AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2139|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

《晴空物語》寵物煉化蛻變重生   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

《晴空物語》本週推出全新「寵物煉化」系統,讓您的寵物戰鬥力進一步提升。同時推出全新定時活動,每晚8時將有數隻王怪接連於「天焰火山口」爆走,打倒他們最多能贏得50枚星光硬幣碎片。

火山口恐怖逆襲,瘋狂王怪大爆走
本週新增「火山口大爆走」常駐活動,於每晚8時將會出現能力遠高於「噬焰狂魔」的暴走王怪。每隻王怪將會出現10分鐘,在時間內若將王怪擊倒,將可獲得特殊成就,同時也可得到來自榮耀之盾的寄寶獎勵,開啟後將有機會獲得5~50枚的星光硬幣碎片。等級30以上的玩家,於活動時間透過戰場按鈕即可參加。想要挑戰自身能力的強者,別忘了在晚間8時準時到天焰火山口報到!

挑戰模式嶄新出擊,變身魔杖法力無邊
為了讓遊戲內容,進一步緊貼玩家等級。本週遊戲大幅調整星空武鬥場之王怪挑戰模式,同時也將王怪的能力上調為60等。當變身王怪的勇士取得勝利時,將可獲得挑戰模式特有的王怪紀念幣2枚,累積達3枚時,可與「武鬥場商人助手-索恩」換取變身魔杖禮盒,將有機會開出各種變身魔杖。且魔杖擁有許多不同的附加能力,想要收集各種變身魔杖的勇士們,趕快去挑戰王怪吧!

寵物煉化系統登場,不只有愛還很厲害
很喜愛某隻寵物的外型,相信有愛就能戰勝一切,但礙於能力數值只能屈服於殘酷的現實,將這隻外型討喜的寵物束之高閣,相信很多玩家都這樣的經驗。因此本週官方推出「寵物煉化」系統,讓勇士們都可以再讓自己心愛的寵物重新獲得各種能力值。

當自身寵物達30等時,各種品質的寵物將可使用「百鍊清泉」來進行寵物煉化。在進行煉化完畢時,將會出現煉化前與煉化後的結果比較,除了有機會提升能力值,也可能出現能力值下降的狀況。若欲結束此次煉化,則直接點擊完成即可。當寵物透過煉化系統,也會有機率提升品質,唯一要注意的是,寵物的抗性將不會根據煉化改變。

空靈之羽降臨大地
如同天使降臨大地一般,璀璨的空靈之羽來到《晴空物語》。本週扭蛋機推出「天雪空靈之羽」,讓你用天使的聖潔氣息席捲這片大地,用散落的冰晶雪花淨化萬物的心靈。

更多遊戲內容及活動消息,請留意:
《晴空物語》遊戲官網:http://gd.alta.hk/
《晴空物語》Facebook粉絲專頁:http://gd.alta.hk/facebook.html
QRcode:

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
173 點
可唔可以簡單解答下我一個疑難

就寵物煉化系統......用百鍊清泉可唔可以將D 3星既藍寵變成3星既紫寵,同寵物技能等級有冇機會升/降?

因為我已經用左超過40個百鍊清泉,都只係得出寵物既能力數值有變動(攻擊值,防禦值個D...)

我想知道仲值唔值晒點試落去,唔該盡快回覆,THX!

EXP
278 點
Prince_Secret 發表於 2012-5-9 16:24
可唔可以簡單解答下我一個疑難

就寵物煉化系統......用百鍊清泉可唔可以將D 3星既藍寵變成3星既紫寵,同寵 ...

就咁睇佢圈住既能力值,佢應該係唔會將藍寵變紫寵,如果變既話佢應該圈埋個名

EXP
958 點
台灣個邊係得既 ~ 可以 藍 > 紫 ~
技能亦都可以提升 ~ 不過 紫技 無得升

聽聞 台灣 ~ 平均 20-25 個左右 就抽到 藍 > 紫 ~
當然都要看 人品啦

EXP
713 點
技能亦都可以提升 ~ 不過 紫技 無得升

你講既技能提升係咪指隻寵由藍字(技:XXX XXX)變紫果時升做(技:XXX1 XXX1)咁樣??

EXP
173 點
多謝大家回覆~~不過我都係想要官方人員既答案!我要肯定,唔要應該~

EXP
833 點
係可以將藍變紫 尋晚我用左9粒將女米變左紫 重要令技5傷同減5傷

EXP
73 點
我都係唔明 洗完技有機會變紫?

EXP
271 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

咁如果用係紫寵到 會吾會紫變藍@@?

EXP
98 點
用左40個都變唔到紫~

EXP
1547 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

空靈之羽睇圖係幾靚…
不過又會收埋…雪花又小又唔顯眼…改改佢會好D囉…抽到用完就心灰
若要事情改變
首先自己改變
若要事情變得更好
首要自己變得更好

EXP
8 點
真係可以籃>紫
煉完d技會唔會唔同架?

EXP
908 點
coey1995918 發表於 2012-5-12 22:04
真係可以籃>紫
煉完d技會唔會唔同架?

yes   

EXP
908 點
sunnySC 發表於 2012-5-12 18:08
空靈之羽睇圖係幾靚…
不過又會收埋…雪花又小又唔顯眼…改改佢會好D囉…抽到用完就心灰 ...

收埋好無謂- -

EXP
360 點
可以藍-紫咁正
01.

EXP
2164 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

我依家先知原來有機會由藍寵變紫寵,等我都試下先

EXP
149 點
有幾多%變紫寵