AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6093|回復: 48
打印 上一主題 下一主題

夜龍沒有沒落,請各位樂觀面對 :)   [複製鏈接]

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

樓主

老套d講句,人地做到既野,玩左晴空咁耐既玩家們
唔會真係咁感情用事,一句話退晴就退晴呱 :)
(天音:明明解決方法多的是)

如果你話「我要玩0CD無腦海嘯,唔要羲牲任何野咁玩晒成個晴空,如果唔係夜龍冇特色」
咁我勸你唔使click下邊既link,你繼續發出反出下修聲音吧
(天音:高傷害CD長但頗合理,說到尾係12連擊,還要無視抗性50%...高傷害,像鳳狙的重炮,也有付出的)

方法係人諗出黎,唔接受既都冇辦法 :)
至少,絕望既職業,唔係夜龍 (天音:天道?)

如果要強行話改完之後,夜龍變廢,廢到打唔到任何野
只不過係觀點與角度,肯花心機,一樣同而家一樣強

觀點與角度...御靈神巫會話自己冇暈技,霸星會話自己坦但係唔夠塔皇硬,鳳狙會話自己重炮要扣MP夜龍唔使,獵魂會話點解自己一直被唔放在眼內,天道會話點解自己響全個晴空裡面被遺忘左

玩夜龍既你,一樣會話...御靈0CD識補血復活,神巫高傷,霸星大力,鳳狙係秒人既職業,天道被遺忘咪轉職玩夜龍一齊反對下修囉......etc
(天音:用夜龍的優勢(不是弱點),跟同等是打手的舊職的優勢比較一下...你就知道,夜龍還是很強)

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=19778&snA=29977&tnum=11

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
334 點
你買個單位之前sales話樓下會所所有設施包括泳池,健身室,任用,誰不知你買完之後過幾日管理處話成本問題,變左每日12點-2先開放,你覺得ok嗎?

主打遊戲
晴空物語
EXP
1700 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章

你肯定神巫高傷= =?

EXP
334 點
其實問題既根本唔係講緊個職有幾強大
而係gm ,開發商既處事手法

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
3034 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章

神巫吾高傷= =?

EXP
271 點
小氣球 發表於 2013-9-15 23:58
你買個單位之前sales話樓下會所所有設施包括泳池,健身室,任用,誰不知你買完之後過幾日管理處話成本問題 ...

每個遊戲當你申請會員個時 都會有個合約寫住 官方有一切權力修改遊戲既細節.

合約亦有時候有一樣情況. 當然人係會唔服氣阿. 但係你同意左. 官方係有權咁做

而老實講, 係夜瀧出之前, 鳳狙已經係一個好例子.

太OP既職往往以後都係會被修改.

你可以話官方唔測試好職業既強弱有錯.

但係個人認為 呢次下修對晴空既職業平衡始終係一件好事.

以1打1好 團隊戰又好

1隻+5法速紫裝搭把+10武夜瀧 就輕鬆殺到全職+10裝既舊職

公平嗎?

亦有人話, 點解唔上修哂所有舊既職業

如果隻隻職都好似夜瀧咁一堆CC技能 無視抗性技能. 咁請問花錢衝裝,衝膠囊同上抗有分別嗎?

反正幾厚血,幾高抗,都係即刻俾人秒, 變左鬥快秒人ONLINE.

我相信呢個都唔會係大家想見到既局面.

而且下修左既技能都好合理呀.

高攻,連擊既範圍技, cd耐係正常

拎其他法職差唔多既技能比

神巫既1火隕之舞 指定15尺範圍3連擊 同樣係1轉技能 cd都要2.5秒啦

點解海皇毒鱗有特別優待可以0cd?

而更加op既海潚 可以係得2秒cd= =??

跟本唔合理嘛

同埋仲有無敵盾. 雖然10秒得5次同反暈得2秒 個人認為已經比好多法職有優勢.

有玩開online game既人都會知 法師係大力但體質極弱, 法師有無敵技係咁好.

