AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6852|回復: 59
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 最新“屈”人既手段!警惕! 涉案者:銳兒,幸福了然後呢   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點
樓主

以下是我 “零冰緣” 親身經歷的:

開頭是這樣的,可以略過.........
2013年10月24日 下午 1800

“無尾熊oVo” 出頻 說要賣 60塔 ac. 500g. 然後我就密他說我要買。
過了一陣,他就囘我說要給金先,我當然不肯,就說不要了。
然後給了約5分鐘,他就密我說先給我幾個垃圾時裝當抵押,我就開始懷疑他是不是要騙人了 就拒絕了他。
然後過了約10分鐘, 他就用“幸福了然後呢” 的 1級人仔 密我說可以交易了,然後他給我帳密,我就給他金。
雖然他的種種行爲很古怪,我也沒擺在心上。我以爲這件事就此結束的,哪知道,隔天。。。。。

以下是重點,請看:
隔天,“幸福了然後呢” 上綫 了,他也進了我所在的公會,一開頭就密我說,無尾熊oVo 的帳號裏有人寄了500金 過來!!!
好吧,我就登錄上去看看,信箱空空如也。。。我就囘他說沒有,他就威脅我說要什麽什麽“銳儿”來吊9我,還重復了十幾次,當時因爲我太震驚了,沒SAVE到圖片,有點可惜。我就想這人是不是傻的,就沒再理會了。

哪知道傍晚的時候,一堆人跑出來說我拿了他們的錢,還亂噴糞,所以我現在就出來澄清了。

你們口口聲聲說我拿了你們的500金,好啊,給出證明來,不然別亂吠,拜托

以下是一些圖:

這個是 “無尾熊oVo” 的信箱, 我完全沒有動過, 睜大你們的眼睛看啦,草!!!

這個是我 “零冰緣” 自己的 帳號,如果你覺得我會貪你那個區區500金 ,我無話可説!!!

我倒是很好奇那個 1級人仔 到底是誰?

你們亂吠之前,拿出證據來,不然不要來我面前扮狗吠,而且你如何狂吠“屈”我,我也不會拿出500金給你們的!!

想“屈”人,行遠D啦!

海 ser "零冰緣" 留字。
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
真係好好笑wo...
我個fd放左個AC比你...你已經改埋密碼
我吾知道佢放左..寄左750金去 無尾熊oVo 個ac到...
你DEL信吾得既??DEL左你講哂啦...
多錢就吾會??有人撐大哂??
你同fd交易會吾會拍片呀傻仔

有種既就拎埋個AC出黎同GM對質囉

主打遊戲
新晴空物語
EXP
211 點
雖然唔係話唔信你
但係我又覺得佢冇必要'屈'你既真係

EXP
376 點
算啦 e d咪強國人既心態 多就唔可以貪? 咁就唔會咁多個高官比人鬧佢貪啦 傻既~~~
另一樣野 del封信有幾難 2個制 收信 del信 ~鬼知道你張圖真係你冇郁過先cap?我夠可以咁做啦
你估你開post先道理就企你個面嫁啦? 笑

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
jeff3131 發表於 2013-10-26 14:34
算啦 e d咪強國人既心態 多就唔可以貪? 咁就唔會咁多個高官比人鬧佢貪啦 傻既~~~
另一樣野 del封信有幾難 2 ...

吾通D賊會話自己係賊??
緊係要做手腳啦a_a

零冰緣...叫你拎d資料出黎同gm對質呀..又淆左去邊呀??
而家邊個驚邊個呀??

EXP
376 點
唔知呀 可能潛左水了 明明琴晚有人好威話自己會成日上agames之類個d呢
不過點叫都應該唔肯拎出黎嫁啦
要做強國人最大既條件係咩? 面皮厚
佢心諗:我打死都唔認呀 吹波呀 我唔拎你又吹我唔帳
不過比其他人知咪算A_A

EXP
531 點
我冇醉 我真係冇醉 我地繼續飲
有邊個醉酒佬話自己醉:)?

EXP
531 點
um 我岩岩睇到最後1張圖
佢有萬幾金同細茄講唔夠錢 叫細茄幫佢收住先
收d咩萬幾金都唔夠錢阿
信譽唔係3 兩日就有既
係慢慢累積番黎
日常傾計 用分身開世頻 叫人幫你都要呃呃騙騙 你信譽應該唔錯:)

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

原來萬幾金唔係可流動資產~難怪要密細茄講唔夠金

龍仔~.  好耐冇見拉=]  發表於 2013-10-30 22:25:18

EXP
572 點
大家何必為左果500金而出賣自己人格呢

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
mandyok 發表於 2013-10-26 15:32
大家何必為左果500金而出賣自己人格呢

係750金
仲有..樓主你吾好以為扮哂野吾知就無事

EXP
2695 點
你地誤會啦~最新屈人手段係指樓主自己

主打遊戲
晴空物語
EXP
398 點
你地邊個屈邊個我吾知
我只系介意點解你可以因為一個人就要話哂成個族- -?
佢一個代表哂成個族-.-?

