AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4181|回復: 45
打印 上一主題 下一主題

你地僧唔僧自己d屋企人?  關閉 [複製鏈接]

EXP
184 點
樓主
我就好僧 ""

一日到黑成日無啦啦話人/罵人 ""
成日話人冇腦 !!
如果我冇腦點會考到全級78名丫 !! 係咪先 ""
錦我真係冇腦 我一早入左D班 E班啦 "" 點會入到B班丫 ""

講起火都黎丫 "
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

一半半吧...其實比較偏向5憎果邊
講真有時都幾煩下....
罵同話就冇乜..打機都冇乜點限制
成績..考得差都冇乜點話我...只係叫我下次努力d
溫書都係冇人提..自己記得溫就溫,,
但係溝通都係5多掂...
有時係呀爺屋企,同呀爸吹水都係用msn黎吹,感覺上都幾好..
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
184 點
lam姐 你屋企人對你好好 ""
我屋企人咩都管 ""
最慘係 我勃到80幾分 又話我成績差 ""
錦我考全級78名 個d都叫差 ??
錦我考黎做乜 !!

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 拉帝亞斯 於 2008-8-17 15:54 發表
我屋企人咩都管 ""
錦我考黎做乜 !!

8十幾分都叫差- -
咁3十幾分果d叫乜- -"?
全級78名..好勁=0=
講真都5明屋企人管咁嚴做乜- -
遲早都管5到la...5通管到一世?
仲有有d野係佢地要管都管5到...管黎都只不過係想做到自己鍾意- -...
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
698 點
我屋企人咩都管 ""
錦我考黎做乜 !!

請問你讀幾年級

EXP
1646 點

友誼之星勳章

原帖由 stubid 於 2008-8-17 16:04 發表

請問你讀幾年級

佢好似中學了....
不過其實我都有少少想問

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
我屋企人咩都管 ""
錦我考黎做乜 !!

你已經好=.=小弟介紹自己先吧...
band one中學(09年轉英中)全級上學期30名...下學期38名...全年32名...
16科總分...由頭到尾都係1198...根本我都冇退步...佢地就話「不進則退」...勁無奈...
由我小四開始...一路打機就一路煩住我....隔唔夠半年玩次大爆炸...
意思就係先捉我日常生活既小小錯...然後借故話我唔識自律...成日打機...要我一日打1粒鐘...假日都係得3粒鐘...
每次我都忍=.=有次忍唔住駁左句,..俾老爸打左兩巴....
搞到我次次都要靜靜雞喊...
最近佢先又爆完=.=今次話開學之後冇得打機...我考唔到10名...永遠都冇得再打...
仲話以後唔俾我駛嘴不論岩定錯=.=一駁就打兩巴先======================
睬佢都傻...佢終有一日會逼得太緊...到時逼我反面就無謂...
而家我唔打機米日日出去打波囉...佢唔俾我打波我做第2樣野囉...我死唔信佢可以趕絕我...
何況過左幾個月後我米又打返機...不嬲都係咁不了了之架啦...佢都奈我唔何...
過多幾年我都可以自給自足啦...仲睇佢面色?
今日我忍...唔代表我他朝照樣忍佢....
得寸進尺...我越忍佢就越壓...

EXP
348 點
唉...我呀媽就係經常煩我= =每晚8點鐘..唔off就鬧到你off= =煩到痴線= =
佢少少野都鬧....鬧到七情上臉鬧幾粒鐘= =.......唔明點解d人可以on到咁晚...人地呀媽咁好= =
我老豆就冇乜點理我..佢鬧我都係因為我駁呀媽嘴= =...平時對我好好.....

大家記住= =同呀媽講道理係冇用...唔好駁佢嘴= =你忍唔到都要忍.....呀媽永遠是對的= =..佢講乜...你點駁佢..我都奈佢唔何= =...用d極度歪理尼鬧我= =

算啦=.=忍多幾年....讀完大學未可以自已出去搵野做

EXP
348 點
原帖由 拉帝亞斯 於 2008-8-17 15:41 發表
我就好僧 ""

一日到黑成日無啦啦話人/罵人 ""
成日話人冇腦 !!
如果我冇腦點會考到全級78名丫 !! 係咪先 ""
錦我真係冇腦 我一早入左D班 E班啦 "" 點會入到B班丫 ""

講起火都黎丫 " ...

咁你又唔可以話憎...你呀媽咁辛苦養大你= =邊有呀媽唔會對個仔女好..都係關心你姐...只不過佢用錯方式...= =有時忍下啦..

