AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2147|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

超無聊冇野做先會做依樣野的  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
今日唔想上曙光,超悶冇野做..就搵左依樣無聊到爆登既野黎做- -
加上近排諗到d野...但一直都唔知點樣表達出黎,先會咁做的
如果大家覺得寫得唔好既話都唔好踩得咁盡,因為,我諗得好辛苦的
希望你會睇到依篇野吧!
P.S重點係( )入面既字
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*後來 我總算學會了如何去愛 (到現在,我終於學識左珍惜身邊每1位朋友,識到一大班好友,都係緣份來的,識到你,更加要去珍惜)
可惜你早已遠去 消失在人海 (不過已經有d好友冇玩了,真係超唔捨得,有時你唔係度,我都好掛住你的)
後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再 (嗯,有d野,錯過左就冇,我記得丹丹同我講過,話如果要xx就要快手,過左好機會就冇)

梔子花白花瓣 落在我藍色百褶裙上 (藍色,比人既感覺好開朗,好舒服,亦係我最鍾意既顏色)
愛你 你輕聲說 我低下頭聞見一陣芬芳 (鍾意人地就大聲向佢講吧)
那個永恆的夜晚 十七歲仲夏 你吻我的那個夜晚 (初吻!?)
讓我往後的時光 每當有感嘆 總想起當天的星光 (有時諗返起1 d回憶,又真係幾好的)

那時候的愛情 為什麼就能那樣簡單 (鍾意佢,簡簡單單咁同佢一齊過日子,唔係仲好咩?)
而又是為什麼 人年少時 一定要讓深愛的人受傷 (有時細個唔識野,講錯左/做錯左野又真係會令人受傷,不過我絕對唔會傷害你)
在這相似的深夜裡 你是否一樣 也在靜靜追悔感傷 (如果將來你同我都係一樣咁好朋友就好了) (其實仲有另外一樣野,不過我唔講)
如果當時我們能 不那麼倔強 現在也不那麼遺憾 (希望我同你真係可以啦)

#你都如何回憶我 帶著笑或是很沉默 (你好似幾個月後就玩唔到了,希望你玩得返/玩唔到果陣,仲會記得我依個傻人,同埋得閒打電話黎,同我傾下計吧)
 這些年來 有沒有人能讓你不寂寞 (有邊個可以令到你覺得唔寂寞我就唔知,但係...你係令我覺得唔寂寞既人,有你同我一齊傾計,真係好開心,係1日入面遇到d乜野,都可以同你分享)

永遠不會再重來 有一個男孩 愛著那個女孩 (我喜歡你,你喜歡我嗎?雖然我個樣唔係咁靚,但係只要鍾意就得了,唔洗睇樣的,樣只不過係一個包裝)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
各位係咪覺得好無聊呢= =
不過,都諗左好耐先諗得出依堆野
依隻歌我冇記錯既話係上年先出的,普通話既歌黎..
我都好似聽左成幾個月,幾好聽的
上普通話堂既時候亦聽過依隻歌..
希望大家睇完依堆野之後,唔好估果個「你」係邊個黎,就算要估,係心入面估好了
依隻歌既下載點,如果死link就叫我
http://www.sendspace.com/file/2uae1u

心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1339 點
-  -我人手升中=____=冇人on -=
咩歌黎=-=
你那如同 陽光一般的笑容
照亮了我的生存之道

為我心中的雨撐起傘的
只有你一個人…

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 micky977〥 於 2008-7-17 15:13 發表
-  -我人手升中=____=冇人on -=
咩歌黎=-=

之前上普通話堂聽過ge歌黎
係果日放左學之後,返到去就即刻開機搵下e隻歌...
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
348 點
現家聽緊...好似幾好聽咁-3-

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 db仔仔 於 2008-7-17 15:15 發表
現家聽緊...好似幾好聽咁-3-

嗯,不過5講真係5知係上年先出ge歌黎
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
505 點
咩歌丫@@?
歌名~plz @v@

EXP
711 點
我都想知咩歌呀LAMLAM~

EXP
288 點
XD  講D野我明D  5明D><
不過我都係好珍惜XD你+  希望到時5好忘記我E個老死LA^+++^
XD寫得噤多字 叻叻>﹏<

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 【夜牡丹】 於 2008-7-17 21:54 發表
我都想知咩歌呀LAMLAM~

點一點下載link,就會睇到歌名
原帖由 星星~☆ 於 2008-7-17 18:21 發表
咩歌丫@@?
歌名~plz @v@

點一點下載link,就會睇到歌名
原帖由 斷情 於 2008-7-17 22:16 發表
XD  講D野我明D  5明D><
不過我都係好珍惜XD你+  希望到時5好忘記我E個老死LA^+++^
XD寫得噤多字 叻叻>﹏