另外你地仲要話副會長教成個族昆人- -?
你有系族到見到- -?
點解可以自己自以為事就大大聲系到亂講
講到成個族都系昆狗?

鬧人還鬧人 請只針對當事人
吾好拉埋吾關事既人落水

EXP
376 點
遺愛` 發表於 2013-10-26 15:48
你地邊個屈邊個我吾知
我只系介意點解你可以因為一個人就要話哂成個族- -?
佢一個代表哂成個族-.-?

首先第1樣野 你係邊個
某公會既人定係會長之類咁既人?
我地冇講過佢一個人代表晒成個公會 但係事實月光吉百利 一個好好既副會長 係好明顯冇講到道理 ok?
link在此:http://forum.agames.hk/forum.php ... &extra=page%3D1

另外我想問一樣野 係唔係我見唔到個賊開槍 見唔到個賊偷野搶野=佢冇
點解e賊d屋企人/朋友比警察的返差館問e樣個樣 你都幾好笑嫁wor
見唔到=冇 你係唔係想表達咁既意思
可能你想幫人 但係亦都唔該你睇完上面條link d圖& post先 望一望d道理係邊面 先企出黎講野

主打遊戲
晴空物語
EXP
398 點
jeff3131 發表於 2013-10-26 16:42
首先第1樣野 你係邊個
我地冇講過佢一個人代表晒成個公會 但係事實月光 ...

我系 櫻花樹下的約定 既族員之一 遺愛
我無話要企系邊一邊講野
雖然我系同一個族 我對於 零冰緣 呢個人無任何意見
我同佢3吾識7 無話要幫佢

我亦都講左我對於邊個屈邊個我無興趣知
因為我無牽涉事件` 對事件所以事吾系清楚哂
我吾會加把嘴入黎

雖然你話無代表哂成個公會
但系就無緣無故系到話哂成個族- -

我吾知系咪你話啦` 系一個叫淚v3v既人 (or類似名既人- -我記吾清楚咩名)
呢個做法系岩? 你肯定到成個族都有問題?

另外, 你條link入面 副會 講既野
相信自己族員我覺得正常 同你地又吾識- -
你地又無證據 會吾會系無啦啦就相信你地講既野就話族員系昆狗~_~

主打遊戲
晴空物語
EXP
398 點
jeff3131 發表於 2013-10-26 16:42
首先第1樣野 你係邊個
我地冇講過佢一個人代表晒成個公會 但係事實月光 ...

另外吾記得回番你話見吾到=冇呢個問題

見吾到吾=冇
但系你見吾到更加吾=有
好似有d亂
者系 你見吾到你更加吾可以假設系有發生過

而我系族員之一
我好清楚 月光吉百利 系從來無教族人昆人的情況下
你地講出呢番言詞

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點
怎麽沒人囘了啊,我還很期待你們要用什麽證明自己是對的呢,原來只是靠把口啊?還假設我拿了錢然後del信?我也可以假設是你自己寄信寄到不懂哪裏咯,或者根本沒這封信?好笑~

一個二個全部只會說廢話,一點建設性都沒有,真悲哀  

另外我很支持 遺愛 的説法 這關到公會什麽事?講不過我,所以打算 用 公會 “大石壓死蟹” ? 要講道理?可以,拿證明來,不然說廢話很沒意思

零冰緣 留

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
遺愛` 發表於 2013-10-26 17:12
另外吾記得回番你話見吾到=冇呢個問題

見吾到吾=冇

首先..我開世頻係因為你地個副會長 幾次強調:
我只係見你係度開左個POST限GM 睇,估到個POST 想講咩 而話你知...
GM 唔會理你姐..
之類呢D說話
咁好明顯係話緊比零冰緣聽..你米去昆人囉...反正GM都吾會理條友..
立埸好清晰啦

主打遊戲
晴空物語
EXP
398 點
feveriove 發表於 2013-10-26 17:32
首先..我開世頻係因為你地個副會長 幾次強調:
我只係見你係度開左個POST限GM 睇,估到個POST 想講咩 而話 ...

你理解到呢個解釋@@我都吾深究啦
大家理解既意思都可以吾同~_~
可能你吾認識佢`
但我同族相處左一段時間
所以我認為佢只系講番句意見表達下者
並無意誘導其他人昆人既意思

而我立場吾系話你扮哂野扮sd 零冰無錯
我只系覺得你吾應該因為呢d原因
話哂成個族
話埋我地呢d 細到無得再細既族員
甚至d 連發生乜事都吾知就俾人話埋

就系今簡單

主打遊戲
晴空物語
EXP
979 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

遊戲。。。
認真就輸了。。。