AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: hu001yus
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 最新“屈”人既手段!警惕! 涉案者:銳兒,幸福了然後呢   [複製鏈接]

EXP
1467 點
不如我落一個總結 : 成件事係咁
24/10 下午6時... 零冰緣 買了 無尾熊oVo 呢個AC ,
25/10 上午 銳兒 自稱 寄了 金 給 無尾熊oVo ,因為佢唔知無尾熊oVo 已經是 零冰緣
25/10 下午 開始有人叫 零冰緣 俾番錢 佢 ,但 零冰緣 開了 無尾熊oVo 的AC,跟本沒人寄錢俾佢
跟往開始,某大會就不斷 開頻發炮, 有理沒理, 銳兒是1個全+10的長期玩家,不會隨便屈1個人,更不會寄錯俾第個自己唔知,

好了,事已至此,先不說一堆 人身攻擊的回覆
告人 拎証明,天公地道, 責任係告人的一方,不容置疑..
你沒有方法證明,
我只係站係GM 的立場, 呢類私人糾紛, 唔好講幫你,宜家GM 連1句回應都冇~我覺得係正常
如果GM 肯 幫手查,零冰緣 第1個交過AC 俾佢查, 但GM 會唔會咁做先.?
此例一開,日後無數糾紛 都叫GMGM, 邊有咁多義工GM

我講成件事係 羅生門, 已經對你地好客氣, 我個人認為,就係你"銳兒"將金無寄俾 無尾熊oVo
而寄錯俾其他人,

如果你拎到證據http://gd.alta.hk/gamenews/2997?time=1382787520
GM 證明 "銳兒 "係25/10 上午 真係將金寄左俾  無尾熊oVo 呢個AC

你今年 至26/10 為止, 仲差幾多先儲夠20000點 .. 我以$50/200 點比例 過番錢落你銀行戶口,
你AC 今年1點都無儲值既, $5000 我照比番你,并且道歉+ 拍片刪人 退GAME,當我有眼無珠
信錯人的代價!!
以下係我主要AC :
月光吉百利 75 玄陽 ,火焰百力滋 65 神巫 ,雷電粟一燒 71 神略 , 滄海阿華田 68 獄魂,
鋼鐵葡萄適 64 滅呀,光明手指餅 74 御靈 ,星光爆炸糖 71 震靈,花靈鈣思寶 74 玄制,
晨光萬樂珠 75 夜龍,幾套  攻時 ,血時, 超過30隻金寵, 比哂你!!

個AC 係你自己, 我拎再多錢都叫唔到GM 查你AC,你要證明自己清白,就自己搵證據!!唔係叫自己FD講幾句就
當自己沒錯, 我押哂全部晴空既野信 "零冰緣 "無收過你果幾百金, 你夠唔夠膽 玩落去
沒既,唔該件事 告一段落, 唔好再含血噴人!!!!
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
都係戈句..我吾夠膽玩落去..我當初就吾會咁樣大你地..
有無做過吾係你話就算..你見我呢幾個鐘都停左無再講任何野..
係玩既我當然奉陪落去._.
關乎到我自己既聲譽咁樣比人唱係昆狗..幾抵都同你玩落去

銳儿  到此一遊

EXP
1160 點
既然講到咁,就唔好銀行過數啦~真係唔怕你走數咩~

不如直接D,你幾時放假唔洗返工~?

一齊直接去去ALTL間公司,擺低5000蚊,到時查一查咪知有無件咁既事囉~

你係呢講到識飛都無用架啦~同埋我想問下,當查到出黎件事係真既話,乜有人會信你銀行過返5000黎咩~?

要直接既,係就一齊上去~過數,隻豬都識走數啦~

EXP
1467 點
我強調左幾百次, 要"告人"係要自己拎"證據"
俾人告, 沒必要自己搵證明去自己清白
我就知道講幾千次 野蠻人唔會理,咁我先POST哂自己AC,承諾會道歉 只係押上自己名聲

你覺得我會走數而令自己沒左幾千元, 而唔去證明自己清白,
只係好似D小學生 特登唔讀書,驚讀書100分,個老豆食言唔買玩具俾自己咁, 索性唔讀..