試諗下, 好多職業有無敵技但係都帶負面效果

例如神泉, 無敵完都要扣8x%hp上限. 雖然+攻, 但無敵完大數gg

仲有玄祭無敵時間內都唔攻擊得. (除非你自己係buff完之前, 自己click走個buff)

夜瀧仲係有優勢~ 只不過唔會好似以前咁OP

只要你肯放低, 唔好剩係固執於以前唔合理既能力

學樓主話, 肯花心機時間,一樣可以同而家一樣強

EXP
334 點
ChiWing 發表於 2013-9-16 02:47
每個遊戲當你申請會員個時 都會有個合約寫住 官方有一切權力修改遊戲既細節.

合約亦有時候有一樣情況.  ...

如果你見到你朋友地下汁到20蚊,袋左落袋,你都有一切權力告佢拾遺不報,但好多人都唔會咁做,何解?因為唔會咁衰仔搞自己朋友,朋友對自己重要,game 都係,gm 當然有權想怎改就怎改,塔皇取消元帥技,絕影取消隱身技,鳳j取消重炮技,御靈取消加血技,甚至取消所有職既攻擊技都得,只要佢唔怕無左最重要既野就得。

我一直插既係插gm既處事手法,任何開發/實行前都要有全面既分析,但而家開發商既做法係好明顯話緊比人知,「我出一個好強既職,等你地轉晒過去之後,再等d人話隻職過強,我地到時就會改弱,再開新職,你唔玩?咁又如何?還有大把人玩」,開發商下次出新野之前,應該先考慮該東西是否會影響遊戲平衡,而唔係乜都出左先。

睇下台灣仔會唔會話新職個盾屈,之後gm又拎個機會改弱,再出新屈機職,等d人又轉玩其他職,無限輪迴。

主打遊戲
新晴空物語
EXP
373 點
講真,夜瀧12連擊CD4秒都叫奈 鳳狙戈D叫咩? 你出1下鳳炮秒5到人就要等3秒再食1枝MP 但係食完都仲要食多枝先夠開鳳炮&凝神 食水+佢硬直既時間都5只8秒啦 但係鳳狙冇得靠攻速/法速去降低佢食水+佢硬直既時間 夜瀧80法速就做到WO 你如果有心玩落去既話 你實整到80法+

EXP
271 點
小氣球 發表於 2013-9-16 08:02
如果你見到你朋友地下汁到20蚊,袋左落袋,你都有一切權力告佢拾遺不報,但好多人都唔會咁做,何解?因為 ...

我覺得你個比喻有d問題= =

因為拾遺不報一定係錯.

但係開發商修改過強既職業, 一定係錯??

而家開發商又唔係亂改.

遊戲有合理既更改其實好正常o者

只不過你心入面覺得掉左錢落去玩

自己隻職俾人改廢左 心裡唔平衡

我先前個cm都講過 出新職業之前佢地冇檢測好強弱係佢地有問題

但係明知過強都唔改咩

咁玩其他職業既玩家情何以堪?@@

對得住其他掉左錢玩舊職既玩家??

當然你會話? 我玩夜瀧冇比錢玩??

但係而家夜瀧被nerf後, 真係廢到連舊職都不如?

我睇到既係, 玩夜瀧既基本成本提升左好多.

唔可以好似以前咁衝套+5爆屬法速裝, 入哂符文石 就可以0cd海潚

之後等無敵盾吸獵物黎12連擊秒佢地o者

事實上技能組比好多舊職仍然仲有優勢.

可能大家覺得中伏既原因係因為出左既時間咁耐

好似成4個月,跟住先改,心入面覺得開發商係專登咁做.

但調返轉頭諗, d舊職俾新職屈左4個月機.

到而家夜瀧被nerf. 佢地得益左d咩???

但你地起碼賺左4個月開心時間啦.

我只可以咁講. 如果你又怕被改

又想好似以前玩夜瀧咁, 低成本高效益既話

勸你唔好開新職了@@

EXP
334 點
ChiWing 發表於 2013-9-16 17:24
我覺得你個比喻有d問題= =

因為拾遺不報一定係錯.

何解你仲停留係職業過強個度?我講緊開發商處事手法。
同埋我都無提過唔滿意今次GM改夜龍技既程度,你下面段野做乜係咁話我?

仲要人身攻擊,話我心裡唔平衡?

同埋改弱夜龍係唔係唯一一個解決方法?
如果GM係改強其他職,你覺得會唔會搞到今日咁?

