AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1131|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

關於背部時裝不對稱既問題 [複製鏈接]

EXP
1967 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

樓主
我發現好多背部既時裝(例如大天使,機甲翼,不滅之羽...等等)都會出現不對稱...我發覺當顯示武器時裝個陣 角色行路既姿勢會有所不同
,而就係呢個姿勢令到個時裝出現左右不對稱...
另外 角色就咁企係到個陣...個背部時裝都係會出現不對稱既情況...
而對稱既時侯就只係坐上坐騎既時候...同埋不顯示武器時裝走路既時候...

本身呢d係好好睇 好靚...但係因為不對稱..而令到有所缺陷...
所以希望官方睇下可唔可以反映/解決呢個問題,令到背時更加完美。

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

唔對稱既意思,係指行果陣,會側埋一邊?

EXP
366 點
pgchicken 發表於 2012-5-22 12:03

係~  拎傳糖雙手拎野既時裝個背會向上移- -"其實吾令~

EXP
1967 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

pgchicken 發表於 2012-5-22 12:03

係呀。同埋正常企左係到都會兩邊唔對稱

EXP
1967 點

酸沙熊仔糖 發表於 2012-5-22 12:57
係~  拎傳糖雙手拎野既時裝個背會向上移- -"其實吾令~

係呀。一顯示武器時裝就有呢個問題出現.但如果唔show把武出黎就會係無事

EXP
2164 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

呢個問題一直都存在,人物行既時候會見到對翼斜哂,如果可以改返正常就好,唔該GM先

EXP
173 點
不對稱都算...大把背飾求鬼其整...下下都離開角色'背隻'勁遠,搞到又樣衰又唔值錢!好心正視下呢D問題先再出新時裝LA!

EXP
173 點
GM,咪次次都扮睇唔到LA!回應下我上面既問題PLZ!

EXP
440 點
-.-好好笑..
你地無發現拎住武器既角色係側住身?
側住身都要對稱既翼, 唔覺得唔正常?
當你無拎住武器時係無側身的, 留意下吧..

EXP
1967 點

kalar2112 發表於 2012-5-23 17:45
-.-好好笑..
你地無發現拎住武器既角色係側住身?
側住身都要對稱既翼, 唔覺得唔正常?

好好笑。你睇到既我一開始都已經講左。但係企係到都唔對稱。你唔覺得唔正常?

EXP
440 點
側住身都要對稱? 你唔覺得好怪?
側身就自然會有角度問題,, 視覺問題,,
無呢D問題.. 同一張普通2D圖片應該無分別掛?
我都唔多清楚你想要點對稱法..
例如一隻雀仔飛緊 佢側身轉彎
你想佢對翼係水平線? 定係點..?