AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: poisonboy
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 玩免費ser真係好崩潰   [複製鏈接]

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
收費ser要付出努力先可以有高傷害,而唔係單純靠迷裝分子去速成,所以我先仲玩緊收費ser,我唔介意你地屈我話我唔投入努力,我都唔需要去解釋,因為你地認定左就係認定左,我只想講,收費ser既玩家投入既努力,平均係一定高出過免費ser,因為收費ser無野可以依靠,只有去巴城上面普通加工+少少屬性既裝同埋自己整,自己加傷既武器,
都無成千幾2千幸商、分子、迷裝、次元、家競,
我地連核心都唔算多,只可以靠升技/升lv去提升,
暗使要配敏配好多,魔使要加好多體,光使仲要考慮點樣加完體,再加智,再加敏既情況下仲可以夠快獸神加攻
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
3404 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 吹水勳章

哈哈~我03年開始玩,08年一次壞電腦就無再玩(加上a-level)果陣升lv升技真係無e家咁容易,e家只要肯使錢(hkd)一定有勁裝,只需要自己肯花時間升技但以前有錢都無用,根本無人做到,其實樓主知唔知我地呢班開荒牛負出左好多時間同心機落個角色到架,今日我雖然可以秒鬼3,但我唔係靠咩勁裝,係靠我6年黎升既技,依家我重玩我仲要升寵升技,因為我想秒冰原,.......樓主記住喇,想勁係要負出架,
p.s  我最近升左個暗c,依家又要重新屈技(其實暗c初期條路都幾難行)

EXP
422 點
我覺得呢個帖可以完
樓主覺得成隻GAME
個個人都應該要靠努力先可以變勁
唔可以靠HKD變勁
連咁基本既道理都唔明 無咩討論價值
隻隻免費game都係咁架喇
你接唔接受都好 呢個係事實
淨係想靠努力變勁既 建議你去玩魔獸世界(阿~不過都要俾月費)
或者去玩私服喇

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:18
1-180技半日搞點
你諗下需要D咩?
高戰暴娃火智勁算加攻勁寵

我唔係話唔洗付出努力,只係..平衡方面真係盪然無存,一個新手進入童話,可能已經唔會第一時間諗升技,而係立即買條分鞭,已經傷害唔知高幾多倍...我真係覺得咁既情況好嚴重,而佢的確係實際存在,對於真心玩遊戲想享受既玩家,可能見到咁既情況已經唔想玩,佢地係一心一意想慢慢練技,但係其他人唔係咁諗既情況下,都唔會繼續去玩童話。
呢個情況唔係我既猜想,而係我見到收費ser既人唔滿意gm對月費ser不瞅不睬既態度,流入免費ser之後,絕大部分都無入去玩,而係直接退童

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
蘋果味牙籤 發表於 2013-7-23 14:18
1-180技半日搞點
你諗下需要D咩?

正是如此,我覺得如果係用錢搞點既,我地玩遊戲做咩?根本無意思
練技既成功感去曬邊?
努力升技既反面只係用錢堆疊

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
蘋果味牙籤 發表於 2013-7-22 18:32
俾人帶升3隻80LV
然後掛次元
一隻一場30-35萬左右

我無否定過高手既努力,相反我好欣賞佢地,只係努力轉化左做產品,佢地既產品係可以放售比其他人,由於佢地高幸,整既裝/武都好勁好高屬性,變相係令人如果比適量hkd,就可以付出相對好小既努力去獲得以前我地需要用好多時間做到既事,我又要舉水木做例子啦=,=(水木表示真係好忙),一個用心升到100鞭技既魔使,同50鞭技既魔使配一條分鞭,前者傷害低過後者,但係時間絕對付出長過後者,呢個就係我所提及既不平衡情況

EXP
422 點
poisonboy 發表於 2013-7-23 13:57
中肯d黎講,我又真係講得太輕鬆左d既,不過,
個程度依然係可以話容易,
根據#13歐陽小王所言:

1-180技半日搞點
你諗下需要D咩?
但係呢D野點黎?
咪又係錢同時間既關係...

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
蘋果 發表於 2013-7-23 11:23
我認同樓主,呢一句:如果唔投入適量既hkd,根本跟唔上免費ser既大主流
反之,我投入$200,同以前一齊玩既族FD, ...