可能係因為個「你」字,你先5明我講緊d咩
我5講個「你」係指邊個ge原因係因為只要果個人睇到,睇到某d野係已經講中左...咁佢自己就會知果個「你」係指果個人
不過,我好笨的...到時你都要記得我e個傻人呀
其實e隻歌我聽左成幾個月...之後再+上e排想講ge野..先開e個帖
*後來 我總算學會了如何去愛 (到現在,我終於學識左珍惜身邊每1位朋友,識到一大班好友,都係緣份來的,識到你,更加要去珍惜) <--識到一大班朋友,係緣份的,試諗下如果大家咁冇緣份ge話,又點會做到朋友呢?識到「你」(鍾意果個人),就更加要去珍惜
可惜你早已遠去 消失在人海 (不過已經有d好友冇玩了,真係超唔捨得,有時你唔係度,我都好掛住你的) <--有d好朋友已經冇玩了,有時「你」冇上ge時候,我都好掛住「你」
後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再 (嗯,有d野,錯過左就冇,我記得丹丹同我講過,話如果要xx就要快手,過左好機會就冇) <--有時有一d野,係大好機會ge時候就要做,我記得丹丹之前同我講過,話如果xx (想知xx係咩黎就去問丹丹吧)就要快手,否則比第2個搶左先或者過左大好機會就冇得再向佢xx

梔子花白花瓣 落在我藍色百褶裙上 (藍色,比人既感覺好開朗,好舒服,亦係我最鍾意既顏色) <--藍色,係一種好舒服好比人感覺好開朗ge色,藍色我係超鍾意的,所以相集,e個post d「( )」都係用藍色
愛你 你輕聲說 我低下頭聞見一陣芬芳 (鍾意人地就大聲向佢講吧) <--如果自己鍾意「佢」(同我第1次提過果個你字一樣,同一個人黎),就大聲咁同佢講吧,5洗怕羞的
那個永恆的夜晚 十七歲仲夏 你吻我的那個夜晚 (初吻!?) <--e個亂黎,5洗理
讓我往後的時光 每當有感嘆 總想起當天的星光 (有時諗返起1 d回憶,又真係幾好的) <--大家都應該玩左好耐曙光,應該有d美好ge回憶吧,諗返果時同「你」一齊升lv ge日子,真係好開心

那時候的愛情 為什麼就能那樣簡單 (鍾意佢,簡簡單單咁同佢一齊過日子,唔係仲好咩?) <--如果真係要同「佢」係埋一齊(真人果種),咁簡簡單單同「佢」過一世,5係仲好咩?太多野反而只會麻煩
而又是為什麼 人年少時 一定要讓深愛的人受傷 (有時細個唔識野,講錯左/做錯左野又真係會令人受傷,不過我絕對唔會傷害你) <--有時自己仲係細,5多識講野,講錯左d 5知乜野就會傷到人地個心,不過我絕對5會傷害「你」
在這相似的深夜裡 你是否一樣 也在靜靜追悔感傷 (如果將來你同我都係一樣咁好朋友就好了) (其實仲有另外一樣野,不過我唔講) <--如果將來可以同「你」都係一樣咁好朋友同可以.........就好了 (個「.........」我5會講係咩黎)
如果當時我們能 不那麼倔強 現在也不那麼遺憾 (希望我同你真係可以啦) <--希望我同「你」都可以係埋一齊過一世la (簡單一d黎講係xx) (xx自己諗係乜黎)

#你都如何回憶我 帶著笑或是很沉默 (你好似幾個月後就玩唔到了,希望你玩得返/玩唔到果陣,仲會記得我依個傻人,同埋得閒打電話黎,同我傾下計吧) <--記得「你」同我講,話你幾個月後就玩5到了,希望你玩得返果陣會仲記得我e個傻人,你玩5到果段時間亦會記得我e個傻人,仲有多d打電話黎,同我吹水la,電話我日日都開的
 這些年來 有沒有人能讓你不寂寞 (有邊個可以令到你覺得唔寂寞我就唔知,但係...你係令我覺得唔寂寞既人,有你同我一齊傾計,真係好開心,係1日入面遇到d乜野,都可以同你分享) <--雖然我5知有邊個可以令到「你」覺得5寂寞,但係我好肯定,「你」係令我覺得5寂寞ge人,同「你」傾計,我真係好開心,係1日入面遇到d乜野,見到d乜野,有d咩好笑野都可以同「你」分享..我好開心

永遠不會再重來 有一個男孩 愛著那個女孩 (我喜歡你,你喜歡我嗎?雖然我個樣唔係咁靚,但係只要鍾意就得了,唔洗睇樣的,樣只不過係一個包裝) <--我好鍾意「你」,你都會鍾意我ma?雖然我的樣好普通,5係好靚,但樣都只不過係包裝,只要鍾意就得了...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5知咁樣會5會更加容易明呢?
「你」希望果個人真係會知我係向緊佢講的
我真係好想同你係埋一齊,回應我「(我喜歡你,你喜歡我嗎?雖然我個樣唔係咁靚,但係只要鍾意就得了,唔洗睇樣的,樣只不過係一個包裝)」e句,可以ma?msn度/pm我回應都可以的...

心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
175 點
呵呵~!
劉若英噶後來.....

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 siu心 於 2008-7-18 09:50 發表
呵呵~!
劉若英噶後來.....

真係好勁=0=
冇係e度直接講歌名你都知
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
26 點
原帖由 lamxdxd 於 20-7-2008 20:36 發表

真係好勁=0=
冇係e度直接講歌名你都知

南南=0=妳做乜將我首電話鈴聲拎上黎呢度既=0=:L
我呢首歌都用左好耐囉^^我之前係用張信晢既”過火”
名稱:大門
職業:鵬射-商人
團名:紫雲軒/名門望族
絕技:潛水•••
身家:100M以上

EXP
579 點
言心~做咩e幾日冇上曙光?