AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1261|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

點樣預防鼻敏感發作(唔知應該點講)......  關閉 [複製鏈接]

八級將神會員

這樣已經足夠了......

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

樓主
如題....我有嚴重既鼻敏感,只要一轉天氣個鼻就唔掂(勁鼻塞,貼通鼻塞既貼/其他通鼻方法都唔得,一定要食藥先至冇事..不過我係街一入商場有冷氣個鼻都有d唔舒服......)
但奇怪既係無論一轉天氣果陣點樣著多d衫都一樣照中招..
唔知有冇人有咁既經驗?又點樣預防呢?

p.s我前幾日先至又再一次勁塞,醫生話係鼻黏膜漲大左先至咁,
睇左一次都唔掂,滴鼻都照塞,之後前晚發燒(唔係豬流感,別誤會),第2日先至走去睇醫生,
轉左新藥........依加都仲係塞....5日內睇左2次醫生,真係痛苦...
希望唔洗第3次,最唔想佢開埋d滴鼻既藥水,次次滴個口都好似苦苦地- -
心......好甜

相7....很甜很溫暖
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1746 點
oh- -e個比較核凸
但係唔知幫唔幫到你= =
整曬鼻哥窿入面d鼻屎出黎= =會唔會暢通一點= =

EXP
596 點
XDXDLAM  我都有鼻敏感   我想問你鼻敏感係季 節 性 定係終 年 性

XDXDLAM   YOU上去       C1C     

http://www.studenthealth.gov.hk/ ... ealth_ophp_nos.html
想天龍我help 你up 同我講.

八級將神會員

EXP
13600 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章

原帖由 123Jason789 於 2009-5-9 02:19 發表
XDXDLAM  我都有鼻敏感   我想問你鼻敏感係季 節 性 定係終 年 性

XDXDLAM   YOU上去       C1C     

http://www.studenthealth.gov.hk/tc_chi/health/health_ophp/health_ophp_nos.html ...

我應該係終年性...

p.s睇返你比我依個網原來係學生健康服務,講真,我都冇去好耐...次次去都係得果幾句..
原帖由 心霜乂碎 於 2009-5-9 01:26 發表
oh- -e個比較核凸
但係唔知幫唔幫到你= =
整曬鼻哥窿入面d鼻屎出黎= =會唔會暢通一點= =

得鼻水冇鼻屎...
就算有點搞都係塞........

心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
883 點
搵個通渠師傅幫你通通佢@v@!:P

八級將神會員

EXP
13600 點

原帖由 lam101aa 於 2009-5-9 14:55 發表
搵個通渠師傅幫你通通佢@v@!:P

冇心答既就唔好玩野啦- -
通渠野有腐蝕性你唔會唔知呀?
心......好甜

相7....很甜很溫暖

EXP
1075 點
個人覺得係溫差GE問題...
凍去熱OR熱去凍都會咁
咁你咪唔好整到個溫差咁大LO(唔知點講)
姐係唔好開咁大冷機呀....等等
(上面都OK廢的)
仲有我見D人鼻敏感會食藥...
曙光的遺物:
latias 60lv 射手
劍狐的東西:
靈狐ser 新手 修羅門
招人帶打30副>﹏<
嗚...我的心血結晶沒有啦...

EXP
23 點
試下跟下面ge方法~~~~可能幫到你都唔定

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7007041902578