我相信我既陳述以誇張少少既手法帶出係我既失誤,我並唔否定你所付出既努力同事實,只係我既意思誇大左,
但係,
情況依然係唔理想,
俾3日lunch飯錢就可以追上人地1年努力既主流

你呢句已經係顯示緊平均既破壞,點解淨係比錢就可以蓋過努力?
無分鞭既時候,我地會日日夜夜努力升技到100鞭技左右,配2隻400力寵武化獸化,加一條400傷鞭先秒到水木,
何解依家會變相係個價值觀變左靠裝備提高全場技既傷害
或姐靠裝備去令到自己可以係短短時間中以絕對誇張既速度增加技能exp??
正如歐陽小王所言:(當我自己由1升到180精算個陣 我無勁火智 問FD借左隻千力寵 都要升半日)
點解可以完全靠裝備拼出個升技速度,而唔係gm出手干預修改技能增加公式/刪除部分裝備或武器,保持平衡既升技速度?

蘋果味牙籤  想勁但唔努力-->洗錢 不嬲都係免費online game既原則 衰D講句 如果唔係官方食乜野? 你當係私服咩...  發表於 2013-7-23 14:26:05
蘋果味牙籤  "點解淨係比錢就可以蓋過努力" 下...係online game既世界入面 尤其係免費game 錢同努力不嬲對立架喇... 你講呢句野真係嚇親我 想勁但唔洗錢--->努力   發表於 2013-7-23 14:24:49

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
至於其他問題主要係因為怪血100lv以上跳得太極端,你地可能覺得分鞭呢d係好正常姐~習慣左d怪係好高血隨隨便便都幾萬甚至10萬,根本用分鞭係一件必然既事,
正正係因為咁,我先覺得平均破壞左,就算你練到130鞭技,加一條400傷鞭,400力寵,如果屬性唔岩,唔加攻根本就秒唔到100以上lv體怪,
相反,如果你有一條分鞭,個傷害會比起你練到130技更高傷,變相係依賴左裝備,隨隨便便一個有分鞭既魔使,50鞭技配2隻唔靠高級降級用品既力寵都可以秒到水木

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
中肯d黎講,我又真係講得太輕鬆左d既,不過,
個程度依然係可以話容易,
根據#13歐陽小王所言:
唔洗付出努力例如練技lv,就可以做到輕鬆秒高lv地方例如鬼殿