咁你選擇不停係鍵盤上自我滿足..連一個查詢電話都沒打去人地公司問,我都沒計
人地ALTA 係一間公司,呢間公司已經設立左呢個VIP 制度,遊戲內的資料,查詢,復原
入夠20000點,先有入場卷叫職員幫你查野,查唔查到係一回事...

我返工咁耐,未見過有人無啦啦拎幾千元去人地公司叫人同自己做野,個情境,我諗起都好笑
你地一時要人點,一時要GM點,自己 控告一方基本責任 都未清楚..
不如打少d 機,接觸多D 外界, 學下人情世故先...

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
我一直都叫零冰緣協助調查
係佢一路逃避我個問題姐
而家又拎返出黎講?
到底而家我驚定佢驚?
呢句 我重覆左幾次:::
佢無做過怕乜人查…
正係係到逃避…要副會長呢樣戈樣係到澄清?
客服我已經打左上去…email都sd左
而家米一齊等gm覆囉
開post之前你最好問清楚d人,你返工戈陣發生咩事

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
自己睇下個post名係邊個撩邊個
之後邊個又係咁逃避我d問題啦

bravecollection  呢個POST係佢開,只係因為再上一個POST你自己留言話佢係昆9...先後唔好弄錯,拜托!  發表於 2013-10-27 08:00:07

EXP
1467 點
係GAME 到講野,最好信件, 剩係密頻,唔好講你,我成日都搵佢唔到...
晴空咁多野掛, 掛LV ,掛WP, 掛技.. 邊個一開GAME 到閉GAME 就會坐係度等睇頻,

叫零冰緣協助調查??
你不如叫GM 受理左先啦,你2個俾哂AC 佢查又點?PC仔係度回貼都十幾日先回一次,你我幾百金野..佢有幾積極?
成件事,邊個未查 就聲大大話左人先,人地反擊 先叫人協助調查

我都想知 GM 點回覆你..
PC仔一日沒係度講野交代立場,論壇你我講幾多都係廢話..

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
我吾係見佢係2ser到行黎行去..又點會去話佢扮野吾係到??
仲有..可能係你既言語有問題..你一直好似助長緊昆人呢個行業咁
講左咁耐你都係話 GM吾會理..GM吾會查..
我講左我已經打左上客服...等緊回覆..
你再講都係咁架姐..既然停左又做咩又撩返出黎講?
等信米係證據...我等緊戈陣我都懶得理你背後幾多說話..
我爭取既吾係戈少少金..係我係game到比佢唱而所損既聲譽

主打遊戲
晴空物語
EXP
22 點
本人唔係幾你講咩打都打口語啦-V-除非你係強國(唔係既可以無視)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點
x玥x 發表於 2013-10-27 11:48
本人唔係幾你講咩打都打口語啦-V-除非你係強國(唔係既可以無視)

你不知道我說什麽不用緊,只可以證明你文化程度低,口語和書面語哪個是國際語文,小孩子都知道答案,你可能會說這個遊戲是香港的,所以只能說口語?那你去GM那建議說封掉大陸IP吧,那我就不會出現在這裡啦。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點
feveriove 發表於 2013-10-27 08:45
我吾係見佢係2ser到行黎行去..又點會去話佢扮野吾係到??
仲有..可能係你既言語有問題..你一直好似助長緊昆 ...

銳兒,你說什麽“撩返出黎講”,怎麽了?只准你一開始在世頻 唱衰我,就不准我們反擊,那你說完好了。好啦,唱完我,發現道理不在你們那邊,就開始扮委屈?說什麽“我等緊戈陣我都懶得理你背後幾多說話..”。

如果你真的這麽有信心的話,就來個賭注! 你證明到我拿了你的錢,我退晴!如果不能,那我也不會要求你退晴這麽不近人情,只要你連續3天在世頻道歉,說你銳兒自己是個 騙子 就可以了

當然如果你說你是個長期玩家,又全+10的話,我沒資格跟你賭。那好,時間上我無法跟你比,我是3個月前才開始玩得,可裝備上,你要求的話,我可以立刻全部上10給你看。不知道你,銳兒敢不敢跟我賭呢?

給你一個禮拜的時間夠不夠?不敢玩就別囘帖咯,銳兒,75級噢 呵呵

呵呵 只准你亂説話冤枉我?我說囘你就是譭謗你?真的是天下奇聞~!

