AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 729|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

GM請入~有關新一轉技能既冷卻時間問題 [複製鏈接]

EXP
863 點
樓主
道法既新一轉技能"地雷震"冷卻時間係1.5秒(我得9%法速果陣都只係1.2~1.3CD左右,咁原本CD點都唔會多過2秒吧?)
我法速有1878=64.76%,,但發覺放呢招竟然唔係0CD:O?
我試過好多次,係我法速有66%UP果陣,放冷卻時間=2.5秒既"天雷轟"比放"地雷震"仲要順
我60%UP法速果陣放冷卻時間=2秒既"癒合術"都可以0CD~

而且,有個40%法速既絕影同我講,佢既新一轉技"月狐之影"(冷卻時間=2秒)竟然可以接近0CD!!?

都有其他玩家話新一轉技係有少少BUG,所以希望GM可以跟進一下~
同埋我想問下法速值同冷卻時間既關係(應該係 [1 - (0CD=0.8)/本身冷卻時間]=所需法速率吧? )
如果係咁我既"地雷震"點都可以0CD吧?,而且而家仲要慢過"天雷轟"....

THX~
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
863 點
順便都想問一問,大家知唔知攻速有冇公式??
我感覺就大約係法速既60%左右:X
但有埋公式會方便好多><

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

我地雷震0cd...
好似60幾%法速-.-

EXP
863 點
佢係似0CD,但比我其他原本CD更長既技慢D