AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5184|回復: 57
打印 上一主題 下一主題

有關 冰晶獅狼轉蛋~及商城轉蛋..玩家不要再被騙了   [複製鏈接]

EXP
980 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章

樓主

我係到講我真實情況比d未買點或打算買點既玩家聽
官方轉蛋好呃錢, 千奇唔好再抽~除非你真係多錢到用唔晒XD

話說我最近兩次轉蛋~
一次轉<聖火神甲轉蛋>
一次轉<酷炫圓帽轉蛋>
最後我兩件都抽到手染~
但係每件我都用左5xx粒轉蛋~我係見住自己d星光碎片由0抽完有5xx粒而知道的
兩件手染用左近1000粒轉蛋,轉蛋1粒29點,
29x1000=29000點,1000點賣240HKD,240HKDx29=6960HKD,近7000HKD抽兩件手染時裝...我唸d gm自己都睇到呆左
我想問要唔要去到咁,次次官方一句話睇運氣..就當回覆左..有無唸過好彩十幾粒抽中果d可能佢只係用左幾百蚊去玩...
我地依d真正係你的遊戲收入來源既玩家..千幾蚊甚至幾千蚊先抽到件手染甚至抽唔到,見住人地幾粒抽到但係點都無咩買過既人..會有咩感受~姐係依隻game唔用錢有時間都可以賺到錢,用少錢好運可以有高回報就算唔好彩都唔係蝕好多,用大錢就要蝕錢甚至咩都無得垃圾~
好啦~講番到我自己終於抽到,,時裝只係個樣唔同能力完全無分別...之後過左一排就唔值錢,,係game到賤賣都無人要~完全回唔到本~賠本賠十幾倍~,官方有無唸過點樣幫時裝保值?越難抽就難保值?
難怪越黎越少人玩
見隻game幾好幾得意~玩得開心想用錢~但係原來比錢買難受

好啦到今次出果個咩勞動包有2粒 冰晶雪獅狼轉蛋
賣250..咁我自己都買左30包左右,HKD250x30=HKD7500
有60粒~之後係遊戲用金收左40粒
夾埋有100粒
之後抽~都係咩都無得垃圾
想問點解隻蛋一定要跟個包出...
如果唔係個包我都唔會買點好老實...
依家2萬幾3萬點係到~
官方儲值多又無特別獎勵...
點解隻蛋唔出紅利?唔出商城..
又係呃玩家買點既一個手段..

順帶一提星光幾百粒無第7層藍時裝,騎寵已經唔係奇事,我勸大家都係小抽星光為妙
留番d點買防爆天溫好過,時裝一套用就夠唔好再抽

大家都係唔好再用咁多錢係隻game~過來人分享
信不信由你

請不要小看遊戲內每個玩家的號召力
我在這裡發文之餘已經叫很多朋友不要去買點去抽
也代表很多對商城轉蛋失望的玩家發文

一個好的商城系統玩家會樂意以商城內某樣商品做貨幣~
這遊戲開始時我以為儲防爆會保值,錯了
之後到星光,天溫都錯了
什麼減價,什麼星光包,有那樣玩家覺得買得抵買得值?
加上星光機轉蛋的爛機率~減價只是吸引你們的手段事實回本的有多少?
天溫石亂洗一通術石洗出物值,物石洗出術值,再好的素質都沒用
怎麼不分成物理或術法兩邊洗?

怎麼官方不懂自己站在玩家那裡想
要玩家出聲

錢你們賺到了
我們買過點的賺到什麼?

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
908 點
我買點都係用黎買防爆

EXP
988 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

自從玩過50粒星光之後
我就知後悔了 決定以後都唔會買點
玩家運氣差跟本係其次
隻game本身設計就係要呃錢(((仲要係呃得好過份 全無良心可言
咁邊有計姐 唯有一毫子都唔用囉(((關服我都唔覺得可惜

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章

我鐘意!!!!!!! 自己人 我都係甘話 好食水 !

EXP
83 點
其實根本冇得嘈...1句機率問題玩死你

EXP
163 點
其實已經開始小人玩轉蛋同星光...唔整整去真係冇人理

EXP
1255 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 藍寶石勳章 發帖王勳章

開始時不用50粒轉蛋就中手染,後來150粒都唔中,最後要用金收
現在抽蛋見走馬燈出綠字多,手染超少,機率真的太低了

D時裝其實可否不只是加HP,可否增加其他東西來增加多樣性?件件時裝加的東西都一樣的話(HP),大家會覺得準備一件就夠...

EXP
988 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

yee17 發表於 2012-5-15 20:31
開始時不用50粒轉蛋就中手染,後來150粒都唔中,最後要用金收
現在抽蛋見走馬燈出綠字多,手染超 ...

咪就係囉
1000時裝又係加5%HP
100萬又係一樣
點解要用多900萬先
講真有幾多人真係會咁樣哂錢架...