點解唔洗付出努力
就算用HKD玩 都好哂時間去升寵 升人
我以前都覺得精算姐..有錢好快升到啦
當我自己由1升到180精算個陣 我無勁火智 問FD借左隻千力寵 都要升半日
你呢篇簡直係廢話黎 唔肯付出努力就想同依家既人一樣咁勁?
~~~
你可能覺得自己投入/借到正野,升技都要用半日咁樣係一件好平常而且需要付出既事,我唔否定,
但係正正因為係咁,我先話平均被破壞,
1技至180技竟然可以用半日搞點....
我既意思就係咁~

EXP
1147 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

根本樓主係想一玩就要速成又要勁唔想晒時間練

不嬲時間=金錢

你玩月費都要$,你用2個月月費收童$已經夠玩

想勁又唔放時間,又唔放金錢,你咩game都玩唔到ga la

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
425 點

我認同樓主,呢一句:如果唔投入適量既hkd,根本跟唔上免費ser既大主流
反之,我投入$200,同以前一齊玩既族FD,收左平平地既分鞭,+經裝~仲有錢淨買幻營合寵同旁身(不過其實冇都OK..次元可以儲生活費)
就已經可以輕鬆打水木以下任何地區,水木都差少少秒(未升好技)
咁錢,玩具卡娃,原石,捉寵(稀),打保,買精裝提昇自己~樣樣做到,唔知係咪樓主想要既"大主流"?
我自問都好懶.我身邊個個100LV以上,Lv150around~相信佢地俾我更努力
但我依然唔認為有HKD就輕鬆.有好多玩家即使有HKD,都仲要時間升LV,升技,!升寵!,唔係講到2,3日可以成為你口中既"高手級主流"

我就同意 蘋果味牙千 講的..
"""分子係官方出 ok 之但係無高傷武又點分到更高傷既武?
但高傷武點黎架? 唔係D人努努力力辛辛苦苦咁升技LV 升LV升幸
將D鞭,算整到勁高傷?
.....抄到底"""---分子係*倍數,官方D高傷武都2轉先用,而2轉之後升LV要打高LV勁怪,冇勁裝,點打?
唔係平衝破壞,係層次唔同.
分子同謎裝提昇實力,根本沒破壞遊戲平衡.(可能你拎分裝打月光,覺得同以前比,係好破壞生態平衝冇得講..)
只係樓主既平衝,可能太耐冇玩,停留係5年前?
當時遊戲極地係水木先算,幾個黑洞組隊就夠打..
咁人地黑洞練得咁辛苦,都想有日好似商人白金咁,出手秒全場架
有左體精裝,法術系角色可以留返D點,專心配智,令法術傷害提升,先做到樓主口中既"黑洞秒水木"
E家我當你HKD大量轟入,你估點解咁少人上冰2升?因為唔係好多人做到咁努力咁快升到秒冰實力水平
E家你入黎,帶升水木都係50M~70M,買個包有超E,升半隻都2轉啦..到時自己打寶賺錢,升到71打次元賺生活費,咁易追主流(2轉),
俾3日lunch飯錢就可以追上人地1年努力既主流,仲有咩好怨?

補充一.."唔洗付出努力例如練技lv,就可以做到輕鬆秒高lv地方例如鬼殿"呢句好過份..我升左少少技,仲未秒到!都冇得怨..唔俾心機升技就講呢句說話,好唔負責任

EXP
2159 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章

...........................

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 藍寶石勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章

用HKD玩有好有唔好
對我呢d又要返工又要讀書d人黎講
冇咩時間
買包方便左我

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1674 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

唔洗付出努力例如練技lv,就可以做到輕鬆秒高lv地方例如鬼殿

點解唔洗付出努力
就算用HKD玩 都好哂時間去升寵 升人
我以前都覺得精算姐..有錢好快升到啦
當我自己由1升到180精算個陣 我無勁火智 問FD借左隻千力寵 都要升半日
你呢篇簡直係廢話黎 唔肯付出努力就想同依家既人一樣咁勁?

EXP
422 點
不過就咁聽樓主講
其實樓主根本就想不勞而穫
完全無諗過人地點解可以咁勁又咁有錢
分子係官方出 ok 之但係無高傷武又點分到更高傷既武?
但高傷武點黎架? 唔係D人努努力力辛辛苦苦咁升技LV 升LV升幸
將D鞭,算整到勁高傷?
你話佢地係HKD戰士 ok fine 咁人地付出既唔係時間 係金錢 咪一樣

高級降級寵物物品又係 降升唔洗時間? 你估一隻過千屬既寵好易有?

迷裝又係 無高幸人 迷裝=nothing 但高幸人又點黎?

你再諗下其實自己講緊D咩

EXP
422 點
蘋果味牙籤 發表於 2013-7-22 18:32
俾人帶升3隻80LV
然後掛次元

阿~
唔記得講
你搞哂我講既咁多野都唔知賺到幾多
但你俾$200HKD 就已經有3億4千萬 =D (有D人放1:170)
所以真係睇你點玩喇~

EXP
422 點
俾人帶升3隻80LV
然後掛次元
3隻=一場100萬
一日有 0900 1500 1630 1800 1930 5場
一日500萬
兩日1000萬
20日已經1億
當你有時入唔到 有時會輸
都幾千萬 真係唔好話D老手唔搞精你

千祈唔好升幸商 你唔夠班老手黎架喇
佢地成2000幸 你無年幾兩年都做唔到呢個數
挖礦研磨都可以諗下既
童話可以無限開 睇黎點玩
講真 你估班老手真係坐定定得錢跌落黎咩
人地呢10年花左幾多時間?
no pain no gain 無不勞而穫

w.uwants  修正: 3000幸  發表於 2013-7-22 18:33:59

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
3404 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 吹水勳章

我就係重玩既舊玩家,講真e家唔放hkd落去都好難有勁裝
同埋都唔知點先識到朋友組團升lv

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
(我是來推post的)