零冰緣 上
ps: 這個論壇帳號是我借朋友的來用,我的帳號昨天剛申請,現在還是不能發帖呢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2725 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 藍寶石勳章 瑪瑙石勳章

hu001yus 發表於 2013-10-27 12:07
你不知道我說什麽不用緊,只可以證明你文化程度低,口語和書面語哪個是國際語文,小孩子都知道答案,你可 ...

人地睇唔明姐 洗唔洗人身攻擊-.-

EXP
2695 點

http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=105388

此post以證明樓主人品~

*本人想帶出的重點只在一樓~其他留言不作討論

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
我一直都無話過吾敢同你賭
即使你話退晴咁又點??吾覺得有幾大影響囉
一開始你係公會到無話我係昆狗?
我返緊學吾代表我吾知你地講咩囉
而家吾係錢多就吾代呃人..明?
無計...D人文化水平咁[高]..講都無用..
嘈戈陣就縮埋一舊..
等人話吾嘈係到等信戈陣先再出返黎A_A??
我一早話停啦..睇下係邊個繼續先
話我扮委屈..又吾話下你自己由一開始逃避左我幾多問題..
定係知我而家無圖證明所以係到串串貢A_A?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點

呵呵 好吧, 既然你接受了賭約,那你在11月2日或之前不給出任何證明的話,11月3日開始我希望看到你的世P。

言盡于此,這個是你自己先撩者賤,不怪的任何人

零冰緣 上
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

benny65421331  你有勇氣同佢賭 十分好........ 希望你不會是個昆9  發表於 2013-10-29 12:48:02

主打遊戲
新晴空物語
EXP
379 點
哦     

EXP
1467 點
feveriove 發表於 2013-10-27 08:45
仲有..可能係你既言語有問題..你一直好似助長緊昆 ...

真係文化程度有差異,講極你唔明都沒計
我次次都唔想回覆, 但你講出黎的回應睇到都想笑...

1.自己寄錢俾人寄失就話人昆狗,咁被動的昆狗第1次見,最慘係你所指出的"昆狗"
跟本1金都沒收過你,就要無啦啦俾人開世界頻係咁唱~~

2.沒一間遊戲公司會支持 玩家 做呢類 現金/點數 同遊戲物品 交易的事,唔係唔俾你做,風險自行承擔,
再唔係你要先報警,警方受理 ,公司先會照警方要求而交出相關數據
我只係依 遊戲合約的內容解釋一次俾你知,只係你覺得我係 鼓勵昆狗,咁我講多個事實出黎, 附近外掛區
D POST 半年沒GM 回覆過, 你會唔會覺得我係度鼓勵人地外掛???

3.呢句私人真心想講既,預左比人插
GM唔回你 你至覺得有希望, GM 回左你 你 只會覺得係絕望!

希望你快D 將GM 回覆你的信息公開比大家睇,以正視聽~
Gama Master 我以前都做過,不過唔係呢隻game姐...

EXP
376 點
bravecollection 發表於 2013-10-27 15:44
真係文化程度有差異,講極你唔明都沒計
我次次都唔想回覆, 但你講出黎的回應睇到都想笑...

到底係你地有差異定係我地有差異
你既總結話:
25/10 下午 開始有人叫 零冰緣 俾番錢 佢 ,但 零冰緣 開了 無尾熊oVo 的AC,跟本沒人寄錢俾佢

e家你打既1.出黎就話
自己寄錢比人寄爪就話人昆狗<<<e句

你覺唔覺你自己有問題

bravecollection  原來畫公仔要畫出腸你先明,咁我係第1點再+說明吧  發表於 2013-10-27 17:48:58

六級天王會員

黑色詩人

主打遊戲
晴空物語
EXP
2455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 吹水勳章

玩家切勿在私下交易~~~

主打遊戲
晴空物語
EXP
22 點
hu001yus 發表於 2013-10-27 12:07
你不知道我說什麽不用緊,只可以證明你文化程度低,口語和書面語哪個是國際語文,小孩子都知道答案,你可 ...

哎喲 講你幾句就話我文化程度低  你好高咩?唔明你講咩唔o岩架?你理下你自己好過啦 傻仔