AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2515|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

《晴空物語》裝備熟練系統開放!   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

《晴空物語》本過推出能令你角色能力更強,實力更提升的裝備熟練系統。透過系統玩家讓裝備附加攻擊力、攻擊速度等能力值。而每件裝備各有六種數值,玩家可以選擇其中兩種提升,以特化角色之優點。

提升熟練度,裝備再進化
遊戲推出「裝備熟練度系統」,當玩家開啟角色資訊時,可由裝備欄右上方的按鈕開啟熟練度介面。若是使用快速鍵「C」開啟角色資訊,熟練度介面將會同時開啟。

當裝備第一次設置到熟練度介面時,必須由六種能力值當中挑出兩種需要鍛鍊的能力值,在勾選兩種能力值按下「確認」後,便無法再做更改。每次擊敗怪物,設置在熟練度介面上的裝備都可獲得熟練經驗值,經驗值累積到100%便可提升1級,讓該裝備增長先前設定的兩種能力。裝備熟練度的等級上限取決於該裝備本身的角色需求等級,若裝備等級需求為60等,則裝備熟練度最高便為60等。

森林妖精翩翩下凡
潔淨妖精翅膀新登場!充滿神秘亮粉的妖精翅膀,讓你也能夠成為森林中甜美亮麗的精靈。星光扭蛋機亦同步推出「星月閃耀杖盾」讓你在黑夜之中擁有一道明亮的光線指引前方路途。

更多遊戲內容及活動消息,請留意:
《晴空物語》遊戲官網:http://gd.alta.hk/
《晴空物語》Facebook粉絲專頁:http://gd.alta.hk/facebook.html
QRcode:

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1967 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

個背靚wo

EXP
54 點
GM嗎? 我有D野想問下您;(~
我係由上一年開始玩晴空架, 我7月戈時新開既AC, 同我fd一齊玩~~
我地玩到3十幾lv戈時, 無啦啦就比人涷結左個AC- -   (我FD都伙係)
2個AC同時比人封左~我想知咩事, 我地咩都冇做過w0, 點解會比人封AC, 戈陣仲係新手黎~
我想知點解??!!

EXP
599 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

DENNIS 發表於 2012-5-23 19:47
個背靚wo

AGREE ~ XD

EXP
614 點
我想問如果我沖左把物理武器 60 lv  加晒力同物爆
如果我用轉屬性布  去將把武器轉為屬性武器
咁我之前加左既力同物爆
會唔會轉做 智 同術爆?
醉愛 >喵子淩<3 拖緊妳手永不放手<3

EXP
360 點
d等級好難升.
01.

EXP
19 點
好難升= =

EXP
1967 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

勁難升

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

會唔會難升左少少= =?
升把武60lv都要升24小時先升到   開哂符

EXP
958 點
其實難升先好 ~ 甘易升 ~

d人又會話悶~ 無野做 ~

升熟練夠我玩 1個月

EXP
2164 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

真係好難升,唉

EXP
958 點
HELLOKITTY 發表於 2012-5-24 15:51
真係好難升,唉

60lv都要升24小時先升到   開哂符 ~

d 狂人~ 一日打 12 hrs ~

2日已經 1件 ~ 全部10 件 都係講緊 20 日 ~

1 個月 ~ 全身 升 60 啦

EXP
958 點
保守 d ~ 暑假前應該 可以 全身 60

EXP
1701 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章

對於D返工返學來講
1日頂多玩4至6個鐘
一把武夠我升二至三個星期
全身60真係唔敢想像

希望開65lv D副唔好太難
如果全身60lv+8金裝都唔夠打就真係好灰心

難難有難升既好
咪比人話升到60唔知做咩好

EXP
173 點
到底推出呢個熟練系統既定義係邊到?與其出埋呢D 【詞語過濾】野,不如開放65/70等級好過啦!

都算喇.....但係呢個系統,一旦決定好走向,無法還原,意味點錯左/以後想轉換走向等等,又晒錢晒防爆防增沖過件裝?(唔好答我有確認提示)

另外裝備要逐件逐件升?GM,你估個個玩家都咁得閒24小時坐係電腦前面爆晒符,拎晒BUFF,又組到係裂縫爆升?點解唔改為一次過?就算要逐件升,係咪應該將熟練度稍為下調呢????你依家咁樣真係同玩9我地呢D上班族冇分別!

PS: 傳聞就暑假開65級,即係好辛苦升完之後,開放65級又換裝升過...真係

EXP
958 點
Prince_Secret 發表於 2012-5-25 16:28
到底推出呢個熟練系統既定義係邊到?與其出埋呢D 【詞語過濾】野,不如開放65/70等級好過啦!

都算喇.....但 ...

一分耕耘 ~ 一分收穫 ~ 呢個道理小學雞都識啦 ~

點錯左 ~ 人地有清楚提示架麻 ~ 後果當然要自己承擔 ~

姐係 你唔記得落防爆~ 爆左又賴其他人 ??

上班唔得閒升 ?? 我自己都係上班族 ~ 想勁咪訓小 2個鍾囉 ~

自己無時間打~ 咪比 $人打 帶升囉 ~ 你出得起 $$ ~ 大把人帶你升啦 ~

同埋你唔喜歡升 ~ 嫌辛苦 ~ 又唔想比$$ 人帶 ~~ 你可以唔升架禾

大家要升既 exp 都一樣 ~ 自己唔升 嫌辛苦 ~ 又唔想比$$ ~ 比人殺就唔好怨 =_=

人地甘辛苦去打~ 比你強~ 理所當然吧 !!!

暑期開65 ~ 你覺得升來都無用 ~ fine ~ 你可以唔升~ 無人逼你既 ~

不過大家都升緊囉 =]  到時呢個幾月~比人殺~ 你知點解啦 ^^

下調 ?? 不如比你 一下全部 99 lv ~  甘你會唔會開心d ??

唔好學d 小學雞甘啦 ~ 又要勁 ~ 又無 $$ ~ 又懶 ~ 又怕辛苦 ~ 又嫌3嫌4 ~ 又話人屈機 ~ 自己又唔付出 :(

又要威~ 又帶頭盔 !!

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

badbear 發表於 2012-5-25 17:46
一分耕耘 ~ 一分收穫 ~ 呢個道理小學雞都識啦 ~

點錯左 ~ 人地有清楚提示架麻 ~ 後果當然要自己承擔 ~

我比佢開左65
60>65唔訓都至少升2 3日啦
如果出新金裝,好運d  打齊都成個星期啦下?

我升完套裝至少玩多你10幾日
未計你會唔會咁7黑打成個月都未出金裝

呢個係假設   1個唔該65唔出金裝
換都唔洗換
直接用60lv就ok

我諗出呢d熟練
升左60lv既人   都唔會為左戈少少%成套換65再沖+10再升熟練
最多我咪到時升多把65武a_a  到時刷65紫料都賺到笑啦

e+唔升就真係笨7啦

EXP
958 點
孤單心事 發表於 2012-5-25 17:49
我比佢開左65
60>65唔訓都至少升2 3日啦
如果出新金裝,好運d  打齊都成個星期啦下?

可能有d 追求極致既人 ~ 會去換 65lv 裝吧

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

badbear 發表於 2012-5-25 18:08
可能有d 追求極致既人 ~ 會去換 65lv 裝吧

我咁追求極致= =
都可以講唔會換

出左65   把武我都會係打新副刷紫料升
唔會再去裂縫呢d地方...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章 麻雀勳章

升裝備 隨時嘔白泡

ctb  已嘔  發表於 2012-5-25 23:26:44