AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1350|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

GM請入--晴空既幾個建議(已更新) [複製鏈接]

EXP
863 點
樓主
(1)有關海鱗尉"策略"同魔使士"符蝶"既問題:
我曾經問過你:點解我隻戰魂身上有"符蝶進階水鏡"果陣,我唔可以出"專精符蝶砂蘿"??
系統會顯示:已有更強大的狀態在作用中。

但依家既神略就算身上有任何等級(包括一二轉)既策略,佢都可以隨時更換佢既策略。

所以可唔可以一視同仁,比魔使士都可以隨時更換佢地既符蝶呢??
(順便建議埋變身杖都可以咁做啦

(2)有關大技問題:
之前晴空係因為大技會令失去原有樂趣先禁左,但魅噬既"貝鱗飛舞"=自身32尺+暈,先係5CD
(當然仲有震靈既"震靈衝擊"=自身30尺2連擊,但呢招8CD)
呢招其實同幾個職業既大技只相差"自身8公尺"而已,而大技固定冷卻時間最快都要14秒
但一招32尺咁大範圍既技能都係只需要5秒?

所以,我建議戰場/競技場可以開返大技,14~20秒放一次大技唔會比最耐5秒先放一次貝鱗飛舞過份吧??
因為32尺已經係好多職業既最長攻擊距離,有部分職業更談不上32尺
就好似狂衛同守衛咁,佢地冇任何突進技,係戰場上只可以衝到對手2X尺範圍先出到技能
力士都有招"躍擊"衝24尺,但守衛真係衝唔衝都入去都成問題,而且守衛既火鳳之怒、靈龜抵禦、獵鷲衝刺呢3招,
都只係對自身"""15"""尺內既對手先可以發動到猛虎2/3連、守護爆破/專精、拳王連拳既暈。
如果繼續禁大技,會唔會考慮提升返少少呢D職技能既有效範圍呢??

或者可以將貝鱗飛舞既冷卻時間增加返少少OR要施術時間(呢個比較好??)OR固定時間(呢個應該唔太好)?
(範圍咁大但冷卻時間咁短對之前既職業都有少少不公吧?:X
 戰魂既"光斬"=自身18尺,4CD,都要儲1秒~~就算3轉+多自身3尺範圍同減25%冷卻時間都係4身21尺儲氣1秒冷
 靜3秒,,同食左新二轉書"海馬貝殼"既魅噬CD差唔多,而魅噬既金裝仲有得+法速添

(3)有關商城更新問題:
而家你地改左逢星期二就進行維修,會唔會考慮將商城既更新改返星期二晚凌晨就重置而唔星期三晚既凌晨呢?

希望有好消息,多謝

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
863 點
推比GM睇先

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

聽/後日再回

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

儲蓄勳章 藍寶石勳章 試帖勳章 麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

1. 呢個係buff運作原理問題
同類型法術,高階係不能被低階覆蓋,以免浪費高階法術效果
至於神略既策略,由於有唔同種類,所以即使用第二種都唔會有"已有更強大的狀態在作用中"既問題,但如果用番同一種就會有呢個問題。(變身杖同一道理)

2.呢類咁微細既技能改動會交由台灣研究

3.呢個暫時未有考慮更改

EXP
863 點
想肯定我既第一個問題:

我隻戰魂身上有"符蝶。砂蘿(專精)"果陣,我可以用"符蝶進階。水鏡"覆蓋
但我身上有"符蝶進階。水鏡"果陣,我想用"符蝶。砂蘿(專精)"時,
佢會話"已有更強大的狀態在作用中"。
雖然我呢2招都係"二轉"既進階技能,但如果你話唔可以比"更高lv"既技覆蓋,我可以理解

但海鱗尉唔同以上情況,
我隻神略就算身上有"二階:反擊策略"(二轉既進階技能)果陣,同樣可以用"迎戰策略"(一轉)

咁即係我隻戰魂既2招二轉"符蝶"算係"同類型法術",而神略既"策略"就唔算??

如果需要圖既話,我要後補,唔知點解post唔到圖

主打遊戲
晴空物語
EXP
1601 點
pgchicken 發表於 2013-8-21 18:22
1. 呢個係buff運作原理問題
同類型法術,高階係不能被低階覆蓋,以免浪費高階法術效果
至於神略既策略,由 ...

真係答得好精簡

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5589 點

qaz90475963 發表於 2013-8-21 21:21
想肯定我既第一個問題:

我隻戰魂身上有"符蝶。砂蘿(專精)"果陣,我可以用"符蝶進階。水鏡"覆蓋

海鱗尉既策略,係隊友都有效果,所以你見到既可能係佢隊友俾佢既效果
而gm亦試過海鱗尉同類型放落自身到既buff係唔可以覆蓋

唔知咁講你明唔明

另外無個人資料既post無需要set權限

主打遊戲
新晴空物語
EXP
181 點
pgchicken 發表於 2013-8-27 18:17
海鱗尉既策略,係隊友都有效果,所以你見到既可能係佢隊友俾佢既效果
而gm亦試過海鱗尉同類型放落自身到 ...

GM   咁我想問呢海潮夜瀧呢個職業可以更改未呀?   因為事關狂瀾海嘯呢一個技能12連擊  太離譜啦  無論幾多血都好都1下秒  不如GM你玩比我睇呀    

EXP
863 點
我覺得「術法鳳鳴重砲」同魅噬既「貝鱗飛舞」無視閃避「必中」 問題大D:X

主打遊戲
新晴空物語
EXP
181 點
qaz90475963 發表於 2013-8-28 20:17
我覺得「術法鳳鳴重砲」同魅噬既「貝鱗飛舞」無視閃避「必中」 問題大D:X

呢D一早就講過啦  GM冇理之嘛

主打遊戲
新晴空物語
EXP
373 點
qaz90475963 發表於 2013-8-28 20:17

而加戰場都冇乜術狙啦 改同5改,作用5大

主打遊戲
新晴空物語
EXP
181 點
V囝獸 發表於 2013-8-30 08:01
而加戰場都冇乜術狙啦 改同5改,作用5大

而家係改就改夜瀧先啦  夜瀧仲離譜過鳳狙好多   鳳狙都起碼計抗呀  但夜瀧唔計抗喎   同埋重炮塔皇都可以頂到  招12連擊  連塔皇狂衛都頂唔到  咁係唔係應該改左夜瀧先呢?