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 db仔仔 於 2008-8-17 16:42 發表
唉...我呀媽就係經常煩我= =每晚8點鐘..唔off就鬧到你off= =煩到痴線= =
佢少少野都鬧....鬧到七情上臉鬧幾粒鐘= =.......唔明點解d人可以on到咁晚...人地呀媽咁好= =
我老豆就冇乜點理我..佢鬧我都係因為我駁呀媽嘴 ...

db你都已經好過我了=========
我直情on都冇得on==========================

EXP
184 點
平時我有忍佢架 "
但係佢地今次講得好過分呀ma "
有溫過書又話人地冇溫"
囉埋之前個筆野都唔計啦 "
唔夠人講就叫爸幫手 "
大人就大哂啦完全 "" 都唔講事實 "

EXP
698 點
我最正:lol :lol :lol
我呀爸比我一日打4-5個hours:)  只要我個日有最攻課 溫書 就算多過5個hours(多數多1hour ok) 都ok(唔會好離譜)
佢夜晚唔會催我關機
但我呀媽 只係會吹 我10點左右關機 而多數佢都唔會特別煩我 只會叫我1個hour左右体息一次就得:D :D :D
so 好happy:loveliness:
:loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness: :loveliness:
but 我諗我黎緊因為會考 佢地實會開始比較煩:Q :Q :Q  我諗住只係假期打1-2hour算:( :(

EXP
475 點
佢地真係好煩=.=不過算啦,你煩我當耳邊風,你罵你既,轉頭我咪又搞部機
小雞雞

五級富豪會員

♥Super Junior♥

EXP
1551 點
其實DADDY 媽咪..做咁多野都係為仔女好
天下無不是之父母

我細細個..媽就要我入名校  用貴野  乜都學
我吾中意....佢都要我學..畫畫..PIANO..VIOLIN..不同總類
我細個成日都埋怨

但係到E+我中於知道
佢地知道我讀書吾叻  雖然係讀名校...但係成績都係差
讀書吾叻..所以佢地一早  鋪好條路比我行
學咁多野..其實佢地想我有一技之長
我讀書吾叻  我可以教琴

其實..DADDY  媽咪 鬧你  都係為你好
樓主...諗深一層
如果佢地吾錫你  吾緊張你..
點會鬧你呢..

`Super Junior♥利特;希澈;韓庚;藝聲;強仁;神童;晟敏;銀赫;東海;始源;基范;勵旭;圭賢♥

EXP
2132 點
其實我有時都會覺得佢地煩的...(DADDY係我汁邊:Q )
不過諗深一層
佢地都係為我地好
佢地搞到我地咁大個
睡食住行都係媽咪DADDY比GE
如果佢真係錯講下都係仔女GE權利
咁你地想係"姑兒園"定係家??
自己諗下

EXP
184 點
雖然佢地養到我地大丫 "
最起馬都講下道理同事實丫 "
成日講埋歪理ge野黎罵人 "
個世界唔係牙爸牙爸想仔女點就點架 ""
對個樣野冇興趣ge都要學 "
學唔好都係得個罵 ""'
我考得好ge話佢地又係得個唔錯咋 ""

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 拉帝亞斯 於 2008-8-17 20:43 發表
我考得好ge話佢地又係得個唔錯咋 "" ...

我最討厭係父母完全唔講道理=.=
佢地話即使係佢地唔岩我都唔可以講出黎...咁算係岩咩!?
天下無不是之人=.=父母都會有錯!

EXP
2132 點
如果我考到80分~100分
呀媽都會講叻/唔錯

五級富豪會員

♥Super Junior♥

EXP
1551 點
原帖由 拉帝亞斯 於 2008-8-17 20:43 發表
我考得好ge話佢地又係得個唔錯咋 "" ...

學得吾好就鬧...但鬧完會有進步BO
點解佢地個個都吾鬧  係鬧你..?都係佢關心, 緊張你
你E+講話冇興趣..可能將來對你好有用呢=]
佢地日日返工咁辛苦
所搵返泥既錢
全部都用係自己仔女身上

冇錯..佢地有時真係會無理取鬧
但父母都係人..
都會有情緒吾好既時候
正等於你有時心情吾好 都會鬧人啦..
始終都係自己家人
家人  係永遠架...應該要好好珍惜阿-0-

`Super Junior♥利特;希澈;韓庚;藝聲;強仁;神童;晟敏;銀赫;東海;始源;基范;勵旭;圭賢♥

五級富豪會員

來去如風,無影無蹤

EXP
1025 點
原帖由 笨BE 於 2008-8-17 21:58 發表

學得吾好就鬧...但鬧完會有進步BO
點解佢地個個都吾鬧  係鬧你..?都係佢關心, 緊張你
你E+講話冇興趣..可能將來對你好有用呢=]
佢地日日返工咁辛苦
所搵返泥既錢
全部都用係自己仔女身上

冇錯..佢地有時真係會無 ...

就係因為咁我地全部人先忍到而家姐=v=