EXP
278 點
我都已經少抽左好多星光,次次都係第1-2層就閃哂,所以而家都係打D星碎番黎抽,有就有,冇就冇,跟本唔想再用錢落去

EXP
693 點
我自己都洗左成千五先中手染轉蛋
抽到怕啦
賣出去得個四、五百蚊虧本虧到入晒肉
真係想要既只可以用興趣收藏同好鍾意先得
用錢來衡量就PK

EXP
693 點
我自己都洗左成千五先中手染轉蛋
抽到怕啦
賣出去得個四、五百蚊虧本虧到入晒肉
真係想要既只可以用興趣收藏同好鍾意先得
用錢來衡量

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

唔係講笑- -  岩岩開既時候
抽蛋 最多100粒就有1件手染

自從出左咩50必中之後     就真係50必中綠字

EXP
693 點
孤單心事 發表於 2012-5-16 10:03
唔係講笑- -  岩岩開既時候
抽蛋 最多100粒就有1件手染

係有得中既
咪星期三維護一開服即抽咪大機會中囉
想要婚沙又洗左700幾蚊得個綠字3件要來把能咩
我唔知人地洗左幾多點去中囉
但我想講我每次抽親都四、五百蚊99%都係冇手染果類囉
歡迎GM查下我IP係咪有問題定係你隻GAME吸唔完錢專呃我囉
係咪應該有個機制邊個洗得多錢又勁少中過好野(跟IP位址)提高下中手染/傳說機率呢?
GM出紅利手染又不值錢又肉酸

romifung424  700幾蚊咪算係咁.. :(  發表於 2012-5-16 14:08:20

EXP
165 點
感同身受
轉蛋個d我都算 真係最鬼乞人憎係星光個機率
有乜可能連續十幾次第一層閃星
你話比我中d野唔拎 衰貪心就話姐 第一層咋wo....
轉蛋我都轉過幾次 之後就放棄 情願去收算
禁到最尾個粒 充滿奇待 ~~~~~~~~~綠字

EXP
1547 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

機率低到唔想玩!
若要事情改變
首先自己改變
若要事情變得更好
首要自己變得更好

主打遊戲
晴空物語
EXP
1860 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章

星光機機率低就個個都知啦. 轉蛋有人好彩幾粒就中 黑起上黎幾百粒都冇得中

EXP
515 點
十分有同感.. 雖然我冇樓主你一次買咁多轉蛋.. 但我買親點都一次買1200 - 2400點!
好讓可以抽41 / 82 粒轉蛋.. 但係!! 自從唔知由4月幾時開始.. 抽親轉蛋, 40粒內一定冇時裝. 連一件綠字都唔鬼見! 好啦, 第41粒必中, 中返黎ge係綠字.. 話說. 如果我用d錢去買game幣都冇咁嬲.

星光機就一向呃錢, 少說也罷.

p.s. 我抽親轉蛋都已經係清晨時份4-5點先抽.. 都唔中手染, 我真係X你個X!.
大大話話, 呢個幾月來用左幾千蚊, 都唔見有1件手染. 再係咁落去. 手染會變成天價奢侈品!
你睇下game到某生果賣隻紫冰獅狼就知.

EXP
693 點

抽既價值遠超越你收返來既價值既
2400金一件婚紗
好多人都既博一博1張1000點得唔得
點知一張唔得又唔信邪又博多張
點知又係中高級你又想博死唔信真係咁黑
玩玩下就變左4張1000點了....
AGAME多謝你...成為240蚊X4=960港幣
但多謝唔代表你下次中
我都試得多==
希望總有一天有運行...

romifung424  錯點評 :(  發表於 2012-5-16 16:24:51
romifung424  係wor.. :( 佢地有無窮無盡ge手染.. 如果轉蛋真係咁難抽, 有冇傻仔會咁on, 比成萬蚊港紙去抽咁多件先 :(  發表於 2012-5-16 16:22:33

EXP
1160 點
我想問下霜SER玩家...你地有無呢個情況...
無論咩時裝,幾新既時裝...
總有1,2個人係度賣緊,但係永遠都未見過果個人個ID係上邊出頻話抽到~(包括綠字都未見過佢出頻)
而且呢個神秘人,真係乜時裝都有賣(藍字既)...

romifung424  係wor.. :( 佢地有無窮無盡ge手染.. 如果轉蛋真係咁難抽, 有冇傻仔會咁on, 比成萬蚊港紙去抽咁多件先 :( 發表於 1 秒前  發表於 2012-5-16 16:23:57

EXP
366 點
我覺得你掉舊錢出黎!! 中下手染比玩家都抵喇!!   中件綠字又無得染!! 你知有時D衫綠字D色幾_核突架喇!
我真心為左有得染先會抽! 真係晒氣"!  星光長期閃~ 仲要第1,2層!吾係第1層易中其他野D架咩~都痴_線!

P.S:某西生隻冰狼真係晒命到嘔!!!見到佢係互頻個囂張樣想飛踢佢..!!! 打水色見到第一個必打佢XD

romifung424  舊生果連人地出到幾千蚊HKD都唔賣 :(  發表於 2012-5-16 16:26:12