都母有
咁打PVP米食得屎?

點爆浪潮守護,唔洗先手暈你,比你招突襲暈埋泥,就算一齊暈,
你3.5秒我4秒

我反先手暈左你,轉個幽鰻守護,
跟住打個
幽瀾催眠再接個海馬泡泡

放多2個單體技
唔死就奇

加上技扣抗得泥高連擊
100%4連你同我0CD仲要同暴雪一樣15M..?唔好玩啦

夜瀧仲要防控防震...會唔會真係==?
仲有7下冇傷

真心,,我覺得有D太過
如果實情唔係
和平留言啦
但係見到人地51呢夜瀧,唔齊50紫裝單刷多人50副,冇時唔算勁
我塔王57有血時,齊裝都要上冰抗先叫做打得過
真係,,,

回流'老手' 留

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

Ceci311 發表於 2013-7-30 05:07
我就答一句:冇

米是lo :(

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

qqaazz1998 發表於 2013-7-28 16:44
我就問一句:邊個職業可以單挑贏新職

我就答一句:冇

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

怒海絕倫(Lv.5)
需要 怒海絕倫 4 點
學習等級 (Lv.55)  花費 3 金 27 銀 21 銅
魔法技能  強化型  冰霜屬性   
瞬發技能  冷卻 25 秒  持續 20 秒
使自身產生無敵護盾,20 秒內可擋下 7 次 的傷害,<<被攻擊時會將目標抓到身邊暈眩,持續 4.5>> 秒,此技能為固定冷卻時間。

吾知武會係點打

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

我就問一句:邊個職業可以單挑贏新職

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

我記得你,你好似玩舞月
是好唔平衡lo
舞月3轉點爆反人先得1400
新職無敵10秒+暈+拉
玩鬼啊

主打遊戲
晴空物語
EXP
1601 點
一定要啊...太勁了

EXP
187 點
我覺得夜瀧dbuff 要改改.3.
塔王既盾都比係秒爆啊陰公

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1310 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章

夜瀧is king!~

EXP
833 點
12連 7下盾 E D 都5係咩既重點問題! 主要問題是忽抗100%(此問題台灣巴哈已講) 無論你10抗/1000抗 也好 都係變0抗
這個已經係最大既不平衡....  個人認為將由20>40>60>80>100% / 轉為10>20>30>40>50%  將此能力減半 就可以了...
這又不會太過份 而又不會無左此技能的特色!
眼見之前鳳狙都係將3轉 加攻技能減半(而且重會-MP)  所以感覺上此方案可行  不喜勿插 只是提出意見

主打遊戲
新晴空物語
EXP
106 點
\

主打遊戲
新晴空物語
EXP
714 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

佢地講絕影D技我都好想笑
人地講秒數佢地又講秒數

主打遊戲
晴空物語
EXP
1601 點
神風一號 發表於 2013-7-7 01:36
我睇到65樓呢段:
講下絕影好唔好? 驚魂6秒 但係反暈4.5秒 你仲有1.5秒時間暈返佢 暈個到2.8秒 再加上絕影封 ...

絕影有d人會學滿架...但大前題得果 10公呎..唔埋去都驚云唔到啦...封技最多又得3秒

同夜龍差好遠啦....

EXP
80 點
我睇到65樓呢段:
講下絕影好唔好? 驚魂6秒 但係反暈4.5秒 你仲有1.5秒時間暈返佢 暈個到2.8秒 再加上絕影封技 3.5秒

我想問下有冇絕影係會將驚魂,殘影同埋封技學滿lv?

EXP
310 點
haku1012 發表於 2013-7-7 00:01
夜瀧強係強 純打手職打人唔痛搵鬼人玩
1p1勁又點 係戰場咪又係俾人一下秒?
衝血衝全抗既夜瀧打起上黎又唔係 ...

請問你玩緊咩職業??? 請問你係戰場會唔會等夜龍招盾20秒過後先打佢呢??

lawrencecc  想都無咩可能做到, D BUFF 多到都睇唔到 = =  發表於 2013-7-8 16:17:23

EXP
2081 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章

範圍太大~~~~~~~~~

主打遊戲
新晴空物語
EXP
124 點
夜瀧強係強 純打手職打人唔痛搵鬼人玩
1p1勁又點 係戰場咪又係俾人一下秒?
衝血衝全抗既夜瀧打起上黎又唔係一下秒幾個
衝全攻個d打戰場打會戰就得做活體炸彈一味
覺得屈機既係依家d人唔熟點打夜瀧姐
用下腦 夜瀧一定有方法破 睇下你地用唔用腦

EXP
833 點
12連 7下盾 E D 都5係咩既重點問題! 主要問題是忽抗100%(此問題台灣巴哈已講) 無論你10抗/1000抗 也好 都係變0抗
這個已經係最大既不平衡....  個人認為將由20>40>60>80>100% / 轉為10>20>30>40>50%  將此能力減半 就可以了...
這又不會太過份 而又不會無左此技能的特色!
眼見之前鳳狙都係將3轉 加攻技能減半(而且重會-MP)  所以感覺上此方案可行  不喜勿插 只是提出意見

EXP
1172 點

試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章

只從有左新職(防拉+無視抗), 塔同1隻狂衛無咩分別 (仲要係開左盾果陣, 再提一次, 果盾改廢左10世)
上面又講到J好勁咁, 人地起碼有機會虧3秒 + 易殺好多 (J都改弱過)

但係夜龍, 攻擊力比J唔會差得多, 但係難殺幾多?

反傷計落個盾 (E個可以話係夜龍最大GA 弱點), 所以我建議大家打多個身上粒靈盾, 咁起碼你死之前, 對破佢果盾有D貢獻

EXP
664 點

好簡單,話夜瀧廢既人
每次都係話隻夜瀧比人圍死
夜瀧一定係無隊友幫,所以...明啦下..........
要用一隊人去反制一個人.....
然後就話:都唔係太失衡姐~~

你懂的