如果你係開發商,你會點補呢隻鑊?
點先可以避免到「賠了夫人又折兵」呢個情況出現?

EXP
275 點
夜龍改84% 0cd 正常吧?還店都1下秒~ 我5明ge就系點解未世都改-.-?未世得果1下又糸84% 你地甘多下都84% 未世都未出聲拉-.-你地夜龍打1下 就算忽50% 乜人都屎拉...但系我地未世點解要改:D.....得果1下 打反職90%反死 你地夜龍...打1下佢都死拉

EXP
334 點
伊藤小樂 發表於 2013-9-16 21:15
夜龍改84% 0cd 正常吧?還店都1下秒~ 我5明ge就系點解未世都改-.-?未世得果1下又糸84% 你地甘多下 ...

夜龍招技係12連擊黎,唔係1下秒架小樂BB
反而你地只要秒到反職就唔洗怕反,夜龍就要下下反傷都食

(好似係)

EXP
275 點
=3=....

小氣球  =3=  發表於 2013-9-16 21:52:01

主打遊戲
新晴空物語
EXP
714 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章

只要秒到人就反唔到
要受傷害先再反傷 夜瀧12連都系 雖然會顯示反傷 但系數值系0
宜家好多魅噬夜瀧都秒到人
如果反到既話 會唔會系自己既問題呢@@?

Ceci311  (之前)7下盾要反死自己,即係7下都未秒到人,應該要反省下點解自己攻擊力唔夠高:X (而家)5下,少左2下,5下內秒人就唔使反,不如考慮下為夜龍打造高傷d :X  發表於 2013-9-16 22:03:45

EXP
334 點
黑黑BB 發表於 2013-9-16 21:39
只要秒到人就反唔到
要受傷害先再反傷 夜瀧12連都系 雖然會顯示反傷 但系數值系0
宜家好多魅噬夜瀧都秒到人 ...

點解雖然會顯示反傷 但系數值系0?

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

其實冇咩需要口舌之爭
正如我第一篇帖講既個句,觀點與角度
夜龍過唔過強,觀點與角度
夜龍如果過強,係咪下修夜龍先係唯一選擇,又係觀點與角度

不過我想回應一下「係咪下修夜龍先係唯一選擇?」呢個問題
其實唔係,你講得岩,的確唔係
改弱新職又好,改強夜龍又好,都係為左「平衡」

而有人提出「係咪下修夜龍先係唯一選擇?」
我既答案係:觀點與角度,咁正如你所講,改強舊職

陰陽師都有無敵盾,塔皇個盾再硬d,鳳狙唔使扣MP等CD食水,
云狩3連擊變12連擊,武尊無視防禦值,龍牙減冰火50%抗,
0仙大幅增加治療量,霸星反傷100%,絕影隱身斬增300%傷 etc.....

咁樣改強舊職,係唔係你會覺得開心d?

EXP
334 點
Ceci311 發表於 2013-9-16 21:57
其實冇咩需要口舌之爭
正如我第一篇帖講既個句,觀點與角度
夜龍過唔過強,觀點與角度

你覺得係咩原因搞到今時今日咁?

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

小氣球 發表於 2013-9-16 22:10
你覺得係咩原因搞到今時今日咁?

黃子華話齋
冇新職,冇煩惱,冇問題

EXP
334 點
Ceci311 發表於 2013-9-16 22:12
黃子華話齋
冇新職,冇煩惱,冇問題

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

小氣球 發表於 2013-9-16 22:14

其實我地明你個論點ga
不過你都要接受GM真係正如樓上個位大大講
GM真係有權改晒d野(就算你已經75lv +10晒之後)
大家都明呢一點
真如我第一編講,有心玩,夜龍唔會係弱職,反而重係強者個一type
因為太強勁,門柵提高左

(但撫心自問,係唔係真係高到冇可能做到,或者要改棄好多好多攻擊值先換到0CD?其實又唔係,觀點與角度,大家都係唔妥GM出完又改,不過其實好多強過既舊職都係被改過,大家都係咁樣繼續努力玩落去,所以我呢一編,係鼓勵大家正面面對0CD問題(如果你地想玩0CD 12連擊既話))